NORCONIA CO2 pu?ka QB78, QB79, AR2078 a AR2079
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Safra, mel jsem zato, ze jsem to uz v prispevku vyse vysvetlil.
Tak to napisu trosku jinak. Upravil jsem ten valecek, ktery se dava za ventil. Je to ten valecek, ke kteremu se zespodu sroubuje steft, co drzi pazbu a zvrchu zaver. (Poznamka, valecek jsem delal novy). Do osy valecku jsem vyrezal zavit a tento valecek prodlouzil o sroub s plochou hlavou. Na obrazku je telo valecku vpravo, hlava sroubu vlevo. Pootacenim sroubu pomoci spicky sroubovaku se variabilne meni vzdalenost mezi koncem driku ventilu a hlavou srobu - tedy dorazem kladiva uderniku. Aby to cele fungovalo, je potreba mit ten drik ventilu delsi. Jako jedna z uprav pri prechodu na vzduch se tu uvadelo i to, ze se drik ventilu musi zkratit. Ja mam drik ventilu delsi a podle toho, kolik vytocim, nebo zatocim hlavu sroubu seridim prave danou vzdalenost. Max. delka je neco pres 2 mm. Min. delka je teoreticky 0 mm.
Ta dira v tele tubusu QB je schvalne tak mala, aby nedoslo k nechtenemu rozladeni.
Tak to napisu trosku jinak. Upravil jsem ten valecek, ktery se dava za ventil. Je to ten valecek, ke kteremu se zespodu sroubuje steft, co drzi pazbu a zvrchu zaver. (Poznamka, valecek jsem delal novy). Do osy valecku jsem vyrezal zavit a tento valecek prodlouzil o sroub s plochou hlavou. Na obrazku je telo valecku vpravo, hlava sroubu vlevo. Pootacenim sroubu pomoci spicky sroubovaku se variabilne meni vzdalenost mezi koncem driku ventilu a hlavou srobu - tedy dorazem kladiva uderniku. Aby to cele fungovalo, je potreba mit ten drik ventilu delsi. Jako jedna z uprav pri prechodu na vzduch se tu uvadelo i to, ze se drik ventilu musi zkratit. Ja mam drik ventilu delsi a podle toho, kolik vytocim, nebo zatocim hlavu sroubu seridim prave danou vzdalenost. Max. delka je neco pres 2 mm. Min. delka je teoreticky 0 mm.
Ta dira v tele tubusu QB je schvalne tak mala, aby nedoslo k nechtenemu rozladeni.
Re: NORCONIA CO 2 puška QB 78 ráže: 4,5mm (.177)
Ok.ten regulační šroub má v ose díru pro dřík ? nebo je mimo osu? A jak ho máš zajištěný aby se při výstřelech nezašroubovával nebo povoloval?
Ano, regulacni sroub ma ve sve ose diru pro drik ventilu. Zajisteni je pomoci tesnejsiho zavitu. Pri testech se to ani nehlo. Chci si nachystat sparove merky, ktere si nakalibruji podle vykonu. Pak uz jen merku strcim do te skvirky, pootocim sroubkem a vykon bude nastaveny. Zatim jsem to meril suplerou (kdyz jsem se chtel vratit na jiz namerenou hodnotu), ale ty plisky budou rychlejsi. Kdyz to vezmu kolem a kolem, on by ten plisek mohl byt soucasne jako jisteni proti pootoceni. Tim, ze by ten plisek v te spare zustal a sroub by ho pritahl, tak by se to i malym predpetim zajistilo.
Sroub ma zavit M10. Nejdriv jsem si rikal, ze to bude hodne velke stoupani, ale neni. Takhle neni potreba tolik tocit, aby se zmenil vykon.
Sroub ma zavit M10. Nejdriv jsem si rikal, ze to bude hodne velke stoupani, ale neni. Takhle neni potreba tolik tocit, aby se zmenil vykon.
S tím píškem kterej se bude dotahovat to bude asi lepší.Jinak je to hodně dobrej nápad.Sám jsem si ventil seřizoval podložkama a bylo to docela na bednu.
kluci jde na qb79 našroubovat kyveta?díky za odpověd.
Air Arms Pro-Sport cal.177 + Bullet Project - 4-16x50aoe
Crosman 2240 cal.5,5mm + Kolimátor Dot Sight
Slavia 634 + Delta 4x32 AO
Nejspíš jen přes redukci,má uplně jiný závit.Jinak mám doma 2kusy kyvet, ale nenašrouboval bych je už ani za nic.Je v nich takovýho bordelu- rezi, že si s tím zmršíš vše co se dá.I po vyčištění reznou.Jestli CO2 tak painbal láhve,na vzduch miniair systém.A kyvety jsou těžký jako kráva....

tato regulace je určite přesnějši než zezadu ale díru bych do sve QB nevyrtal ,jedine ze zpodu,pažba je sundana hned
to Jiřin nemaš foto toho regulovatelneho ventilu?
to Jiřin nemaš foto toho regulovatelneho ventilu?
LOV 21
NORCONIA QB-78 deluxe .177+Inre 6-24x50 AOE
HW 30
NORCONIA QB-78 deluxe .177+Inre 6-24x50 AOE
HW 30
zdravim všechny spravne kutily mam prozbu mam lahev na vzduch od firmy pbs s regulatorem a potreboval bych poradit jak poskladat podlozky v regulatoru na tlak kolem 70 80 bar mam dve podlozky nahradni ale navim co to udela s tlakem
dale chci upozornit ze regulatory od pbs dnes delaji vetsinou s elastomerem misto podlozek a maji oznaceni pbs ela tyto nebrat moc dekuji za pomoc
dale chci upozornit ze regulatory od pbs dnes delaji vetsinou s elastomerem misto podlozek a maji oznaceni pbs ela tyto nebrat moc dekuji za pomoc
Možná se to tu už řešilo takže se předem omlouvám za otázku.Ale táži se vás.Loví někdo s QB 78 deluxe potkany?Stačí na 10-15m tato vzduchovka aby vyřídila potkana?Děkuji 

Jürgen - stačí
Air Arms Pro-Sport cal.177 + Bullet Project - 4-16x50aoe
- Andre Doktor
Zdravím pánové, chci se zeptat na jednu věc.
Na svém qbčku jsem provedl zhruba všechny základní úpravy na zvýšení výkonu, ale zatím jedu pořád na bombičky, takže jsem ještě nevybrakoval vnitřek ventilu (propichovač,filc...).
A teď přichází otázka, když přejdu na kyvetu a vyndám už nepotřebný propichovač atd. zvýší se tím nějak (i minimálně) výkon? Nebo je to čistě jenom o levnějším plnění a větším obsahu co2 v tlak. zásobníku.?
Zkráceně přidám ještě qbčku na výkonu když přejdu na plnění z kyvet a ještě vyndám nepotřebné věci z ventilu?
Dík Andre
Na svém qbčku jsem provedl zhruba všechny základní úpravy na zvýšení výkonu, ale zatím jedu pořád na bombičky, takže jsem ještě nevybrakoval vnitřek ventilu (propichovač,filc...).
A teď přichází otázka, když přejdu na kyvetu a vyndám už nepotřebný propichovač atd. zvýší se tím nějak (i minimálně) výkon? Nebo je to čistě jenom o levnějším plnění a větším obsahu co2 v tlak. zásobníku.?
Zkráceně přidám ještě qbčku na výkonu když přejdu na plnění z kyvet a ještě vyndám nepotřebné věci z ventilu?
Dík Andre
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
LOV 21
pokud pouze vybrakuješ ventil tak se s výkonem nic závratného nestane, výkon ovlivníš např. déllou zdvihu kuželky ventilu,sílou pružiny která vrací kuželku(samozřejmě i silou bicí pružiny), případně zvětšením plochy ventilu(standartně má 5mm ale je tam ta tyčka kuželky která plochu zmenšuje
, něco přidá i zabroušení hran a stočení kuželky do konusu. Představ si jako by tím měla protéct voda a samotného tě napadne co s tím 

- Andre Doktor
Díky, jenom ta pružinka co vrací kuželku by měla být tedy tužší nebo měkčí? kdyby byla tužší tak se zkrátí celý proces propouštění co2 chápu to snad správně?
Bicí pružinku mám zatím jen podloženou, byl jsem zatím líný sehnat někde tvrdší. Kuželku (váleček) mám zbroušenou/ý do konusu.
Zkusím si s tím nějak poradit, jen mě zajímalo jestli z toho dostanu víc když trochu uvolním tomu co2 cestu.

Bicí pružinku mám zatím jen podloženou, byl jsem zatím líný sehnat někde tvrdší. Kuželku (váleček) mám zbroušenou/ý do konusu.
Zkusím si s tím nějak poradit, jen mě zajímalo jestli z toho dostanu víc když trochu uvolním tomu co2 cestu.
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
LOV 21
LOV 21