Výmena pružiny je celkom v pohode. Robil som to podľa návodu z nejakého poľského fóra. Pružinu som menil, aj keď som nemusel, hore na obrázku sú vyfotené všetky tri pružiny. Na youtube som videl ako poliaci vytunili HW45 na 190m/s tak ma to zaujalo, preto som šiel do tak drahej pružiny. Samozrejme je to len obchodný ťah, aspoň čo sa týka tej Titan XS pre HW45. Je dlhšia, menej závitov, trošku širšia ako originál a má ešte na sebe ochranu ako potiahnutie teflónom, ktoré ti po čase zlezie dole. Môžem len subjektívne posúdiť čo sa stalo po výmene, úsťovka snáď narástla cca o 20% maximálne, ale po mesiaci sa to ustálilo ako u klasickej pružiny pri cal.5,5 na 130m/s, čo som meral samozrejme na chrone. Takže teraz som šiel radšej do klasickej pružiny od výrobcu a navyše som tam doinštaloval PET tuning, čo sa prejavilo najmä tichosti pri streľbe. Merať to budem až budúci týždeň kedy mi dorazí Combro.
Čo sa týka opotrebovanosti súčiastok, tak všetko je tam vyrobené z kovu a dosť nadimenzovaného na to aby to vydržalo desaťtisíce výstrelov. Moja má už statočne 10tis za sebou, nenašiel som tam nič čo by bolo zodreté, vyšúchané, alebo nejako opotrebované. Originál pružina sa zvykne trošku pokrútiť ale to následkom diselingu. Občas z toho vyletela riadna šupa, ako z malorážky. Pri rozoberaní som zistil, že piest bol skoro suchý takže preto mal takú nízku nameranú úsťovku. Predtým som to mazal takým špeci olejom, ale ako vravím dosť diseloval a zrejme sa po čase vypálil. Teraz som tam dal takú bielu vazelínu tak uvidím. Jednoznačne treba piest niečim namazať "ať to tam nedrhne"

Jediný nedostatok vidím v tom jednoduchom tesnení na pieste, je vyrobený zo silónu a nemá tvar misky ako u väčšine vzduchoviek, preto pri nižších teplotách už tak netesní a úsťovka tým pádom ide dole. Chcelo by ho niečim nahradiť, niekde som videl, že ho nahrádzajú takým zeleným ako je v tej drahej sade pre HW97.
Po dorazení Combra pomerám snáď aj konzistenciu viacerých výstrelov po sebe, určite to bude zaujímavé

.
Ale môžem povedať, že zo všetkých tých pištolí čo mám, je to môj najobľubenejší.
PS: našiel som ten návod -
http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=47744