Vzduchovky Hatsan

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
von.raven
Kontaktovat uživatele:
Re: Vzduchovky Hatsan

Příspěvek od von.raven » 04 led 2011 03:34

Zdarec lidi, hodne jsem tu pocetl a nakonec na moje potreby jsem se rozhodl a koupil Hatsan Ranger 105X Torpedo a musim rict, ze mi to docela staci.
Predesla vzduchovka byla cina :D B3 ale vydrzela 2 roky a neco pres 4000 vystrelu, pak mi ale odesla hlavni pruzina, pruzinka vraceni kohoutku, prasklo tahlo hlavni pruziny, koncilo pomalu tesneni v hlavni a ojel se cely spousteci mechanismus tak, ze to stacilo sklopit a uz to strilelo :D to ale vsechno az po tech dvou letech, takze na to jaky je to levny a musim rict i nepresny smejd sem si dost uzil :D sice kazda pata rana uplne nekam dopryc ale na 20m se to do 7cm vlezlo, aspon ty co sly tam kam sem miril :D
No ale zpatky k Hatsanu... uz podle rychlosti doletu a te slehy tam diabolku do stejneho terce vim, ze je aspon 2x silnejsi, na hlavni je napsano 17J, nevim jestli ma, nebo je nejak upravena pro CR a to je to proc pisu. Presnost zatim neznam, strilel jsem jen vcera. Zastreloval nebo nastreloval nebo jak tomu rikate jsem to v podrepu s optikou nastavenou na 6x na tech 20m a do asi 20-30 ran se mi to podarilo tak, ze ustrelim xenonovou vybojku na tu dalku, takze prozatim pro me uzasna vzduchovka, vse je jen o trepotu v rukach. Jenze jsem docela zdesen jaky rachot to vydava. Je to jako by vyletelo pero z gauca a zapruzilo ale aspon 10ti kilove pero :D no neco jako stredoveky prak co s nim bourali hradby :D Pro ty co to maji je tohle normalni? nebo je tam to strihle tesneni at to netlaci ten tlak co by mohlo a tim ten pist vic narazi do masa a jeste je tam ta zkracena pruzina s nejakym prihozenym valeckem a ten taky slusne narazi do pistu?
U te B3 to rachotilo podobne ale tam jsem si rikal, ze bude stacit podlozit pist nejakou hrubsi kuzi a ta ten naraz ztlumi, ale tu mam pocit (hned po tom co se dycky vzpamatuju z uleku) ze to chce aspon 1cm tlustou gumu jako dosedaci plochu pistu :D zase na druhou stranu fakt tam citim nejaky vykon
Ze je to turek to nemusim rikat, ale je to vyrobeno pro nejakou polskou firmu a dotazeno sem ikdyz pres ofiko cesky obchod, kde se dusovali ze to jde zkusebnou... da se predpokladat ze teda ten rachot dela to rizle tesneni a valecek pred pruzinou nebo to je proste fakt takova tarasnice? na youtube to dela jen takove suche pluf ostatnim :)

Požuby ožbrojen, hrožně koušu a když dojdou žuby tak škrábu :)
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 04 led 2011 12:40

predpokladam,ze mas skratenu pruzinu s valcekom.tam dochadza k tomu rincaniu pruziny a mechanizmu.
doveda

Příspěvek od doveda » 04 led 2011 15:54

2 von.raven,mám 100X nový model a uvnitř už není závaží,pružina je 320mm dlouhá,ani rachot jsem žádný nepostřehl.Jen klasický zvuk pružiny co dává i má Slávka.Rozeber a uvidíš..
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
von.raven
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von.raven » 04 led 2011 17:18

jj OneTouchy a doveda, taky si myslim ze to nema tech 17J jak je na ni napsano, ale ze je rizle tesneni a zkracena pruzina i s valeckem, ale podarilo se mi prestelovat optiku, ze ostri na 20-50m 9x a zkusil jsem jednu ranu na 50 a pokud to kleslo tak o 2cm max tak to zatim nebudu resit, ale uz jsem napsal na zbrane-vzduchovky.cz a rikali ze se mozna zadari behem pristiho tydne origos teseni a origos pruzina tech 32 nebo 34cm co to ma mit, tak bych to koupil a az by se mi nekdy chtelo tak bych v tom povrtal. Jen mam hruzu z toho, ze se mi vysype ten mechanismus u kohoutku jak budu pacit pist ven...
Markus25

Příspěvek od Markus25 » 04 led 2011 17:24

von.raven píše:jj OneTouchy a doveda, taky si myslim ze to nema tech 17J jak je na ni napsano, ale ze je rizle tesneni a zkracena pruzina i s valeckem, ale podarilo se mi prestelovat optiku, ze ostri na 20-50m 9x a zkusil jsem jednu ranu na 50 a pokud to kleslo tak o 2cm max tak to zatim nebudu resit, ale uz jsem napsal na zbrane-vzduchovky.cz a rikali ze se mozna zadari behem pristiho tydne origos teseni a origos pruzina tech 32 nebo 34cm co to ma mit, tak bych to koupil a az by se mi nekdy chtelo tak bych v tom povrtal. Jen mam hruzu z toho, ze se mi vysype ten mechanismus u kohoutku jak budu pacit pist ven...

Jestli tam dáš tu originál pružinu jak říkáš tak se připrav na to že to bude mít víc jak 16J a to už je unás nezákoné!Teda pokud nemáš ZP?
Air Arms Pro Sport .177 , MTC Viper 10x44 IRC
HW 100 S, Sidewinder Tactikal 30IR 8.5-25x42
doveda

Příspěvek od doveda » 04 led 2011 17:39

32cm pružina je 16J verze,u staršího je tam závaží a 28cm?,verze nad 16J má pružinu 40,2cm.
K té spoušti,než vyndáš zajišťovací čepy spouště tak si vyrob kratší čep,aby jsi ho vyměnil za čep co je první od hlavně.Jde o to aby jsi při zasunutém tomto čepu mohl vyndat celý spoušťový mechanizmus.Až sundáš pažbu budeš vědět.
A budeš muset odvrtat nýt natahovací páky,pokud už to neudělali před tebou.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
von.raven
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von.raven » 04 led 2011 18:04

ok doveda dik za info
..............
Markus25 zbrojak mam a mam i silnejsi hracku :) takze nepotrebuju vzduchovku treba i se 32J, furt to bude slabota, spis chcu zvuk co mi nebude po kazde rane pripominat pruzinou honene beranidlo a verim tomu ze to dela zkracena pruzina a valecek, pokud origos pruzina udela 16 nebo 17 nebo 14J to uz je detail, klidne mi staci i ten vykon co to ma ted. snad se nebudem dohadovat ze 17 je vic jak 16 :D
..............
doveda, na vymenu pruziny by mozna stacilo shodit jen zadni cast a vyhodit starou s valeckem a hotovo, nemusim resit spoustovy mechanismus, mozna ze to by vyresilo zvuk. Diabolek to tlaci dost slusne ven tak mozna narizle teseneni nedela rachot ale jen unik vzduchu a snizeni vykonu, ktery jak pisu staci a silnejsi pruzinou o zdibec naroste i tak a treba nakonec je i tesneni v pohode a jen tam rachta ta zkracena pruzina s valeckem
doveda

Příspěvek od doveda » 04 led 2011 18:52

No mně se ještě nepodařilo vyndat pružinu bez demontáže spoušťového mechanizmu,asi mám jinou konstrukci.
LP 300
LG 300 HFT
LG 300 ISSF
von.raven
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von.raven » 04 led 2011 19:23

pravda tohle ma vzadu v tom spuntu pojistku a ta drzi spoust tak to asi bude treba sundat cele, hm tak to pak skouknu i ten pist.
.......................
Premyslim docela o nejake dvojnozce, ale ta natahovaci paka je dost blizko u hlavne a ta mezera mezi nima se mi zda fest uzka. Co jsem se dival na nejake solidnejsi dvojnozky nez ta plastova potvora co k tomu byla tak byly tusim na prumery 18 a tohle je uzsi ale jsou i takove co to dotahnou takovym dojezdem na sroubu, jenze zase ta horni cast se mi zda siroka. Uz jsem videl i verzi na rybinu, jenze tam zadna v tech mistech neni, ale ta by sla zrovna pekne uriznout udelat z nejakeho hrubsiho plechu vrchni klema a ta by se dosroubovala na zbytek nozek, nebo jsou nejake vychytavky jak to uchytit jinak a nejake nozky tohodle typu?
Andre Doktor

Příspěvek od Andre Doktor » 04 led 2011 19:29

Hah kluk má stejnou optiku jako jsem měl já na H105x .. By mě zajímalo kolik to vydrží na tom hatsanu, ale já to testovat nebudu :D
AR2079 5.5mm PCP, NS Nighteater 6-24x56 AGIR
QB 78 DeLuxe 4.5mm, Slavia 634 4.5mm, Optisan Cobra
LOV 21
jirkahu71

Příspěvek od jirkahu71 » 04 led 2011 19:36

4 Von.Raven: pokud chceš něco trefovat na dálku tak zapoměň na opírání hlavně. Bipod, nebo jakoukoli oporu jen pod předpažbí.
OneTouchy

Příspěvek od OneTouchy » 04 led 2011 20:12

pokial si tu dvojnozku das pod hlaven,tak si to bude lietat kadejako...jedine pod pazbu alebo to poriadne drzat v rukach :wink:
von.raven
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von.raven » 05 led 2011 05:57

ok musim zkusit rozdil opreni o plast a o tu natahovaci paku, on by ten bipod byl stejne na te natahovaci pace a spis na efekt. V leze jsem strilel naposled na nejakem branaku na zakladce :D a sedet u toho taky moc nesedim, nejradsi mam podrep a vsechno v rukach
zatim to taky nemam poradne vystelovane, jen sem to tam nahodil a rucne pokouzlil, az vymenim pruzinu a tesneni tak to dam do sveraku a podle vahy si zkusim lip pohrat, mozna jeste udelam zarez do te vetsi listy, pac se mi zda ze mam optiku moc vpredu a musim se moc natahovat, stacil by mozna tak 1,5cm posun dozadu, ale uz narazi puskohled do montaze nejde dal posunout a dat montaze bliz k sobe moc nechcu, ale diky za kazdy dobry postreh, vzduchovka je fajn zabava na kazdodenni strileni 8)
H@nz

Příspěvek od H@nz » 05 led 2011 10:47

Nevim jestli jsem to správně pochopil, ale jestli máš v plánu zastřelovat ve svěráku, tak to nedělej.
von.raven
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od von.raven » 05 led 2011 17:18

H@nz tak jak na to? takovy ten stojanek kam se vzduchovka da nemam, takze jsem myslel, ze ji dam podle vahy, pak optiku do vahy a pak to na 20m strelim a srovnam podle zasahu

jinak dneska se mi zdala zase nejak rozjeta, ale mam docela smejdik puskohled a mam pocit ze se otresama rozladi, ale jinak se mi podarilo napechovat 12 ran do takoveho skoro kolecka o prumeru 3cm na 20m, docela jsem teda cumel
Naposledy upravil(a) von.raven dne 06 led 2011 08:26, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět