strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Zabijak

Příspěvek od Zabijak » 15 čer 2009 14:29

co na ni mas za puskohled :?: :?:

Dusno

Příspěvek od Dusno » 15 čer 2009 19:17

To jsi chtěl na ni jít i s tím nožem? Třeba v sebeobraně.... :mrgreen:
Kdo se ptá, nebloudí.
reidy

Příspěvek od reidy » 15 čer 2009 20:54

puškohled 4X32 zakoupen s puškou přímo v prodejně zbrojovky Uh. Brod asi ho někdo pro zbrojovku vyrábí, všude je logo ČZ, na krabici je rifle scope... cena 1100kč myslím, že adekv. na vzduchovku a jsem s mím spokojen, světlo na hlavni je fenix L1D z www.kronium.cz - doporučuji super dosvit
reidy

Příspěvek od reidy » 15 čer 2009 21:00

mifo14

Re: strelba vzduchovkou na potkany/krysy/mysi vs. zakony

Příspěvek od mifo14 » 15 říj 2010 22:10

Ja osobne si myslim, ze strelba na zive terce vzduchovou zabranou je nelegalna, a hociakou inou zbranou je legalna len s prislusnym povolenim, ale zasa z druhej strany - dobre dam lepidlo na mysi okolo navnady - chyti sa na to sykorka... Dam otravu na potkany - zozere to pes alebo macka... Navyse - zozere to potkan a toho zozere pes alebo macka... Ked mam vzduchovku mam to vo svojich rukach a sam si uvazim na co vystrelim a na co nie... Moj nazor
HonzaH83
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HonzaH83 » 16 říj 2010 09:24

mifo14 píše:Ja osobne si myslim, ze strelba na zive terce vzduchovou zabranou je nelegalna, a hociakou inou zbranou je legalna len s prislusnym povolenim, ale zasa z druhej strany - dobre dam lepidlo na mysi okolo navnady - chyti sa na to sykorka... Dam otravu na potkany - zozere to pes alebo macka... Navyse - zozere to potkan a toho zozere pes alebo macka... Ked mam vzduchovku mam to vo svojich rukach a sam si uvazim na co vystrelim a na co nie... Moj nazor
Myslím že tohle je velice kvalitní podání. Naprosto souhlasím.
!!! STŘÍLÍM BLBĚ, ALE RÁD !!!
SLÁVIA 631
HW97 KT + Sightron MilDot

https://pera-honza.cz/
odstrelovac1

Příspěvek od odstrelovac1 » 25 říj 2010 17:08

Potkan vždy byl a je nepřítelem lidstva, nikde na něj neuslyšíte chválu..srovnávat s ostatnímy druhy zvířat je podle mě trochu přehnané.... :wink:
WohlmuthOta
Moderátor

Příspěvek od WohlmuthOta » 27 říj 2010 12:46

Opravdu konstruktivní diskuse poslední 3 stránky. Takže to promazávám a jestli tady uvidím podobný bláboly o střílení slepic tak se tu už dlouho neohřejete. Řešte si to přes SZ a neza*írejte s tím laskavě fórum. Nestíhám to promazávat.
V České republice podle platné legislativy je lov diabolkou zakázán a není třeba o tom dále veřejně diskutovat. Děkuji Vám že těmito zbytečnými diskuzemi pomáhate udržovat chod fóra.
Smazaný uživatel 5179

Příspěvek od Smazaný uživatel 5179 » 28 říj 2010 12:12

Trochu qěci, co lov bramborami vs. zákon, respektive bramborovým dělem :?: :?: :lol: :lol: :lol:
Warthog

Příspěvek od Warthog » 28 říj 2010 14:04

Obávám se, že potato gun je stran lovu to samé. Navíc ho musíš mít na vzduchovou kartuši nebo s perkusním či křesadlovým zámkem (a ne více než dvojranné), aby nebylo trestné už jeho samotné držení bez ZP ;-)

Laßt uns fest zusammenhalten - In der Eintracht liegt die Macht - Mit vereinter Kräfte Walten - Wird das Schwere leicht vollbracht
thehunter

Příspěvek od thehunter » 05 lis 2010 08:40

Chtěl jsem se zeptat, nechci zakladat nový thread a chci poprosit jen o kratkou odpověď, koupil jsem si vzduchovku crosman 2100 s rychlostí projektilu až 250m/s a když jdeme střilet králíky a bažanty, myslim v honitbě zcela legálně, žádné pytlačení, no a mě se nechce brát brokovnice myslíte, že je možné tou vzduchovkou tak na 20-30m zasáhnout cíl tak, aby rovnou zemčel nebo, aby šel dohledat? Předem díky za odpověď a omlouvam se, že to píšu do krys,potkanu a myší, ale jak jsem řekl stačí mi krátká rozumná odpověď a je to lepší než založit nový thread a zahlcovat to tady.
raduzs

Příspěvek od raduzs » 05 lis 2010 08:48

mily thehunter. nemyslim, ze si "myslivec" a tvoja otazka je prosto ucelova. inak povedane, pytas sa, ako mozes pytlacit a pritom sa snazis vytvorit dojem, ze mas pravo lovit zver. keby si bol organizovany polovnik, vedel by si, ze aj podla vasho ceskeho zakona je zakazane lovit zver inou zbranou, nez loveckou palnou. ak to nevies, pravdepodobne nie si polovnik. ak to vies a si polovnik, koledujes si o odobratie polovneho listka.
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)
thehunter

Příspěvek od thehunter » 05 lis 2010 09:24

Díky za opověď, já nejsem myslivec to máš pravdu, můj otec je a já s ním občas chodím střílet, pouze mě napadlo jestli je ta zbraň toho schopna, je to pouze pro informaci, teď když si mě varoval tak nebudu se vzduchovkou lovit, ale přijde mi to vcelku divné, protože když sejmu králíka brokovnící, nebo kulovnicí tak je maso dost takové roztrhané, kdyžto kdyby dostal jeden brok do hlavy a bylo po něm, no zkrátka mi to příde lepší, ale pochybuju, že se ten zákon někdy změní.
Blue_L

Příspěvek od Blue_L » 05 lis 2010 10:07

Takto to (vzduchovkou) mozes praktizovat v UK alebo niektorych statoch USA a nemusis byt ani "polovnik"
Weihrauch HW100S .177 + Discovery VT-Z 4-16x50 FFP
KalibrGun Cricket WST .22 + Hawke Sidewinder 30 Tactical 6.5-20x42
Taipan Veteran std .22 + Element Helix 6-24x50 SFP