Já mám dva kusy (v CZ200 a BSA Lonestar) a spokojený jsem velmi. Pravda je, že obě pušky mi nastavoval Altaros - u CZ 200 jsem se o to pokusil a nepodařilo se.Alexxxus píše:JEN BY MNE ZAJÍMALO KOLIK MAJITELŮ TVÉHO REGULÁTORU JE SPOKOJENÝCH
AirArms S510
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Re: AirArms S510 cal.22
Upraveno mnou melu debilty.
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 19 led 2011 21:16, celkem upraveno 1 x.
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Teď budu opravdu OT.
O ty peníze mi vůbec nešlo, ale o to proč uvádíš nepravdivý údaj ceny.
Já si nevedu žádný zápisníček a nástěnku ani nemám, ale mám dobrou paměť. Tenkrát si psal, že jsi nakoupil větší množství LW hlavní, takže si byl přes limit. (možná optik, tak dobrá ta paměť zas není
)
O ty peníze mi vůbec nešlo, ale o to proč uvádíš nepravdivý údaj ceny.
Já si nevedu žádný zápisníček a nástěnku ani nemám, ale mám dobrou paměť. Tenkrát si psal, že jsi nakoupil větší množství LW hlavní, takže si byl přes limit. (možná optik, tak dobrá ta paměť zas není

Naposledy upravil(a) Altaros dne 19 led 2011 20:17, celkem upraveno 1 x.
- Vladimír.K
Já mám ve své AA 510 také regulátor výroby a instalace Altaros a můžu potvrdit, že funguje a pozitivně ovlivnil konzistenci. Jediný problém který ještě ne mám vyřešen je spotřeba vzduchu.
Steyr LG110 FT, Vortex
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Dluh vyrovnán.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Hrál jsem si dnes 3 hodiny s nastavením regulátoru, a pměru pružin a přitlaku na jehlu kartuše.
Pušku jsem sundal na 15 joule ( v ráži 22 nic moc rychlost s diabolkou 1,03 gramu cca 170+-1metr ) a ono to dá 90 ran v konzistenci +- 1,5 metru.
Potom jsem nechal nastavení pušky a začal utahovat a povolovat regulátor - sundal jsem tlak na cca 95-105 bar ( na miniprdi manometru co je na pušce je houby poznat ) jsem zvednul počet ran na 110 v plné konzistenci a energii 15 joule ( zaměrně jsem nastavil 15 joule aby to odopovídalo zakonem i pro kluky ze Slovenska ). Jsme z toho byl trošku v Jiříkově vidění toto od pušky kterou miluju pro její vzhled ( vůbec mám rád AirArsm pušky to nikoho nepřekvapí ). Jakmile ovšem padne tlak pod oněch 100 bar je veškerá konzistence totálně v trapu. Přemýšlím že když nastavím regulátor na tlak 80 bar tak by mně to mohlo teoreticky přidat ještě tak 20-30 ran.
Druhou pušku AirArms S400 ( tedy jednoranku ) v provedení FAC a ráži 22 jsem naladil na energii 28 joule kartuše Klasik+ ( najitel jí má prodlouženou až k ustí hlavně o cca 7cm a quickfill vlastní koncepce s manometrem na čele kartuše - majitel si nepřál uveřejnit fotku ) V této energii a tlaku na regulátoru 125-130 bar jsme nastříleli 35 plnotučnýc ran v konzistenic +1,1 metru.
Třetí pušku AirArms S510 v ráži 177 jsme naladili na energii cca 18 joule s klasickou kartuší co je na 510 z továrny a s konzistencí +-1,5 metru jsem dostal na počet ran 45.
Vím ani u jedné to není zázrak a není to ani zvýšení počtu ran ( to vážně při rychlé montáži ( cca 25 minut ) nebylo ani účelem naladit.
Oba majitelé větrovek nějak neřeší počet výstřelů ale konzistenci a energgi.
Pušku jsem sundal na 15 joule ( v ráži 22 nic moc rychlost s diabolkou 1,03 gramu cca 170+-1metr ) a ono to dá 90 ran v konzistenci +- 1,5 metru.
Potom jsem nechal nastavení pušky a začal utahovat a povolovat regulátor - sundal jsem tlak na cca 95-105 bar ( na miniprdi manometru co je na pušce je houby poznat ) jsem zvednul počet ran na 110 v plné konzistenci a energii 15 joule ( zaměrně jsem nastavil 15 joule aby to odopovídalo zakonem i pro kluky ze Slovenska ). Jsme z toho byl trošku v Jiříkově vidění toto od pušky kterou miluju pro její vzhled ( vůbec mám rád AirArsm pušky to nikoho nepřekvapí ). Jakmile ovšem padne tlak pod oněch 100 bar je veškerá konzistence totálně v trapu. Přemýšlím že když nastavím regulátor na tlak 80 bar tak by mně to mohlo teoreticky přidat ještě tak 20-30 ran.
Druhou pušku AirArms S400 ( tedy jednoranku ) v provedení FAC a ráži 22 jsem naladil na energii 28 joule kartuše Klasik+ ( najitel jí má prodlouženou až k ustí hlavně o cca 7cm a quickfill vlastní koncepce s manometrem na čele kartuše - majitel si nepřál uveřejnit fotku ) V této energii a tlaku na regulátoru 125-130 bar jsme nastříleli 35 plnotučnýc ran v konzistenic +1,1 metru.
Třetí pušku AirArms S510 v ráži 177 jsme naladili na energii cca 18 joule s klasickou kartuší co je na 510 z továrny a s konzistencí +-1,5 metru jsem dostal na počet ran 45.
Vím ani u jedné to není zázrak a není to ani zvýšení počtu ran ( to vážně při rychlé montáži ( cca 25 minut ) nebylo ani účelem naladit.
Oba majitelé větrovek nějak neřeší počet výstřelů ale konzistenci a energgi.
Pekny vysledok - drzim palce v dalsom testovani. Len mi je divne proc ten regulator uz neosadzaju soudruzi v AirArms?
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP
Powered by YONG HENG compressor
Možno preto lebo usúdili že PCPčko určené pre zábavu a lov nepotrebuje nejaký regulátor vďaka ktorému by bola tá zbraň zložitejšia a vďaka viacerým úkonom a materiálu zrejme aj drahšia. To že si niekto niekde kúpi PCP jednej kategórie a chce mať z toho PCP určenú na niečo iné je možno mimo ich chápania. Možno to chápu, ale kazilo by im to kšeft - to ja neviem a ani ma to netrápi.Blue_L píše:Len mi je divne proc ten regulator uz neosadzaju soudruzi v AirArms?
Niektorí výrobcovia majú iba jeden model a snažia sa o to aby bol univerzálny (HW100) a iní majú viac modelov ktoré môžu slúžiť k rôznym účelom.
IMHO
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Civilizovaní?
no ale zasa 100 konzistentných rán pri zákonnom limite to už aj na nejakú tú súťaž bude stačiť s jednym plnením... pjekné...to si myslým že za tie 2 litre stojí...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
No je to 110 ran pro ráži 5.5 v 15J. Pokud to bude pro 4,5mm v 16J, tak pak to bude již odpovídat tomu, jako by měla mít normální větrovka spotřebu. Po přepočtu na 4,5 v 16j mi to vychází na cca 68ran.
Zhruba v září jsem měl doma na montáž jednu S510 v 4,5mm s prodlouženým zásobníkem. Následně si ji majitel odnášel s 84 ranami při 250ms pro klasické exacty tedy cca 17J. Konzistence v té době nebyla nijak výjmečná cca +- 2ms, ale hlavním důvodem bylo to, že před tímto testem jsem do ní dával nový ventil od JSB ,takže součástky ještě nebyli vůči sobě zaběhnuté. Svědkem byl přímo majitel jelikož byl u toho.
AirArms v 4,5mm s klasickou kartuší by měla mít s regulátorem okolo 115 konzistentních ran, aby se ve spotřebě alspoň přiblížila průměrně naladěné cz 200 s regulátorem. Nehledě na to, že některé cz 200 se dají naladit i tak, že s malou kartuší dají 88 konzistentních 16J ran v kalibru 4,5mm. Sám jsem měl svoji takto naladěnou a i mailem mi přišli obdobné výsledky. Pokud bych tedy vzal poměr kartuší tak je to 216ml vs 122ml což dělá 1,77násobek, takže by AirArms se stejnou spotřebou pak dával pro ráži 4,5mm okolo 155 ran.
Kromě naladěné cz 200 je obdobným příkladem nízké spotřeby HW100.
Zhruba v září jsem měl doma na montáž jednu S510 v 4,5mm s prodlouženým zásobníkem. Následně si ji majitel odnášel s 84 ranami při 250ms pro klasické exacty tedy cca 17J. Konzistence v té době nebyla nijak výjmečná cca +- 2ms, ale hlavním důvodem bylo to, že před tímto testem jsem do ní dával nový ventil od JSB ,takže součástky ještě nebyli vůči sobě zaběhnuté. Svědkem byl přímo majitel jelikož byl u toho.
AirArms v 4,5mm s klasickou kartuší by měla mít s regulátorem okolo 115 konzistentních ran, aby se ve spotřebě alspoň přiblížila průměrně naladěné cz 200 s regulátorem. Nehledě na to, že některé cz 200 se dají naladit i tak, že s malou kartuší dají 88 konzistentních 16J ran v kalibru 4,5mm. Sám jsem měl svoji takto naladěnou a i mailem mi přišli obdobné výsledky. Pokud bych tedy vzal poměr kartuší tak je to 216ml vs 122ml což dělá 1,77násobek, takže by AirArms se stejnou spotřebou pak dával pro ráži 4,5mm okolo 155 ran.
Kromě naladěné cz 200 je obdobným příkladem nízké spotřeby HW100.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
No měl by napsat Barys kolik má na své CZ200S s regulátorem ran asi 60 říkal tuším, ....
To je ejdno mně nezajímá kolik dá Cz200
Zcela určitě nebudu ze své 510 vytahovat silnější pružinu uderníku. Takže asi nenaladím větší počet výstřelů ja tam také nemám už těch zmiňovaných 15 joule.
To je ejdno mně nezajímá kolik dá Cz200

Zcela určitě nebudu ze své 510 vytahovat silnější pružinu uderníku. Takže asi nenaladím větší počet výstřelů ja tam také nemám už těch zmiňovaných 15 joule.
On to už jednou napsal.
Barys napsal: Teď vážně od 195 bar do 85 bar 76 výstřelů jsb exact 241 - 244 občas 245 ms.
To je tvoje věc co tě zajímá nebo ne, já tu porovnávám dvě pušky a souvisí to s předchozími příspěvky týkající se vnitřního uspořádání a velkou spotřebou pušek AirArms, oproti ostatním větrovkám. A s čím lepším to porovnat než s cz 200, která vychází z AirArms koncepce a zná ji osobně nejvíc lidí.
.
Barys napsal: Teď vážně od 195 bar do 85 bar 76 výstřelů jsb exact 241 - 244 občas 245 ms.
To je tvoje věc co tě zajímá nebo ne, já tu porovnávám dvě pušky a souvisí to s předchozími příspěvky týkající se vnitřního uspořádání a velkou spotřebou pušek AirArms, oproti ostatním větrovkám. A s čím lepším to porovnat než s cz 200, která vychází z AirArms koncepce a zná ji osobně nejvíc lidí.

- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ty budeš ten "svůj" regulátor obhajovat do skonání světa. Barrys nepřeleze 60 ran. Stačí vedle něj sedět a počítat. On řekne já střílím do 110 bar kdy to ještě lítá přesně a pak necham střílet mladého páč je to jedno.
Bude to znít divně nejblíže koncepci CZ200 je Steyr LG110 ( beru jen mechaniku neberu design a věci co Czeta nemá jako regulík a spol )
Bude to znít divně nejblíže koncepci CZ200 je Steyr LG110 ( beru jen mechaniku neberu design a věci co Czeta nemá jako regulík a spol )
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 23 led 2011 04:58, celkem upraveno 1 x.
Já tady nic neobhajuji, jelikož nemám důvod, pouze opravuji tvoje smyšlené výroky a jediný kdo má stále nějaký problém s mým regulátorem jsi ty.
Vycházím z toho co Barys napsal, když ho montoval a když jsem s ním mluvil.
Jediné co má cz 200 opravdu společného se steyrem je manometr od wikii. Naopak dle jedné výroční zprávu CZUB byly navázány vztahy s firmou AirArms ohledně know-how u vzduchových zbraní.
Pokud by AirArms chtěla zavést podobný typ regulátoru, který se nacpe do kartuše, tak by musela změnit i systém plnění, jelikož manometr co ukazuje jen regulovaný tlak je na tovární pušce úplně k ničemu. Když by změnila typ plnění, tak by musela udělat i jiný plnící pin a pár dalších věcí.
Jinak ta tzv. "zbytečná" diskuze o vysokorychlostní kameře přinesla své ovoce a díky typům uživatelů stukar111 a ALKAJ jsem objevil vhodný kompakt co umí nahrávat 1000fps, takže za 10 dní byl měl být z Německa doma a jak bude čas, tak provedu již zmíněné testy na mé S400. Tímto jim děkuji.
Vycházím z toho co Barys napsal, když ho montoval a když jsem s ním mluvil.
Jediné co má cz 200 opravdu společného se steyrem je manometr od wikii. Naopak dle jedné výroční zprávu CZUB byly navázány vztahy s firmou AirArms ohledně know-how u vzduchových zbraní.
Pokud by AirArms chtěla zavést podobný typ regulátoru, který se nacpe do kartuše, tak by musela změnit i systém plnění, jelikož manometr co ukazuje jen regulovaný tlak je na tovární pušce úplně k ničemu. Když by změnila typ plnění, tak by musela udělat i jiný plnící pin a pár dalších věcí.
Jinak ta tzv. "zbytečná" diskuze o vysokorychlostní kameře přinesla své ovoce a díky typům uživatelů stukar111 a ALKAJ jsem objevil vhodný kompakt co umí nahrávat 1000fps, takže za 10 dní byl měl být z Německa doma a jak bude čas, tak provedu již zmíněné testy na mé S400. Tímto jim děkuji.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Ámen.