No v teto debate je celkem jedno kdo co uznava nebo neuznava za nudu. Ale asi jsi nepochopil co jsem napsal.
1. Pokud kupujes munici (jakoukoli) tak teplotne stabilni prach si proste nevyberes.
2. Biathlon naboje nemusi mit teplotne stabilni prach protoze co jsem videl tak maj zasobnik na flinte a naboje maji tudiz stejnou teplotu. Pri biathlonovem zavode je cas na strelbu presne vymezen a strelci strili v pravidelnem rytmu (coz je prave to co je dulezite) a strili nejakych myslim 5 ran na relativne velky terc. Takze nejvetsi chyba vznikla pri teto strelbe je zpusobena strelcem nikoli zahratim hlavne mezi 1. a 5. ranou.
3. Strelba z jednoranovych zbrani samozrejme umoznuje drzet si krabicku s naboji v nejake teplote (coz odpovida v podstate BR strelbe), ale jak jiz uvedeno drive, nepripada mi to jako nejake dobre reseni, (jiz drive zminene aspekty) nemluve o stresu kteremu se strelec dobrovolne vystavuje tim, ze je nucen vystrelit do rekneme 5 - 10 sec po tom co strcil naboj do komory.
Rad bych videl odstrelovace (treba i maleho

) jak vyndava z komory studeny naboj a nabiji z krabicky pod kabatem naboj teply, protoze proste situace vhodna k vystrelu nenastala do 30 sec.
Osobne si myslim, ze je lepsi nechat proste naboje venku a jit to natrenovat (viz Sportovec) abych vedel jak se flinta chova pri rozdilne teplote laufu, jinak receno, kdyz vystrelim v casovem useku tolik a tolik naboju jak se to bude chovat. Coz by clovek mel vedet i za normalni teploty.
Biathlonove strelivo spis nez jiny prach bude mit jine mazivo, ale to nevim. Ale nevidim duvod ho v techto mrazech neotestovat. Protoze pokud mi bude strilet, tak s nim budu strilet v zime, pokud mi strilet nebude, tak proste lauf zase namokro vycistim a dam par ran svym vyzkousenym.