Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Je to strýkov súkromný pozemok, ktorý je viditeľne označený a oplotený, ale inak u nás by ma aj tak nikto z tunajších policajtov nepokutoval, pretože chodím strieľať v ich doprovode, je to viacmenej grilovačka spojená zo strieľaním zo všetkého možného aj nemožného (od vzduchovky po zemiakový kanón na stlačený vzduch, a kameňometu v pomere 1:4 z pôvodným stredovekým)
Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
-
Re: Je to dobrá kuše?
Co sa lepenie sipov tyka. Lepenie v ruke sa neodporuca. Najlepsie na lepenie je pouzit lepicku urcenu na olepovanie sipov. Da sa zohnat uz od 20€ zalezi na tom z coho je vyrobena. Byvaju plastove a aj kovove. Co sa tyka prevedenia tak najdolezitejsi je stipec do ktoreho sa vkladaju kridelka. Su tri druhy. Pravy, lavy a rovny. Vsetko ale zalezi na viac faktoroch. Ide o to ake kridelka sa pouzivaju. Mam na mysli ich velkost. Ci ide o 2" alebo 4-5" letky. Aj pri rovnom olepeni je kridelko 2 stupne pootocene. Ja osobne strielam s ,,rovnymi" kridelkami. Velmi dobrou alternativou na miesto spiralovych letiek su uz spominane ,,qvick spiny" (alebo tak nejak sa volaju) Su to kridelka ktorych konstrukcia umoznuje o 300% vacsiu rotaciu letiek co prispieva k vyssej stabilite sipu. Ono samotne lepenie do tzv. spiraly je len o tom ze sa s nimi da strielat na vacsie vzdialenosti (75m a viac...) lebo su v rotacii menej nachylne na vonkajsie vplyvy. Dalej je pri lukoch dolezity aj typ zakladky. Nie vsetky su vhodne na kridelka s lepenim do spiraly.
díky!Už vím vše
šlo i o šípy do kuše,a samo že Quick Spi letky,jsem na ně zatíženej.A ještě čistě TEORETICKY(prozatím)jak moc je složité vyrobit novou omotávku na tětivě(na kuši)???A co vše je k tomu potřeba?Díky za rady,názory,odpovědi,odkazy... 

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
fandatupy,ja som pred tyzdnom pozeral jedno video,ako tam chlapik robil stredovu omotavku,za 5 minut pochopis cely princip,skoda ze niesom pocitacovy typ,hodil by som ti tu link,chlapik tam mal nit namotanu na drevenom valceku z ktoreho z oboch stran isli take kovove ramienka ktore sa pred valcekom spajali do otocneho kolieska cez ktore isla ta nit(nico podobne ako na obrazku kde ma p.Cerman ponuku na omotavku tetivy)a len tym pekne tocil dookola..mal to zrobene(aj s kecami okolo toho)asi za 10 minut..tiez som to vyskusal na luku,no zatial som to pre pocasie nemohol otestovat..
fandatupy,natlc do you tube:bow tuning tips/how to re-serve a bow string..je to to prve video,ma 10 minut,robi tam stredovu omotavku na tetive kladkoveho luku,no princip je ten isty..
spitamen-díky,já už brousil po netu,a zjištoval,a je k tomu asi potřeba zrovna ten přípravek s válečkama,a těch omotávkových materiálů je taky sto...No mám o dlouhých zimních večerech co dělat 
jo a ještě-jsou tam dva rozměry 0.030 a 0.036,jaká je zkušenost?Slabší či silnější?

jo a ještě-jsou tam dva rozměry 0.030 a 0.036,jaká je zkušenost?Slabší či silnější?
fandatupy,v starsich prispevkoch si mi pisal ze najlepsie si si zastrielal s kinetiki,mal si na mysli tie sipy p.Cermana firebolt,jeden kus za 250cz?diki..
spitamen,ten firebolt je šíp od excaliburu,a kinetic je tuším easton,no a jak jsi spokojen s exomaxem?dobré dělo,že?jo a mimochodem,už ti přišly ty mířidla?
firebolt je šíp od eastonu
a jsou nyní výhradními dodavateli těchto šípů pro EXC,ale pokud se nepletu tak novýma,protože rok-dva zpátky to byla dlouhá léta jiná firma.
Kinetic nemá s Easton nic společného,je to taky US firma,ale z Utahu-to jo,já jsem úplná Wikipedie

Kinetic nemá s Easton nic společného,je to taky US firma,ale z Utahu-to jo,já jsem úplná Wikipedie

mazete niecim aj tu vodiacu listu po ktorej sa klze sip?voskom,gelom,ci nicim podobnym....?
-
pozrel si si to dvd čo je ku kuši?
hovorí tam o tom.nie je to potrebné.samozrejme to nie je ani na škodu.
hovorí tam o tom.nie je to potrebné.samozrejme to nie je ani na škodu.
pozeral som to video,ibaze ja rozumiem po anglicky tak ako po mongolsky...
-
Zdravim, potřeboval bych poradit při výběru kuše... vim že nemá cenu kupovat nic levného, potřebuju aby to pár let vydrželo aniž by se něco rozbilo, cena by měla být do 8 tísíc.
Co myslíte, je to reálné? Konkrétně mě napadá http://www.kentaurzbrane.cz/luky-kuse-p ... a-trac-150 nějaké zkušenosti?
Co myslíte, je to reálné? Konkrétně mě napadá http://www.kentaurzbrane.cz/luky-kuse-p ... a-trac-150 nějaké zkušenosti?
-
aké sú tvoje požiadavky?zisťoval si si pre kladkovú kušu, kde máš najbližší servis?vieš ono tam bez lisu ( ideálne bez servisu ) nevymeníš ani tetivu.časovanie kladiek a podobne.radšej došetri trochu a kúp toto : http://kuse.cz/shop/cz/?48,phoenix
-
No o excalibru jsem uvažoval, konkrétně o tomhle http://kuse.cz/shop/cz/?46,vixen ... ale je to hrozně peněz a rodiče pro to nemaj pochopení.