NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
abych to upřesnil, mám tam pár úprav vesměs okouknutých tady na foru, hlaveň z cz 200, regulátor od altarose, ten teflonový ventil od tuším Regise, není tam žádná super technika, jak říkám, samotného mě to překvapilo a dost bych stál o nějaké vysvětlení a zdůvodnění. Moje teorie je taková, že při tak malém tlaku je ventil otevřený hodně dlouho a vypustí dost vzduchu, tomu by odpovídala i rána. Malorážka je tišší.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Tak mi to nedalo a tak jsem si teď změřil úsťovku s hlavni provrtnaou na 4mm(vstup vzduchu) a ptom s originální hlavní.Rozdíl je jen a pouze v díře,jinak délka hlavně je stejná a rychlost se rozhodně nezvýšila,začla dost kolísta a byla průměrně tak o 10m/s míň u hlavně s menším(origoš) otvorem než u hlavně s větším(4mm),tak že bych to viděl tak,že zúžení mezi ventilem a hlavní výkon určitě nezvýší.
mcrea: a ted to mas nastavene na kolik a jak rychle ti to lita?
Sundam podlozku, kterou mam prilepenou na valecku pred ventilem, tim prodlouzim drik ventilu a vyzkousim to na jakou hodnotu se dostanu.
Sundam podlozku, kterou mam prilepenou na valecku pred ventilem, tim prodlouzim drik ventilu a vyzkousim to na jakou hodnotu se dostanu.
teď mám tlak 90 barů,ventil něco přes 1mm, ale dal jsem tvrdší pružinu pod ventil, s tou původní mi to začlo brzo upouštět při snížení tlaku. Rychlost mám něco málo přes 180, nechci mít problémy. Nechci prostřelovat americké tanky, chci si zastřílet na zahradě a to mi jiné zbraně neumožní
-
mcrea: pokiaľ máš pri menších tlakoch problémy s tesnosťou, tak vysvetlenie, prečo je pri 50 Bar väčšia úsťovka ako pri 60 Bar, je jednoduché. Ventil bol pritláčaný malou silou a naozaj sa zatváral pomaly. Pravdepodobne bol po celú dobu, pokiaľ bola diabolka v hlavni, otvorený.
Ľahko by si to zistil podľa spotreby, ale predpokladám, že si vtedy spotrebu nemeral.
Pri 50 Bar mať s Jumbo Exact 320 m/s - to je 51 J. Nejak mi to nejde do hlavy.
Ľahko by si to zistil podľa spotreby, ale predpokladám, že si vtedy spotrebu nemeral.
Pri 50 Bar mať s Jumbo Exact 320 m/s - to je 51 J. Nejak mi to nejde do hlavy.
QB78 DL, 0.22" + Nikko Stirling GK 4-16x44AO
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
HW 57, 0.22" + Delta Optical 6x32AO
Air Arms S400 Classic 0.22" + Delta Titanium 6-24x44AO
S.P.A CP-1M
Ja si to ted odpoledne taky otestoval. Sundal jsem podlozku (drik ventilu presahoval o cca 4 mm), natlakoval jsem kartus na 50 bar a .......... 204 m/s (Exact Jumbo).
Mimochodem, kolikrat se ti to podarilo zopakovat za sebou?
No az to uvidim na vlastni oci, budu tomu verit
zatim mam pocit, ze doslo k nejakemu selhani pri mereni.
Mimochodem, kolikrat se ti to podarilo zopakovat za sebou?
No az to uvidim na vlastni oci, budu tomu verit

Jeste me napada - jsi si jisty, ze v tubusu QB byl tlak 50 baru? Co kdyz se zasprcl regulator a slo to tam pod plnym tlakem?
nemám možnost měřit tlak za regulátorem, vyloučené to není. Ale moc tomu nevěřím. Spíš bych věřil na ten dlouho otevřený ventil, ztratil jsem někde originální pružinu z ventilu a ta nová byla měkčí. Jen mi to občas nedovřelo a ufouklo. Když jsem použil tvrdší, přestalo mi to ufukovat, ale výkon klesl. Chybu měření bych vyloučil, vystřelil jsem asi tak 300 ran přes hradla, čili asi desetkrát jsem natlačil vzduch.
To Jiřin-nemám to jak dokázat. Nemluvě o tom, že už jsem psal o změně nastavení. Nebyla to plánovaná úprava, takže jsem to po vyzkoušení překopal
To Jiřin-nemám to jak dokázat. Nemluvě o tom, že už jsem psal o změně nastavení. Nebyla to plánovaná úprava, takže jsem to po vyzkoušení překopal
Jo, ja se nehadam
jen jsem proste materialisticky zalozeny - nekterym vecem verim hned, protoze si to dokazu logicky odvodit. V tom to pripade me to ale jaksi nesedi

.......
Naposledy upravil(a) Jiřin dne 20 led 2011 08:05, celkem upraveno 2 x.
.......
Naposledy upravil(a) Jiřin dne 20 led 2011 08:06, celkem upraveno 1 x.
nejde o hádku, reagoval jsem na debatu o tlaku a rychlosti proudění. Pak to vyvolalo diskuzi, tak jsem popsal to co jsem zjistil a změřil. Každý ať si udělá obrázek sám. Já nemám zapotřebí dělat z někoho pitomce a věšet mu na nos ptákoviny. V klidu. Teď jsem na tom s časem špatně, ale časem bych to mohl přeskládat zpátky. Akorát s tím fakt nepojedu bůhvíkam do Čech abych to mohl ukázat. Nemám na to čas ani chuť. Pokud bude mít někdo zájem, může pak přijet a poměřit sám. Omlouvám se za OT, chtěl jsem přispět do debaty s vlastními poznatky
To Jiřin
chápu správně, že těsníš mosaznou kuželkou proti pevnému těsnění? Jak máš udělané těsnění?
chápu správně, že těsníš mosaznou kuželkou proti pevnému těsnění? Jak máš udělané těsnění?
Nemusis nikam jezdit, staci, kdyz to natocis na video
(beze strihu)

Tesneni ventilu je videt na poslednim obrazku. V te kovove kuzelce je vsazeny silonovy krouzek, ktery se opira o tu mosaznou hranu, ktera je v plasti ventilu.