AirArms S510

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:
Re: AirArms S510 cal.22

Příspěvek od Alexxxus » 18 led 2011 20:58

Mám dvě kartuše, původní co na 510tce byla a kartuš "klasik" tedy o cca 10 cm delší , samozřejmně nejdřív se vrhnu na tu malou nebudu hned mršit dlouhou rouru.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Altaros

Příspěvek od Altaros » 18 led 2011 21:34

Pokud vím tak regulátor je naprosto normální a především stejný jako pro jiné pušky, pouze vnitřní mechanizmus AirArmsu je hůř koncipovaný, což způsobuje obtížné ladění. Po zkouškách chci konečně udělat ještě jednu vratnou úpravu vnitřního mechanizmu pušky, která by měla vést k ještě nižší spotřebě.
Opravdu by mě zajímalo, které těsnění jenž je na regulátoru použito vytáhneš, jelikož o-kroužky typu 7x1.5, 9x1,5, 3x1.5 jsou naprosto běžné těsnění a kdyby je náhodou neměli na prodejně, tak pro ně nemůže být problém objednat. Nehledě na to, že když by někdo nějaké potřeboval, tak mu ho můžu zaslat poštou. Pokud myslíš ony manžety, tak se také nejedná o speciální těsnění, maximálně je nemají všude. Než je shánět, tak mi opět stačí napsat, čímž si každý ušetří běhání. A tím milioném nevím co myslíš, těsnění je tam, kde má být, nic navíc nic míň.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 18 led 2011 22:24

NO mně přijde toto řešení naprosto idelaní, mám ho doma od cca 16:20 v 20:10 jsem se vrhnul na rozebraní flinty, instalaci regulátoru, a musím říct že ... aniž bych měnil nastavení bycí pružiny a změny přítlaku na jehlu která otevírá kartuši a natlakování kartuše - mám výstupní tlak 115 bar a konzistence ... zatím mám jen dva bubínkly přez chrono ... mám tam 210 metrů +-0,5 metru jdu dál střílet chci alespon 60 ran na malou kartuši.

Nezlob se Tvůj regulátor je za oceánem a tam jen kroutí hlavou.
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 18 led 2011 22:58, celkem upraveno 1 x.

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 18 led 2011 22:45

Tak ... 30 ran na malou kartuši která je na AA510 v základu ... nergie je poněkud vyšší samozřejmně tu energii ztáhnu dolů ... 22 joule je fakt hodně ale .... toto je 30 ran od tlaku 190 bar do cca 115 poté půjde konzistence tutově do háje s každou další ranou, už při té 30té ráně rozptyl vyletěl o 0,7 metru, předcházejících 29 ran bylo s rozptylem 0,74 metru !!!

Obrázek

Jdu vrtat dirku ... mám tu nějaké tvrdokovové vrtáky 0,5mm

Altaros

Příspěvek od Altaros » 18 led 2011 23:37

No nevím proč bych se měl zlobit, k tomu opravdu nemám důvod 8).
Kroutit hlavou si klidně můžou, je to asi tím, že předtím neviděl tento typ regulátoru, který nevymrší manometr a nemusí se kvůli němu vrtat díra.
Nehledě na to, že to co prodává onen Litevec je pouhá kopie tohoto regulátoru:http://www.wipo.int/pctdb/en/wo.jsp?WO= ... LAY=STATUS
na který je téměř ve všech zemích daný patent.
Přílohy
Reg.JPG
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 led 2011 00:57

S duševním vlastnictvím je to asi tak, kdyby si chtěl někdo sešlehat můj navrh loga Česká Sklopka tak s tím také nic neudělám k soudu ho nepoženu maximálně ho kopnu do řiti. A že řešíš že Litevec ošlehal nějakého američana asi to bude tedy dobrej regulátor ( a on podle všeho je hodně dobrej - páč fešák zasílá do celého světa včetně USA ) Nehledě na to že dodá jakékoliv množství ve fofrojdní době --- za 10 dnů mám doma 5 kusů regulátoru. A cena byla také friendly. Jeden kus 69 eur --- 5 kusu za 59 eur. To už je cena velmi zajímavá. Chtěl jsem 3 kusy pro AirArms pušky a 2 kusy pro FX vzduchny a bylo to připraveno včetně user manualu. A papír tedy nějakej glejt na užitný vzor to snad platí jen omezenou dobu a zcela určitě a není zakázané vyrábět generika.

Co to je Generikum ??? to je jako Pfizer má patentovanou modrou piluli ve tvaru kosočtverce ... když vyrobím piluli ve tvaru pentagramu s barvou tmavě modrou a moje pilule kromně lečby erekce bude léčit i srdce tak je Pfizer nahranej a nic nevysoudí - tak po 5ti letech kdy se mu vrátí náklady na výzkum pilule asi tak 100 krát vymyslí piluli novou- či spíš k účinkům na lečbu erekce přidá ještě že to lečí chorobu xyz ....

Ale když si zapatentuješ regulátor tlaku pro vzduchovou pistoli tak po 5ti letech patent vysmrádne - páč ať s tím regulíkem budeš dělat všemožný psí kusy tak to po nich bude furt jen regulátor tlaku pro vzduchové pušky. Po 5ti letech je po patentu ... u užitného vzoru je to tuším po 4 letech. Patent na regulík těch američanů je z roku 2007 ... ten Litevec to vyrábí od roku 2004.

To je jako bych udělal regulátor na kartuši CZ200S, umlecht kterej našroubuju na kartuši a prodloužím ji o cca 6cm kusem mosazi - by jsi mě mohl žalovat že jsem ošlehal Tvůj regulík --- ale já ošlehal regulík co jsem přivezl před 3mi lety z Polska. Tedy bych úplně klidně řekl že regulátor od tebe na CZ200S je ošlehanej ten co ho mám od poláků - který to ošlehli od nějakého angličana a ten od nějakého itala.

Kdo s čím přišel je mně tedy skutečně putna.

To hlavní konzistence,
u 30ti ran +-0,8 metru s energií 22 joule na prditko kartuši
U kartuše o 10cm delší je toto samé u 50ti ran v 22ti joule
Zítra sundám ůstovku na 175 metrů a tuším že těch ran bude kolem 90ti plně konzistentích - pokud to bude +- metr tak to bude pecka.

Regulík a pohled na nastavení - otočit o 5 input doleva či doprava a reguluje se tlak v rozmezí +10 bar - 10 bar.
Obrázek

Pohled na regulík před vložením do kartuše.
Obrázek

A že je vrtaná díra do kartuše ... no jak jinak porovnávat atmosferický tlak že... když chci něco regulovat a měnit nastavení. Ale co já nejsem vysokoškolák ja jsem jen Alexxxus. A pokud se nepletu tak u regulátoru co jsi dělal u verze pro Cz200 máš také díru pro porovnání atmosferického tlaku.

Altaros

Příspěvek od Altaros » 19 led 2011 15:00

Dám ti jednu dobrou radu, nepiš o věcech o kterých toho moc nevíš.

Nelze srovnávat patent na léky s patentem na technické řešení. A co se týká výroby věci, jenž porušují ony nároky na ochranu, které jsou uvedeny v patentu, tak je to psané víc než jednoznačně. Nikdo jiný nesmí patent využívat, což znamená, vyrábět a prodávat či dovážet na území, kde tento patent platí.
Další věci co musím po Alexusovi opravit je, že patent může mít platnost až 20 let a užitný vzor 10 let. Přičemž užitný vzor je z právního hlediska stejný jako patent, pouze má jinak vedené přihlášení a není u něj zkoumáno, zda se jedná o nové techniké řešení, proto se mu říká slabí patent.
Pokud to vztáhnu na samotné regulátory, tak u nich není podstatné to zda je vevnitř, nebo venku, ale způsob regulace tlaku, tudíž systém ventilu a ten má onen Litevec stejný jako je na předešlém patentovém dokumentu. Pokud by jsi vzal můj systém ventilu, tak stejný nenajdeš v žádném jiném známém regulátoru.
Další oprava.
Pokud by byly patenty zbytečné, tak by si je firmy nenechávaly přihlašovat, jelikož jen za 8 státu Evropy, příjde takový patent na cca. 500 000Kč + další roční poplatky v případě delšího trvání patentu.
Uvedu jednoduchý příklad, který i Alexus jistě zná a tím je firma Daystate a jejich modely typu MK4 Grand Prix. Kupodivu firma si přímo na pušce napíše, že ta puška má patentovanou technologii, jistě to je proto, protože je to úplně zbytečné a onen systém můžou bez problému využívat jakýkoliv jiný výrobce větrovek. Kupodivu to tak není, jelikož zatím neznám žádnou jinou pušku s el. bicím mechanizmem a to ten patent platí od roku 1996.
Onen patent jenž jsem uvedl není z roku 2007 ale dříve, opět chyba.
Docela by mě zajímalo z jakého zdroje máš ten údaj, že už je Litevec vyrábí od roku 2004, všude na internetu jsou jeho záznamy okolo 2008-2009.
Navíc kdyby to byl takový výrobce, proč ještě není možné jeho regulátor koupit například na internetu v obchodě s větrovkami?
Že dokáže dodat najednou 5ks, tak v tom nevidím nic zázračného.
Ano u první verze je kontakt s atmosférou, ale to nebyl hlavní účel, jinak bych tam vyvrtal 1,5mm dirku. Jenže tam jsou 2 díry průměru 4mm, které hlavně mají sloužit k montáži a případné demontáži regulátoru. U druhé verze již žádný kontakt s atmosférou není, tomuhle postupu se říká vývoj.

S podáváním patentů mám poměrně dost zkušeností, jelikož jsem již podával přihláškou užitného vzoru, tak i patentu a většinu dokumentace jsem dělal sám, takže jsem si musel tuto problematiku nastudovat . Výsledný dokument byl následně zkorigovaný patentovým zástupcem.

Absolutně tady nejde o to, zda někdo má VŠ nebo ne, ale o tom, kdo píše o věcech o kterých něco ví a kdo jen plácá polopravdy a upravenou realitu tak jak se mu to hodí.

P.S. Ještě jsi mi neodpověděl které speciální těsnění jsi měl na mysli v předchozím příspěvku.

Co se týká špatné koncepce vnitřního mechanizmu AirArms, tak je to dobře vidět na tomto videu z vysokorychlostní kamery :

a zde je pro porovnání HW 100

Tento efekt má za následek zvýšenou spotřebu, jelikož se ventil prakticky 2 krát otevře naplno, ale při druhém otevření je již střela dávno pryč.
majo11

Příspěvek od majo11 » 19 led 2011 16:52

Altaros tak toto je zaujímavy poznatok z tým viacnasobnym otvorenim ventylu.Na cz200 to tak asi tiež robi,maš nejaky napad ako tento neduh odstraniť mnohím vetrovkarom by si ušetril dosť vzduchu dík.
Altaros

Příspěvek od Altaros » 19 led 2011 17:06

Tento jev nastává u všech větrovek s bicím mechanizmem poháněný pružinou. Je to hlavní důvod proč daystat vytvořila bicí mechanizmus na základně elektromagnetu, u kterého tento jev odpadne. Jsem uprostřed zkouškového období, takže se tomu nemůžu moc věnovat, ale pomalu si sestavuji počítačový model v Matlabu, kde lze simulovat různé fyzikální děje i tento.
Pro měření samotného děje jsem si již dřív udělal program, pomocí kterého bych měl být schopen onen průběh ventilu či bicího mechanizmu za pomoci počítačové myši zaznamenat a tím reálně zjišťovat, jak ho omezit, případně úplně eliminovat.Bohužel 200k Kč na vysokorychlostní kameru nemám, proto tento pokus s měřením, jelikož okem to pozorovat nelze.
Nějaké nápady již mám, ale jak jsem psal není čas na testy. U cz 200 se tento jev neprojevuje tak výrazně jako u AirArms.
crazy_horse

Příspěvek od crazy_horse » 19 led 2011 17:20

jen mě tak napadlo: když není rychloběžná kamera jestli by to nešlo "slyšet" -tedy mikrofon, nahrát zvuk do počítače a zkoumat zvukovou křivku? Jo a taky jsem si vzpomněl že jsem kdysi viděl (tuším) pro crosmany 2240 tzv HDD tedy Hammer Debounce Device -taková plastová vložka která měla třením brzdit úderník proti dalším odskokům.
QB78 5.5 + Leupold(čína) M1E 3,5-10x50
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 led 2011 17:24

Děkuji za věcné připominky.

Zbytek přez SZ zasírá se vlákno které nemá s Tvým regulíkem nic společného ... máš na to svoje vlákno.

Řeště pušku a ne OT o rychloběžné kameře

Popřípadě si zajděte na kafe když jste oba z Liberce.

JEN BY MNE ZAJÍMALO KOLIK MAJITELŮ TVÉHO REGULÁTORU JE SPOKOJENÝCH :wink:

Altaros

Příspěvek od Altaros » 19 led 2011 18:32

Kromě tebe zde zatím nikdo úplný OT příspěvek nedal. Naopak způsob měření či zaznamenání tohoto jevu je důležitý pro možnosti dalšího odstranění a u pušek AirArms je tento jev výraznější než u jiných pušek, tudíž je to správné vlákno kde to řešit.
crazy_horse: No reálně si to neumím úplně představit jak by to fungovalo.
Přes ten můj program bych měl mít údaje o poloze v čase, z čehoš by jasně mělo být vidět jak velká výchylka nastane a v jakém pořadí a s jakou rychlostí.
Ono jedna věc je odstranění oscilace bicího mechanizmu, ale nesmí to být na úkor strmosti náběhu otevření ventilu. Ideální je když by křivka ventilu měla obdelníkový průběh, tedy že by se okamžitě otevřel na plno a po chvilce zase okamžitě zavřel, což je fyzikálně nerealizovatelné. Při odstranění oscilace, která by způsobilo dlouho dobu náběhu otevírací hrany by se spotřeba moc nesnížila, jelikož by střela byla již příliš daleko, než by na ni mohl začít působit maximální tlak při plném otevření ventilu. To by tedy způsobilo to, že pro dosažení dané rychlosti by jsme potřebovali více vzduchu, než při rychlém otevření ventilu.

Na to se musíš zeptat jich.
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 led 2011 18:52

No tak zpět k pušce AirArms S510. Osciluje všechno. Tečka super. Odstraň tu oscilaci něčím jiným než harprovým ventilem a bude.

Při ústovce 210 metrů 58 konzisetních ran +-1,1 metr v oakmžiku kdy padl tlak pod 110 bar šla konzistence do kšááá

Obrázek

Sorry
Naposledy upravil(a) Alexxxus dne 19 led 2011 21:17, celkem upraveno 2 x.

Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 19 led 2011 18:57

Ještě křivka ta asi bude vypovídat víc

Obrázek

Altaros

Příspěvek od Altaros » 19 led 2011 19:42

No na větrovce osciluje pouze ten bicí mechanizmus, nic jiného jak je pěkně vidět zde:

oproti oscilaci hlavně u pístovky:

Z videa je vidět, že hlaveň se při výstřelu nepohne jako je to u ostrých zbraní nebo pístovek, proto by zde ani neměla platit teorie o kmitání a hlaveň může být po celé délce plovoucí. Proto by nemělo mít negativní vliv sundání objímky hlavně a kartuše na přesnost střelby, spíše by jí to mělo prospět. Už jsem se setkal s tím, že právě objímka způsobovala změnu nástřelu u jedené AA pušky.

Alexxxus napsal:
"měl jsem ve svém krasavci i regulátor jiného vyrobce za 2400"
Docela by mě zajímalo, kdo další ještě vyrábí regulátor pro AA S510, jelikož moje cena byla 2100 s tím žes mi na účet poslal 2000, pač si tam dle svých slov aktuálně víc neměl (pozdější dorovnání neproběhlo, ale ani jsem se o něj nesnažil).
Odpovědět