Derringer od fy Great Gun

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
edelweiss
Administrator
Re: Derringer od fy Great Gun

Příspěvek od edelweiss » 16 lis 2010 22:37

Delší nabití, není problém. Střela zápalka na vosk. Prach do papíru na cigarety, po dvou letech tehdy jukon, odpálil a vše OK. Perkusní revolver v době na volno sem bez papíru, jen na vosku měl nadrcnutý rok a ok.
No a to nejpodstatnější, už při této ceně plno lidí tvrdí že je to drahé, no čínský odlitek z hliníku to prostě není. Další přidání hodnoty by zase zvedlo cenu, to opravdu nemá význam, to bych z toho kropil za chvilu sám. :wink:

Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 16 lis 2010 22:43

Tak jasne,papir urcite pomuze,ale uz mas dalsi vec v laufu a pokud ti pri nabijeni kousek papiru vleze do zatravky,tak nemas jistotu rany.

Drahy drahy.Levnej neni,to ne,ale zase je z dobryho matrose.Zadny blato a pekny drevo,takze ja si myslim,ze ta cena tak nejak odpovida.

Ale ja se chci optat na toho Yukona.Co to bylo za derringera,kdo to vyrabel,kvalita a jestli se to da pripadne jeste sehnat?
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 16 lis 2010 22:49

no dělalo se to u Zlína, trochu složitější střeva, ne obrobek ale svařenec s plátů. Fungoval ale pár much by se našlo, listové péra sem tam prdly a tah jim taku ubýval.
Dnes nevím jestli by se dal sehnat.
Úloha osobnosti v dějinách sestává prakticky z ochoty dotyčné osobnosti zemřít nebo nechat se zabít dříve, než stačila odvolat.
Black Powder
Administrator

Příspěvek od Black Powder » 16 lis 2010 23:02

Jednalo sa o tento typ, z ktoreho vychadza aj GG model.
Přílohy
Derringer cal.45.jpg
Ataman, Caiman, Red Wolf, Huben, LCS SK19, BRK ... Servis, opravy, úpravy všetkých PCP (HW100 nie), programovanie Daystate, prerábky Anschütz na 16J.
Dobré veci robím dokonalými.
Člen Mensa.
Hlupák má bezhraničné sebavedomie, no nulovú sebareflexiu.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 16 lis 2010 23:46

No mají toho v základu podobného dost, ještě se dělal jedn ale ten neměl značení tak ani nevím kdo ho vyráběl.
Ovšem pokud je postavíme vedle sebe tak už si podobné nejsou, jiná technologie a i opracování je jiné. Ovšem i tak je jukon do kolekce super.
duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 lis 2010 00:02

No prave,ze bych bral neco podobnyho.Me se derringer tehle konstrukce strasne libi,proto jsem hrozne rad,ze jsem si koupil GG,ale i jinym kouskum bych se nebranil.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 lis 2010 00:08

To mi povídej, kdyby se tu vyvíjely ještě 2-3 modely, tak už by nám ke štěstí nic nechybělo. :mrgreen:
duffioso

Příspěvek od duffioso » 17 lis 2010 00:24

dvouranej derrick typu koza a se sklopnyma laufama,je muj dalsi cil.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Otesánek

Příspěvek od Otesánek » 17 lis 2010 08:26

Pánové (a případně dámy :) ) co už máte se zbraní zkušenosti - jak čistíte laufy, aby se sajrajt nedostal do mechanismu? Myslím mezi hlavňovou objímku a kohout.
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 lis 2010 09:15

sundám sřenky, pistóny a horká voda s jarem, no a když se z kvéru po koupání kouří rychle uschne a je čas na olej :wink:
Su zvědavý kdy tyto naše debaty zase přepíše do SR jako vlastní postřehy :wink:
josse

Příspěvek od josse » 17 lis 2010 09:41

mi povídej ede co chvilku narazím na přepis nějaké internetové komunikace někde v tištěném mediu... jak kdyby si nemohli ověřit věci sami nebo aspoň přiznat kde čerpali , viz třeba článek o copt co byl nedávno v revue ten je poskládaný pouze z toho co je tady na fóru a letáku z copt ale to už sem silně OT....
Otesánek

Příspěvek od Otesánek » 17 lis 2010 11:30

Dík, měl jsem jenom pocit, že i když při čištění budu mít zbraň orientovanou muškou spíš k zemi, stejně se do mechanismu může dostávat bordel.

Jinak pokud vím, pozvání od firmy Great Gun dostal před časem Mgr. Tetřev, takže kdo odebírá Střeleckou revui, měl by se o firmě a jejich výrobcích v nejbližší době něco v časopise dočíst. V upoutávce čísla 10/2010 bylo, že v listopadu vyjde článek „Deringer na celý život“ a byly u toho vyfocený krabičky s deringerama Great Gun, ale v listopadovým čísle žádnej takovej článek není. Důvod neznám.

4 josse
Pokud si myslíš, že z tohohle: http://forum.gunshop.cz/puskar-dalkove-t6769.html a tohohle: http://forum.gunshop.cz/vysoke-uceni-pu ... t8187.html se dá poskládat článek do časopisu, tak jsi velký optimista. A jestli máš na mysli článek co je na něj odkaz v posledním příspěvku prvního vlákna, tak ten jsem psal já a jako základ mi posloužily osobních zkušenosti z doby, kdy jsem v COPT absolvoval dálkově puškařinu. Samozřejmě jsem pak školu ještě navštívil a zjistil podrobnosti o možnostech dalšího studia. A můžu tě ujistit, že z tohoto fóra jsem nepoužil nic, protože kde nic není, ani čert nebere :D
josse

Příspěvek od josse » 17 lis 2010 12:22

Otesánek: nevím nekoukal sem ale někde na netu byly ty samé rady a poznámky co byly v článku ... že nemají rádi pražáky ... vyškemrat si druhou sadu materiálu na závěrečnou práci ... a některé odstavce byly stejné .... nechci tě osočovat sám vím že sepsat nějaký článek není sranda ale uvést zdroje neni zbaběle ani směšne... a jinak jsi se celkem trefil

Ede kolik se tech derringeru už vyrobilo a prodalo?
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 lis 2010 12:28

P. Tetřev je OK jezdí osobně, ve finále tou návštěvou jsem byl poctěn také.
Článek bude v 12.2010 dle informací.
K ostatnímu, někdo je novinář a dělá to klasicky, jiný je policajt a tak šmejdí kde se dá a podle teho aj píše. Jeden příklad za všechny, článek o pistoli Makarov, tady načerpáno do detailu a v SR ventilováno jako objev funkce světa!
Takže o kvalitách a charakteru dopisovatelů víme všeci své. Řeči že zde na fóru nejsou informace, jsou zavádějící, kdyby zde nic nebylo proč by sem pisálci chodili šmírovat?
Toto jednání se mi nelíbí a zvažuji zákrok proti podobným praktikám!
Tím uzavírám OT a každé další smažu či po zásluze odměním.
PS:NESNÁŠÍM PLAGIÁTORY!!!
edelweiss
Administrator

Příspěvek od edelweiss » 17 lis 2010 12:29

To-josse
To mi uniklo, sem to nesledoval :mrgreen:
Odpovědět