Je to dobr? ku?e?
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
[quote="crossbowhunter"]
K cenám a možnostem bych řekl, že je to dost podobné, jako s auty (v podstatě taky zbraň).
Kupujeme je mimo jiné, dle svých možností. Taky vím, že je Audi v plné výbavě, co do kvality a bezpečí "kousek" dál než třeba Škoda, ale jezdím v tom, na co mám. Tak, jak všechno, má i tento koníček nějaký vývoj a určitě nehodlám narušovat rodinný rozpočet, upřednostňováním vlastních zájmů.
K cenám a možnostem bych řekl, že je to dost podobné, jako s auty (v podstatě taky zbraň).
Kupujeme je mimo jiné, dle svých možností. Taky vím, že je Audi v plné výbavě, co do kvality a bezpečí "kousek" dál než třeba Škoda, ale jezdím v tom, na co mám. Tak, jak všechno, má i tento koníček nějaký vývoj a určitě nehodlám narušovat rodinný rozpočet, upřednostňováním vlastních zájmů.
Naposledy upravil(a) Camerone66 dne 18 říj 2010 09:23, celkem upraveno 1 x.
-
Re: Je to dobrá kuše?
nj, niekto má šťastie že niečo kúpy o 5tinu lacnejšie, inak sa to asi povedať nedá.hold chlape škoda len že tu máme s mechanickými zbraňami niečo odstrielané.
šípy v hentakej hmotnosti je velmi ťažké niekde zohnať, naviac väčšinou sa dovažujú.
nemám záujem pátrať odkial a čo kopíruješ, ale radšej si to odstrielaj.rodinný rozpočet?ešte existujú nadčasy a podobne.ja sa tiež prispôsobujem potrebám a ak moja zahlásy že spoločné bývanie, žiadna polovačka na ukraine nebude.ide o to, čo si dokážeš ušetriť a nejednať zbrklo.
ok, nejak som si to tu spätne popozeral a poďme na fakty :
- šípy o tej hmotnosti ako udávaš je problém nájsť a v európe je možnosť k nim dovoz z usa, kanady, prípadne dovažovaním iných šípov.
- čína je natolko kvalitná výrobou, že keď má celý svet štandarne hroty 125 grainov ona má 121, aby sa to lepšie počítalo nie?
- orechy sa ako spúšťový mechanizmus nepoužívajú už asi 200 rokov, ak hovoríš o orechu na kuši, potom zjavne rozprávaš o historickej replike, pretože originálna kuša stojí viac ako vybavený excalibur a tenpoint k nemu.
- čo sa týka toho linku : teba nezaráža že sú to no name šípy?ja osobne chcem vždy vedieť kto čo vyrába, aby som si o tom mohol prečítať čo najviac.naviac také zle nalepené krídelko, napríklad nie pod uhlom 1 stupňa ale pod 2mi ti spraví taký bordel pri nastrelovaní že si to nevieš ani predstaviť.hold terénna a halová strelba sú rozdielne pojmi.
- k tomu kto ako začínal, priznávam že som začínal vyrábaními kušami.ako technológ a programátor cnc som si nechal spraviť telo kuše, zohnal lučište, z netu opajcol spúšťový mechanizmus a za smiešnu sumu mi to zámočníci v práci aj zmontovali a odladili.výrobné náklady kuše boli niekde pri 200 € a jej parametre boli niekde pri 740 lbs. a 310 fps.
hold listové pero prekované na lučište má svoje.bohužial som ho v rámci bezpečnosti dal preč ( pri únave materiálu vie byť jeho prasknutie smrtelne nebezpečné ) a nič slabšieho s tou kušou nepracovalo, pretože bola dimenzovaná na určité zaťaženie.len pre odborníka čo by sa chcel opreť do napínania, tak 7kg rumpál upevnený k pažbe to istil a tripod pod kušou zabezpečoval strelbu.to boli ešte časy, kedy som si chcel dokázať že dokážem spraviť naozaj silnú zbraň.teraz po mnohých nezdaroch a niekolkých menších úrazoch sa uspokojím aj s kúpenou kušou z kanady, ktorá ma teší rovnako ako niečo na čom som makal pol roka po nociach a výkendoch.
šípy v hentakej hmotnosti je velmi ťažké niekde zohnať, naviac väčšinou sa dovažujú.
nemám záujem pátrať odkial a čo kopíruješ, ale radšej si to odstrielaj.rodinný rozpočet?ešte existujú nadčasy a podobne.ja sa tiež prispôsobujem potrebám a ak moja zahlásy že spoločné bývanie, žiadna polovačka na ukraine nebude.ide o to, čo si dokážeš ušetriť a nejednať zbrklo.
ok, nejak som si to tu spätne popozeral a poďme na fakty :
- šípy o tej hmotnosti ako udávaš je problém nájsť a v európe je možnosť k nim dovoz z usa, kanady, prípadne dovažovaním iných šípov.
- čína je natolko kvalitná výrobou, že keď má celý svet štandarne hroty 125 grainov ona má 121, aby sa to lepšie počítalo nie?
- orechy sa ako spúšťový mechanizmus nepoužívajú už asi 200 rokov, ak hovoríš o orechu na kuši, potom zjavne rozprávaš o historickej replike, pretože originálna kuša stojí viac ako vybavený excalibur a tenpoint k nemu.
- čo sa týka toho linku : teba nezaráža že sú to no name šípy?ja osobne chcem vždy vedieť kto čo vyrába, aby som si o tom mohol prečítať čo najviac.naviac také zle nalepené krídelko, napríklad nie pod uhlom 1 stupňa ale pod 2mi ti spraví taký bordel pri nastrelovaní že si to nevieš ani predstaviť.hold terénna a halová strelba sú rozdielne pojmi.
- k tomu kto ako začínal, priznávam že som začínal vyrábaními kušami.ako technológ a programátor cnc som si nechal spraviť telo kuše, zohnal lučište, z netu opajcol spúšťový mechanizmus a za smiešnu sumu mi to zámočníci v práci aj zmontovali a odladili.výrobné náklady kuše boli niekde pri 200 € a jej parametre boli niekde pri 740 lbs. a 310 fps.
hold listové pero prekované na lučište má svoje.bohužial som ho v rámci bezpečnosti dal preč ( pri únave materiálu vie byť jeho prasknutie smrtelne nebezpečné ) a nič slabšieho s tou kušou nepracovalo, pretože bola dimenzovaná na určité zaťaženie.len pre odborníka čo by sa chcel opreť do napínania, tak 7kg rumpál upevnený k pažbe to istil a tripod pod kušou zabezpečoval strelbu.to boli ešte časy, kedy som si chcel dokázať že dokážem spraviť naozaj silnú zbraň.teraz po mnohých nezdaroch a niekolkých menších úrazoch sa uspokojím aj s kúpenou kušou z kanady, ktorá ma teší rovnako ako niečo na čom som makal pol roka po nociach a výkendoch.
-
[quote="crossbowhunter"]
Tak to asi 120 gn hroty prodávají na Jupiteru, pravda
http://kuse.cz/shop/cz/?96,hroty-terč-3d
Tak to asi 120 gn hroty prodávají na Jupiteru, pravda

http://kuse.cz/shop/cz/?96,hroty-terč-3d
-
moc som nepochopil čo si tým linkom chcel dokázať a ani mojou citáciou.totižto tam nevidím značku tých hrotov.žeby no name výrobok s nápisom na obale : made in china, made in taiwan a podobne?
-
[quote="crossbowhunter"]-...jej parametre boli niekde pri 740 lbs. a 310 fps.
Abys dodržel pravidlo, že na 1 libru napínací síly by měla hmotnost šípu mít 2,5 gn (0,162 g) s max. 10% tolerancí, tak by šíp do Tvé kuše musel vážit i při -10% 1665 gn (107,892 g).
No a při rychlosti šípu, kterou uvádíš se dostáváme na energii nějakých 481,63 J. Zajímá mě, jakou tětivu jsi použil, do jaké terčovnice jsi s tím střílel a samozřejmě jak se vytahovaly šípy.
Taky bych se toho asi hleděl zbavit, ale věřím, žes to někomu neprodal, poněvadž tam reálné nebezpečí poškození zdraví opravdu hrozilo. Přeju pěkný den.
Abys dodržel pravidlo, že na 1 libru napínací síly by měla hmotnost šípu mít 2,5 gn (0,162 g) s max. 10% tolerancí, tak by šíp do Tvé kuše musel vážit i při -10% 1665 gn (107,892 g).
No a při rychlosti šípu, kterou uvádíš se dostáváme na energii nějakých 481,63 J. Zajímá mě, jakou tětivu jsi použil, do jaké terčovnice jsi s tím střílel a samozřejmě jak se vytahovaly šípy.
Taky bych se toho asi hleděl zbavit, ale věřím, žes to někomu neprodal, poněvadž tam reálné nebezpečí poškození zdraví opravdu hrozilo. Přeju pěkný den.
Naposledy upravil(a) Camerone66 dne 18 říj 2010 09:27, celkem upraveno 1 x.
-

terčovnica?si blázon?tam sa dá použiť jediná terčovnica a to je hlinenný val, nič iné šíp s takou energiou nedokáže zastaviť a ani nehrozí to aby si ho vytiahol.
išlo o to si dokázať že dokážem spraviť silnejšiu ako exomax a to sa podarilo.dôsledky išli bokom.mimochodom na napnutie bez napínaku sme museli byť len 5ti
Máš foto nebo ideálně odkaz na video?
Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Gamo CFX 4.5mm 16j - Optisan Viper 10X44 CSB
-
skúsim namailovať kamoške, má ju vystavenú pri krbe, aby to odfotila.bohužial som o väčšinu fotiek prišiel pred pár rokmi keď mi zákerne odišiel hdd 

Čím si z toho střílel????? S listovým perem jsem experimentoval taky, ale jen do doby kdy jedno prasklo a jen náhodou nezabilo kamaráda a jen rozbilo článek litinového radiátou a tím vyplavilo celý sklep domu rodičůcrossbowhunter píše: jej parametre boli niekde pri 740 lbs. a 310 fps.

ahoj chlapi!taky jsem kdysi vyrobil homemade kuši,ale na lučiště jsem upravil laminátovou tyčku,co se používala na el.ohradník,po výkonu a rychlosti jsem se tehdy nepídil,šlo mi hlavně o to,abych ji vůbec natáhl.ale prdu to mělo slušnou,alespoň mi to tak tehdy připadalo
.nicméně šíp z ocelového drátu dokázal prostřelit desku tak na 3 metry,ale povedlo se mi s ní sejmout potkana.

-
pôvodne som mal v pláne krátke ocelové hroty okolo 9" ako bola tá kuša určená v stredoveku na prerážanie brnenia ťažkoodencov.nakoniec sa osvedčili duralové trubky s narezaným závitom a na tom našróbovaným hrotom.samozrejme o presnosti sa hovoriť nedalo, ale o prieraznosti hej
Také jsem se snažil vyrobit kuši.Jako lučiště jsem hodlal také použít listové pero.Ale nedotáhl jsem to. Zasekl jsem se na spoušťovém mechanismu. Takže jsem se musel spokojit s praky. Na učňáku jsem si koupil laminátový luk v hračkářství. Na praxi jsem si udělal lovecký hrot ala středověk. Na brusce vybroušenou šipku. Ve sklepě jsem potom trénoval střelbu na dveře. Ještě dodnes jsou tam stopy.
Střílel jsem velmi přesně a pak jsem se doma pyšně pochlubil, že půjdu na srnky. Matka chytla neočekávaný histerický záchvat a měl jsem co dělat aby mi nerozlámala šíp.
Tak skončila má lovecká kariéra.
Pak jsme v létě šli s kámošem na rybník a dostali nápad ulovit tím lukem vyhřívajícího se kapra. Dali jsme vlasec na šíp. Střelil jsem přesně ale šíp se nezabodl. Tudíž to nefungovalo. Tupý hrot a slabý luk.
No a luk jsme si schovali v rákosí, že si pro něj o víkendu dojdem a je to už 18 let. 

Tak skončila má lovecká kariéra.

Barnett Delta Storm - Excalibur Vari Zone - jednodílná montáž
Kamarádíte se někdo s kuší Stinger 330 ?
Vzhledově mi sedne silně více nežli (v ČR dominující) Excalibury - a pro radost ze střelby je estetika podstatná.
Netuším ale jak je na tom se spolehlivostí/životností.
Vzhledově mi sedne silně více nežli (v ČR dominující) Excalibury - a pro radost ze střelby je estetika podstatná.
Netuším ale jak je na tom se spolehlivostí/životností.
Kolik vážil? To musel bejt masakrcrossbowhunter píše:pôvodne som mal v pláne krátke ocelové hroty okolo 9" ako bola tá kuša určená v stredoveku na prerážanie brnenia ťažkoodencov.nakoniec sa osvedčili duralové trubky s narezaným závitom a na tom našróbovaným hrotom.samozrejme o presnosti sa hovoriť nedalo, ale o prieraznosti hej

kayakero už to tu bylo

-
no šípky vážili 100 gramov.oproti tomu na to čo bolo určené je to ako nič.