Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
thor6,ja som zatial objednavku na kusu este neposlal,planujem do konca tyzdna,ale jeden moj kamarat(zo slovenska)objednal este predminuly piatok(12.10.)a este mu to nedoslo(bral excalibur)v tvojich starsich prispevkoch sme citali,ze aj tebe to nejako dlho putovalo(chyba posty).teda mam sa ta opytat ako dlho si cakal odo dna podania objednavky,pokial ti to doslo...
Re: Je to dobrá kuše?
ahoj,to, že mi kuše přišla pozdě,je menší omyl.myslel jsem tím ve druhé várce co vozí pošta,čili po 15 hodině a já jsem si pro ni mohl jít až po 16 hodině,byla už brzo tma,tak jsem ji ten den nemohl vyzkoušet
,trochu mne to nas...o.nicméně,v úterý jsem p.Cermanovi volal,ujistil mne,že ve středu ráno mi kuši pošle a ve čtvrtek byl svátek(pošta nechodí),tak mi přišla v pátek po 15h,ale víš jak to chodí když se na něco těšíš,tak už včera bylo pozdě
.

chcel by som od p.cermana kupit aj polstrovane puzdro.ma v ponuke dva druhy..za 1500 a 2900cz.ja chcem take z ktoreho kusu na mieste vyberem a je hned bojaschopna.ziadne skladanie po vybrati..ktore je na to vhodnejsie?to za 1500,ci to za 2900?
no to dražší je zpevněný,navíc má pěkně vyvýšenej ten vnitřek na optiku,ale je to jednou tolik peněz 

Slavia 634 4.5mm + Nikko Stirling Air King 4x32 AO Gold Crown
Hatsan Ranger 99 5.5mm + Walther 6x42 AO
-
ja obdobu toho čo je za 1500 a ide z toho zložiť príjemná sedačka.oboje má svoje pre a proti, treba si ujasniť len priority
tak další z mých"dotazů"
Co vše potřebujete,když si chcete olepovat šípy???Koukal jsem že se daj koupit trubky už is končíkem a insertem...Pochubuju,že bych pro začátek dokázal zkompletovat celý šíp sám
Takže máme trubku,olepovačku,předpokládám lepidlo.Nějak jsem to googlil,a nezdá se to tak těžké,nebo zdání klame?Jestli si někdo děláte šípy,tak sem se zkušenostma!Dky

Takže máme trubku,olepovačku,předpokládám lepidlo.Nějak jsem to googlil,a nezdá se to tak těžké,nebo zdání klame?Jestli si někdo děláte šípy,tak sem se zkušenostma!Dky
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Lepenie šípov je pakáreň, hlavne ak chceš rotačné letky (nalepené do špirály) ale to asi pri kuši nehrozí. Vlepenie insertu a končíka nieje až tak zložité (nanesieš lepidlo a narazíš to tam až na doraz) ale presné nalepenie letiek je dosť podstatné (a hlavne ak chceš 4 letky) inak má šíp tendenciu lietať ako bumerang. Treba ti lepičku na šípy (odporúčam aspoň provizórne pripevniť k stolu stolárskou zvierkou), lepidlo (tavné alebo v tube, ako chceš, ale v tube je to pohodlnejšia a čistejšia robota) trubky, inserty, končíky, letky (nezabudni objednať 3/4x viac letiek ako ostatného materiálu, mne sa to raz podarilo
) odporúčam jednu letku inej farby, aby si vedel ako je orientovaný končík, a nemusel ho skúmať. A potom už len lepiť v poradí: insert a končík naraz, letky (nikdy nie opačne, 1. do lepičky nedáš šíp bez končíka, 2. lepšie sa orientujú letky podľa končíka ako opačne. ) A ja som si do luku cédrové šípy ešte maľoval na červeno (vodou riediteľná farba) aby som ich videl v terči, a ak náhodou netrafím terčovnicu (50x50cm) tak aj v tráve (strieľam na lúke) 

Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
tak technická otázka-o lepení vím snad už vše,jen mi není zcela jasné značení trubek!trubka pro šíp do kuše je 11/32,až sem chápu,ale častěji je značeno jako 2264 což podle počtů bude to samé,ale tayk je k viděni 2216,nebo 2219,z toho jsem teda jelen úplně!Jak je to tedy se značením???A bude-li trubka 2264-insert je také 2264?Zkrátka vždy stejné číslo ke každému?Díky za osvětu,a hlavně trpělivost 

- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
No neviem Ti povedať či u značenia insertov a trubiek 100% platí že je rovnaké, ale u mňa to stále fungovalo, akurát už teraz radšej používam drevo (nezohýba sa a má dobrý pomer pevnosti a hmotnosti narozdiel od duralu, a laminátu, na karbon som ešte mladý
) a u dreva je to skoro stále v mm, a hroty a končíky prepočítavam normálne z inch. Ale neviem či náhodou niesu trubky delené aj podľa hrúbky steny (asi som to niekde videl, ale niesom si istý)

Teória je keď nič nefunguje ale každý vie prečo, prax je keď všetko funguje ale nikto nevie prečo. Ja som spojil teóriu s praxou, nič nefunguje a nikto nevie prečo.
tomu rozumím,ale dát do 225lbs kuše dřevěný,nebo laminátový šíp,tak se můžu pomalu loučit s ramenama
.Ale v poho,už jsem našel"venku"prodejce,kterej klidně pošle trubky s insertama,podle požadavků,a jen za cenu materiálů,takže se to stále vyplatí,jako kdyby jsi si to kompletoval sám.
Ještě k lepidlu na kormidla-v nabídce je jich kopice,a časy schnutí jsou od 8 vteřin až po minutu,spíše rychleschnoucí,nebo pomaleji?Čím lepíte vy?

Ještě k lepidlu na kormidla-v nabídce je jich kopice,a časy schnutí jsou od 8 vteřin až po minutu,spíše rychleschnoucí,nebo pomaleji?Čím lepíte vy?
tak chlapi exomax dosiel,ale co ...bez mechanickych mieridiel..uz som pisal p.Cermanovi kde sa stala chyba,zatial sa mi este neozval..tie mechanicke mieridla by mali byt sucastou dodavky,nie?alebo sa dokupuju zvlast?
- David Jurič
- Kontaktovat uživatele:
Stredne tak cca 15 sekúnd schnúce lepidlo, aby som mal dostatok času na nanesenie lepidla, naaretovanie trubky do správnej polohy, a prilepenie.fandatupy píše: Ještě k lepidlu na kormidla-v nabídce je jich kopice,a časy schnutí jsou od 8 vteřin až po minutu,spíše rychleschnoucí,nebo pomaleji?Čím lepíte vy?
-
Ku trubkam len tolko ze napr. pri rozmere 2216 su prve dve cisla priemer trubky v ,,natinach" palca a druhe dvojcislie je vlastne samotna hrubka (tak isto v ,,natinach" palca) steny trubky. To znamena ze napr. trubka 2214 je rovnakeho priemeru ako trubka 2216 ale tato (2216) ma hrubsiu stenu a tym samozrejme je tato trubka tvrdsia. V kazdom pripade existuju tabulky kde si vyberies podla sily a dlzky natahu konkretny sip. V sucastnosti sa ale uz viac pouzivaju carbonove sipy pri ktorych sa na miesto rozmeru uvadza tzv. SPINE co je vlastne priehyb sanotneho sipu. Je to vlasne take nieco ako oznacenie mäkosti alebo tvrdosti sipu. T.j. cim silnejsi natah a dlska sipu tym mensi SPINE. Napr. luk 50-60lb pouziva podla natahu sip so SPINE 500-400 a luk 60-70lb tak isto podla natahu 400-340 SPINE.
díky moc všem za rady!Díky Juraj,něco z toho jsem věděl,něco je pro mě nové,takže doufám že se už plně orientuju ve všech značeních.Díky
spitamen-mám za to,že mířidla jsou součástí dodávky,ale mi taky nepřišly,nijak jsem po tom nepátral,když mám optiku,ale taky mi to příjde divné.