Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Objednala jsem na zkoušku Gamo Rocket 4,5, když mají být dum-dum
Krabička i potisk je Gamo, ale je tam nálepka CZ -Kozap Uh. Brod. Jsou napuštěné něčím černým, při nabíjení špiní, a v "bubínku" zásobníku drží lépe než JSB Exact. Až odezní mrazy, tak je prubnu.

Umarex Smith&Wesson M&P R8,
Zoraki M906
Zoraki M906
Re: Diabolky
2monika: Pokud se bavíme o těch samých GAMO Rocket

tak ty "Dum-Dum" opravdu nejsou...
tak ty "Dum-Dum" opravdu nejsou...
Cogito ergo armatus sum.
Jsou dobrý.........leda na olůvka.
Vše od Gamo je problém s flintou udržet na pouhých 20m vůbec v terči,všechny Gamo sviní ruce a samozřejmě zbraň.Po chvilce mám ruce jako kdybych dělal 20let v tiskárně.
O nějakém trhání kůže a masa při 110m/s nemůže být ani řeč
Po vyndání kuličky vycvakují v terči pěkné dírky,když se pistolí trefím.To umí lépe ale LUXy za 85kč/500ks.
Vše od Gamo je problém s flintou udržet na pouhých 20m vůbec v terči,všechny Gamo sviní ruce a samozřejmě zbraň.Po chvilce mám ruce jako kdybych dělal 20let v tiskárně.
O nějakém trhání kůže a masa při 110m/s nemůže být ani řeč

Po vyndání kuličky vycvakují v terči pěkné dírky,když se pistolí trefím.To umí lépe ale LUXy za 85kč/500ks.
A samozřejmě, jak píše Kavy... S mojí S400 jsem na 12m netrefil pomalu ani krabičku sirek a to jinak sestřeluji s Exactama jednotlivý hlavičky... Jsou to diabolky na prd, nekupovat...
Cogito ergo armatus sum.
Asi si je budu muset koupit na zkousku
protože jsem asi rozmlsaný,ale do PROSPORTA nekupuju nic než diabolky od JSB(dát tam GAMO střelivo by bylo asi jako dát BARUMKY na FERARI
) a v týhle kombinaci jsem dal na 23m na 4 rány 3 sirky
ta flinta je famózní,ale asi jen v kombinaci z kvalitním střelivem.

Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
- RomaX
- Kontaktovat uživatele:
Diabolo štandard som kúpil naposledy pred 12 rokmi, už vtedy som začal experimentovať s inými diabolkami...
Najhoršie čo som kedy kúpil boli asi talianske megaline penetrator. Som ich mal chuť vyhodiť... ale nakoniec som ich vystrielaľ zo slavky 630...
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=402
vyzerajú horšie než štandardy, po otvorení je v nich veľa odpadu z lisovania, sú hnusné čierne, "sukničky" diaboliek boli pokrčené a niekedy neopracované... katastrofa...vyvarujte sa ich.
Na druhej strane sú sampozrejme JSB exact... zatiaľ som vystrieľal len krabičku exactov 4.50mm...ešte s Rugerom. Pre HW chystám 4.52mm, Kubajz má výsledky z HW97 a sú excelentné...
S HW77 zatiaľ testujem exact RS, výsledky viac než pozitívne. Sú vynikajúce aj pre Slavku 630.
ďalej testujem, JSB exact express 4.50 mm ... zaujímavé je, že s nimi neviem dosiahnuť tak malý rozptyl ako s RS, že by kvôli menšiemu priemeru?
Dosť ma sklamaly JSB Match - žlté, nedosahujem s nimi tak malý rozptyl ako s RS na 20m
JSB exact heavy... tie som skúšal ešte s Rugerom Air Hawk... tu nedosahovali extra dobré výsledky. zaujímavé budú v HW.
Príjemne prekvapený som aj diaboliek Crosman Huntig, kvalitné spracovanie, slušný rozptyl
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=401
cez víkend by som ešte skúsil Crosman hollow point, uvidíme ako sa im bude dariť.
Najhoršie čo som kedy kúpil boli asi talianske megaline penetrator. Som ich mal chuť vyhodiť... ale nakoniec som ich vystrielaľ zo slavky 630...
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=402
vyzerajú horšie než štandardy, po otvorení je v nich veľa odpadu z lisovania, sú hnusné čierne, "sukničky" diaboliek boli pokrčené a niekedy neopracované... katastrofa...vyvarujte sa ich.
Na druhej strane sú sampozrejme JSB exact... zatiaľ som vystrieľal len krabičku exactov 4.50mm...ešte s Rugerom. Pre HW chystám 4.52mm, Kubajz má výsledky z HW97 a sú excelentné...
S HW77 zatiaľ testujem exact RS, výsledky viac než pozitívne. Sú vynikajúce aj pre Slavku 630.
ďalej testujem, JSB exact express 4.50 mm ... zaujímavé je, že s nimi neviem dosiahnuť tak malý rozptyl ako s RS, že by kvôli menšiemu priemeru?
Dosť ma sklamaly JSB Match - žlté, nedosahujem s nimi tak malý rozptyl ako s RS na 20m

JSB exact heavy... tie som skúšal ešte s Rugerom Air Hawk... tu nedosahovali extra dobré výsledky. zaujímavé budú v HW.
Príjemne prekvapený som aj diaboliek Crosman Huntig, kvalitné spracovanie, slušný rozptyl
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=401
cez víkend by som ešte skúsil Crosman hollow point, uvidíme ako sa im bude dariť.
Present: GP K100 Mk6 9x19, Slavia 634 (2012)+Hawke 3-9x40, Slavka 630 (1976)
History: .177 Ruger Air Hawk set, Umarex H&K USP CO2, .22 Hatsan 125TH FAC 40J, .177 Weihrauch HW77 + Walther 3-9x40 CI, .177 Weihrauch HW97K+ZoS 3-9x50, .22LR Walther P22
History: .177 Ruger Air Hawk set, Umarex H&K USP CO2, .22 Hatsan 125TH FAC 40J, .177 Weihrauch HW77 + Walther 3-9x40 CI, .177 Weihrauch HW97K+ZoS 3-9x50, .22LR Walther P22
nechal jsem si poslat z JSB 7 druhu streliva v testovaci sade a zkousel za vetru, deste i ve sklepe a vzhledem k tomu ze mam jen hatsana 105X uz stejne nic jineho ze streliva nechci.
nejlip mi vychazely cervene exacty 4.52, na trosinku delsi vzdalenost expresy a na dlouhe vzdalenosti nejlip drzely smer heavy, ale uz byly slabe pri dopadu a rychle klesaly. RS a straton me nechytly, ikdyz jsem puvodne chtel prave jen RS. Je treba zkusit co chutna tvoji pusce od 10-100m a mas jasno.
Testovaci sadu ti poskladaji na pozadani jak si vymyslis a poslou zdarma.
nejlip mi vychazely cervene exacty 4.52, na trosinku delsi vzdalenost expresy a na dlouhe vzdalenosti nejlip drzely smer heavy, ale uz byly slabe pri dopadu a rychle klesaly. RS a straton me nechytly, ikdyz jsem puvodne chtel prave jen RS. Je treba zkusit co chutna tvoji pusce od 10-100m a mas jasno.
Testovaci sadu ti poskladaji na pozadani jak si vymyslis a poslou zdarma.
Požuby ožbrojen, hrožně koušu a když dojdou žuby tak škrábu :)
Potvrdzujem info od RomaX. Tiež som zobral na skúšku Megaline Penetrator, sú to najkratšie špicaté diabolo s dvojitým vodiacim límcom na špičke, ale to spracovanie je hnus.
Crosman 357 6" .177 (CO2) + laser
Crosman 2100 Classic .177 (PCA)
Hatsan AT44-10S LW .177 (PCP)
Crosman 2100 Classic .177 (PCA)
Hatsan AT44-10S LW .177 (PCP)
Žluté JSB MATCH se střílí na 10 m s 8 jaulovou sportovní puškou,potom jsou nejpřesnější.
Žluté JSB MATCH se střílí na 10 m s 8 jaulovou sportovní puškou,potom jsou nejpřesnější.
Match som mal moznost vyskusat minuly tyzden. V bezvetri rozptyl 10cm na 50m. Tiez sa mi dost tazko nabijali do CZ200
Ale na terc 10m by mohli byt dobre
Asi ako diabolo standard.
Ale na terc 10m by mohli byt dobre

4,5 5,6 7,65 9
Jak už napsal BT. JSB Match jsou pro terčovou střelbu do 10 m, střílet s nimi na 50 m je z prominutím blbost pak se nediv že mají takovej rozptyl, občas je dobrý si přečíst co píše výrobce
:
Používá se zejména pro terčovou střelbu na 10 metrů. Z tohoto důvodu jsou vybaveny plochou hlavičkou, aby vystřihovaly do papírových terčů co nejpřesnější zásahy. Vyráběny v širokém spektru váhových i průměrových variant, aby se daly ideálně vybrat pro každou individuální zbraň.
Střelivo testováno střelbou na 10 metrů. Požadovaným výsledkem 5-ti nástřelek po 5-ti ranách je průměrný středový rozptyl do 4 mm.
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/produkty/

Používá se zejména pro terčovou střelbu na 10 metrů. Z tohoto důvodu jsou vybaveny plochou hlavičkou, aby vystřihovaly do papírových terčů co nejpřesnější zásahy. Vyráběny v širokém spektru váhových i průměrových variant, aby se daly ideálně vybrat pro každou individuální zbraň.
Střelivo testováno střelbou na 10 metrů. Požadovaným výsledkem 5-ti nástřelek po 5-ti ranách je průměrný středový rozptyl do 4 mm.
http://www.schulzdiabolo.cz/cz/produkty/
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Tak jsem koukal na stránky JSB, nově si lze u nich objednat predatory polymag. Dobrá zpráva 

Otazkou vsak zostava ci to ma prakticky vyznam??? Ak zohladnime fakt, ze Exacty su tzv. "univerzalne" tak si myslim, ze pri nasich kalibroch sa uz tazko bude hladat lepsie strelivo....
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP