Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Asot
Re: HATSAN AT44 PCP
Příspěvek
od Asot » 11 led 2011 10:58
honzana40 píše:Mam atecko taky a nemam problem s kartusi ani s presnosti.O presnosti muze mluvit i Kubajz,ktery videl moje nastrely a byl i pri tom.Nehlede na to,ze nastrely byly bez regulatoru a pri rychlosti 320m/s na 30m.Nebyl zadny rozdil mezi ateckem a jeho HW v presnosti.A kartus?Tu jsem bvez problemu nafoukal na 250bar a nebylo na ni znat zadnych zmen.Nemam strach ji prefouknout nebot musi byt testovana minimalne na 350bar ne li vice.Bez takoveho testu se nesmi pouzivat.
Souhlasím s tebou, ostatní se opět budou smát, ale také nevěřím ve výrazné rozdíly v přesnosti a už vůbec ne na tak krátkou vzdálenost při takovém výkonu. Za HW se platí, že je to německá výroba, pěkně zpracování a případné malé rozdíly v přesnosti stírá lidský faktor - je to only můj subjektivní názor.
Ještě napiš, jaká je síla stěny kartuše. Na to jak je těžká, bude asi hodně a pochybuji, že se jakkoli deformuje byť i při 350 barech. To by tam musely být vyloženě výrobní vady.
romsmat píše:Mohl by mi někdo objasnit následující chování zbraně při změně tlaku? Nastřelím zbraň na 10m při 160 bar (cca 257m/s - terč vlevo) tak aby šla na střed. Změním tlak na 240 bar (cca 240 m/s- terč vpravo). Rozdíl rychlosti
Zaplať a bez problému objasním..
-
Altaros
Příspěvek
od Altaros » 11 led 2011 11:11
No testovaná na tlak 350bar dle mého nebude. Jelikož standardně se testuje na 1,5 násobek provozního tlaku, tedy na 300bar, obdobně jako je tomu u tlakových láhví. Bezpečnostně se stěny počítají s koeficientem 2.25 násobek provozního tlaku, tedy 450bar je mezní hranice, co by měla vydržet aniž by došlo k trvalé deformaci.
Ona změna nástřelu může nastat i jiným prouděním a ani se nemusí výrazně měnit rychlost střely. Ze začátku střela dostane rychlí kopanec od velkého tlaku a pak se ventil rychle zavře.
Let diabolky 4.5mm běžně pozoruji s optikou 12x50 a při rychlostech 240ms a střelbou proti bílému horizontu. Ideální je když je bezvětří a v tomto případě, pokud je vše správně, by se diabolka neměla vůbec vychylovat či poskakovat. Měl by být vidět bod který balisticky padá po křivce. Šroubovici jsem již také u jedné pušky při střelbě pozoroval a dost záleželo na typu střeliva. 4,52mmm heavy ji vytvářeli, ale exacty 4.5mm vůbec, nebo jen velmi malou.
-
korto
Příspěvek
od korto » 11 led 2011 18:15
To romsmat: Aka je cena regulatora s dopravou od toho Litovcana???
Myslim ,ze to bude viacerých zaujimat.
-
pexo - Příspěvky:233
Příspěvek
od pexo » 11 led 2011 18:39
Neviem, či mi letí diabolka po nejakej špirále, ale to že na 50m mám menší rozptyl, ako na 30m mi je divné. Diabolku 0.22 vidím letieť krásne v noci, keď mám zasvietené svetlo na puške. Presne vidím kam letí až na 50m. Po prvej rane viem presne, kam mám mieriť.
-
Pavel V.
Příspěvek
od Pavel V. » 11 led 2011 19:34
to korto: jestli si dobře pamatuji tak 67 euro vč. pošty
FX Maverick compact .22
AirMaks Katran C .22
-
honzana40 - Příspěvky:185
Příspěvek
od honzana40 » 11 led 2011 19:49
Tak jsem se o moc zase nesekl.Mel jsem zafixovano 1,8 nasobek provozniho tlaku a to uz odpovida tomu,co jsem psal.Beru to z hlavy,jak se jeste obcas matne pamatuji ze skoly.Jeste je tu neco o cem si myslim,ze neni az tak pravda.Co se tyce HW,je velmi dobre zpracovane a presne,jak se na vetrovku tohoto vyrobce slusi.Ale na druhou stranu nevim,proc by nemohl byt hatsan na tom temer stejne.Jde taktez o vetrovku ac ji dela jen nejaky turek a nevidim jediny duvod,proc by mela byt o tolik horsi jak HW.Bezne s ateckem strilim na vzdalenosti 70 a vice metru pri rychlosti 320m/s a bez problemu.Jedine,co k tomu muzu dodat je to,ze mi z atecka zbyl uz jen napis.Ostatni uz je vlastni vyroba a uprava.Ale pokusd se srovna rychlost na origos atecku tak aby kolisala pokud mozno minimalne,neni jidiny duvod,proc by melo byt atecko horsi jak HW.A to v cetne presnosti.Kubajz byl u toho,kdyz jsem nastreloval na 30m stejne jako on se svym HW a nebylo mezi nami rozdilu v presnosti.Myslim,ze to i muze potvrdit,Dobre zna Kubajz moje atecko.
-
milius - Příspěvky:3137
Příspěvek
od milius » 11 led 2011 20:46
korto píše:To romsmat: Aka je cena regulatora s dopravou od toho Litovcana???
Myslim ,ze to bude viacerých zaujimat.
Právě jsem si s nim vyměnil pár mailů a už má peníze na účtě.Zkusim to na Loguna a je to 69 Euro - 1700něco.
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
-
romsmat - Příspěvky:14
Příspěvek
od romsmat » 12 led 2011 09:33
Ano 69 euro, 27.12. jsem zaplatil, 11.1. mi přišel balíček.
-
Kubajzz
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Kubajzz » 12 led 2011 15:23
honzana40 píše:Tak jsem se o moc zase nesekl.Mel jsem zafixovano 1,8 nasobek provozniho tlaku a to uz odpovida tomu,co jsem psal.Beru to z hlavy,jak se jeste obcas matne pamatuji ze skoly.Jeste je tu neco o cem si myslim,ze neni az tak pravda.Co se tyce HW,je velmi dobre zpracovane a presne,jak se na vetrovku tohoto vyrobce slusi.Ale na druhou stranu nevim,proc by nemohl byt hatsan na tom temer stejne.Jde taktez o vetrovku ac ji dela jen nejaky turek a nevidim jediny duvod,proc by mela byt o tolik horsi jak HW.Bezne s ateckem strilim na vzdalenosti 70 a vice metru pri rychlosti 320m/s a bez problemu.Jedine,co k tomu muzu dodat je to,ze mi z atecka zbyl uz jen napis.Ostatni uz je vlastni vyroba a uprava.Ale pokusd se srovna rychlost na origos atecku tak aby kolisala pokud mozno minimalne,neni jidiny duvod,proc by melo byt atecko horsi jak HW.A to v cetne presnosti.Kubajz byl u toho,kdyz jsem nastreloval na 30m stejne jako on se svym HW a nebylo mezi nami rozdilu v presnosti.Myslim,ze to i muze potvrdit,Dobre zna Kubajz moje atecko.
Jenže z toho tvého hatsana už není původní vůbec nic, ani hlaveň, ani střeva, ani pažba...
Viděl jsem, že ti to střílí pěkně (hlavně rychle

), ale porovnatelné to asi nebylo, protože takovou událost bych si určitě pamatoval.

-
ALKAJ
Příspěvek
od ALKAJ » 12 led 2011 16:05
honzana40 píše:Jedine,co k tomu muzu dodat je to,ze mi z atecka zbyl uz jen napis.Ostatni uz je vlastni vyroba a uprava.Ale pokusd se srovna rychlost na origos atecku tak aby kolisala pokud mozno minimalne,neni jidiny duvod,proc by melo byt atecko horsi jak HW.A to v cetne presnosti.
Keď je už v základe tak dobrá ako HW prečo si ju upravoval?
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
-
korto
Příspěvek
od korto » 12 led 2011 20:52
To romsmat: Tesime sa na tvoju recenziu noveho regulatora.
-
romsmat - Příspěvky:14
Příspěvek
od romsmat » 12 led 2011 20:57
To já taky, ale bohužel na solidní vyzkoušení budu mít čas nejdříve za 14 dní.
-
Asot
Příspěvek
od Asot » 12 led 2011 21:10
honzana40: Tak jsme to dostali přímo od majitele a ten to vědět musí, když to s tebou porovnával

-
Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
-
Kontaktovat uživatele:
Příspěvek
od Alexxxus » 12 led 2011 21:22
I já už mám na cestě regulátor

69 eurošušnáků.
2 Honzana40 .... že by AT44 mělo přesnost stejnou jako HW100 v základu když se poladí rychlost ... jedno poladěné sjem měl půjčené ... na 10ti metrech bylo přesné ... na 50ti metrech jsem se nedostal do černého na On-Line terči takže o přesnosti nemůže být řeč. A přiznejme Tvoje atéčko je přesně jak píšeš .... už jen nápis na účtence. Páč všechno je nové včetně hlavně

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků