V?trovka - Sharp

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sharpest
Re: Větrovka - Sharp Innova .22

Příspěvek od sharpest » 07 zář 2010 13:27

Ja trefim sharpkou spolehlive na 50m plechovku od fazoli 7x10cm a prostrelim ji tam i ven exactem 5,52. V kovu by to byla urcite lepsi; a vzhledem k tomu, ze mi staci vystrelit 1x / ;-)))) / za odpoledne, tak mi pumpovani neva.

631 + 4x
Sharp Innova 5,5 + 4-9x 40mm osvit
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 07 zář 2010 16:25

A já zase na 50m prostřelím flašku od piva taky skrz. A nerozsypese. Potom ještě kosky cukru, víčka od pet, a nábojnice do brokovnice a můžu pálit celé odpoledne r. 4.5 mm. Ale jednu ránu? to mě nestačí. Sharp Inovu jsem měl a byl jsem rád když jsem se jí zbavil.
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 07 zář 2010 17:13

na 50metrů trefit plechovku od hrášku není špatný, ale od flinty PCP se musí žádat víc, jinak ji trumfne kdejaká pístovka. Plechovka od hrášku musí jít při 16J na 80-100m
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
eRsiensi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRsiensi » 07 zář 2010 22:41

Mám ju pár rokov v 4.5mm. Tento rok som dal na ňu vysústružiť hlaveň z polotovaru (výrobcu si nespomeniem, kupoval som to 2 r. dozadu, ale je to česká kvalitná hlaveň) a samozrejme sa zlepšila presnosť a dokonca mám pocit, že aj sila - prieraznosť. Nemeral som to, ide o subjektívny pocit. Akurát musím ešte raz navštíviť sústružníka, pretože nábeh na diabolku je slabý a pri nepozornosti ju zdeformujem pri zatláčaní do hlavne. Plánujem dať to ABS telo mechanizmu vyrobiť minimálne z duralu, ale mám núdzu o šikovného frézara. Celkovo je to v pôvodnom stave absolútny nepodarok, ale tá koncepcia stojí za vyladenie. Ocenil som to pri niekoľko hodinových čakačkách na škodnú, kde by pružinovka dostávala natiahnutá zabrať.
Weihrauch HW100S
sharpest

Příspěvek od sharpest » 07 zář 2010 22:55

tak tak ;-)
akorat mi vadi ze az take podniknu tyto upravy, zvysi se hmotnost
ja sem si ten zasouvaci trn preventivne prodlouzil, predpokladam ze kdyz to tam zkusenene namacknu, je to lepsi nez kdyz to rve do drazek nadrzeny vzduch;
btw pcp by asi nemely dyzlovat, pac vzduch pri expansi chladne
631 + 4x
eRsiensi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRsiensi » 07 zář 2010 23:08

To predĺženie zasúvacieho tŕňa je dobrá voľba. Keď som kontroloval polohu diabolky v hlavni po zasunutí, s pôvodným tŕňom to vychádzalo tak, že vzduch z piestika tlačil presne medzi hlavičku a sukienku diabolky, do toho úzkeho drieku. Čo sa prejaví samozrejme stratou tlaku pri výstrele. Ešte nie je na škodu skontrolovať tesnosť O-krúžka na tŕni pri výstrele (stačí priložiť bruško palca). Tiež choroba S.I.. Na starej hlavni som musel prerábať nábeh, aby O-krúžok dokonale tesnil, na tej novej sa to riešilo už pri výrobe.
Weihrauch HW100S
p.one

Příspěvek od p.one » 15 zář 2010 08:47

právě jsem si tuto větrovku pořídil v 5,5 plastu. Myslím, že v poměru cena-kvalita zpracování-výkon je to dobrá volba. V každém případě si myslím, že je důležité si rozmyslet co od tohoto kousku očekáváte, když jej pořizujete. Sleduji diskuse už delší dobu a myslím, že spousta z Vás je příliš náročná na předmět s pořizovací cenou kolem 1800 Kč. Nevím, ale na pravidelnou střelbu v řádech tisíců výstřelů to asi není, to bych asi volil kov a ne plast. Ale na rekreační střelbu je to pecka :-).
BSA Gold Star SE Union Jack
Hawke Airmax 30 Touch 3-12 x 32
Weihrauch HW 98 4,5 mm
Valiant Themis II 10X32 SF Compact HFT MRAD
Bezmozek

Příspěvek od Bezmozek » 16 zář 2010 07:33

[quote="p.one"]... ale na pravidelnou střelbu v řádech tisíců výstřelů to asi není...quote]
Pravidelně ne, ale ticíse už má za sebou a pořád jsem s ní spokojenej 8)
Tau-200 lamino - Nikko Stirling 12x50 Nightteater
p.one

Příspěvek od p.one » 16 zář 2010 09:28

V tom případě je to super pecka ;-). Je fakt, že už se vyrábí nějaký čas, a i když to dělají v Indonesii nebo kde, tak může být spousta neduhů, o kterých píší ostatní, vychytaných. Ale spíš si myslím, že pokud někomu nese úplně blbě, tak to bude záležitost toho danného kusu a kolísání kvality zpracování jednotlivých sérií. Samotný fakt, že tělo je z plastu podle mě není problém. Vezmu-li v úvahu, že spousta zbraní - pistolí v rážích 9mm a více se dělá z polymeru. S čím souhlasím je asi výměna hlavně za tužší silnější kousek. Ona tenkostěnná trubička, byť v dalším kovovém pouzdru nebude nic moc :-). A bude záležet na způsobu pumpování. Pokud to budu rvát - v jedné ruce páku ve druhé pažbu...bodejď by to nepraskalo a neohýbalo se. Ale stále trvám na tom, že od kousku za 1800 vočí asi nemůžu čekat výkon jako od děla za 12 - 30 tisíc. To by to u Armsu nebo Gamo mohli zabalit :-D
Weihrauch HW 98 4,5 mm
eRsiensi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRsiensi » 16 zář 2010 11:01

Keď ono ti tá pažba drží iba na jednom šróbiku v tom plastovom tele a práve pri tom pumpovaní to môže prasknúť. Jednu Innovu mám v rozobratom stave, kde to telo prasklo pri pumpovaní presne ako píšem. Tá Innova žila asi týždeň od nákupu, keď sa to stalo. Ak sa nemýlim, je to ABS plast a ten je krehký. Osobne si myslím, že aby z toho bola skvelá vzduchovka, treba:

- vymeniť hlaveň + úprava na sústruhu //30-40 ojro
- vyrobiť telo mechanizmu minimálne z Duralu // domnievam sa, že ak by sa to robilo na Hobby CNC a viac kusov, cena by mohla byť s materiálom cca 50-70 ojro
- vyrobiť dvoj-oko na uchytenie hlavne a pumpy - Hliník stačí // odhadujem 7-10 ojro

Ako som spomínal, ten systém Innovy je skvelý a bola by škoda ho nevyužiť. Kto nehodlá pridať ďalšie investície na jej úpravu, myslím, že bude sklamaný tou prvotinou.
Weihrauch HW100S
p.one

Příspěvek od p.one » 16 zář 2010 11:25

No jo, ale kde sehnat těch 210 euro? Ale hlavně, kde sehnat někoho, kdo to dobře vyrobí? Pokud se najde více nadšenců, co by byli ochotni do toho investovat, tak se přidám též :P .
Weihrauch HW 98 4,5 mm
eRsiensi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRsiensi » 16 zář 2010 12:07

Navštevujem http://www.c-n-c.cz/index.php
Ak si niekto nájde čas, treba to zadať ako zákazku a nechať vyjadriť sa CNCčkárov k sume. Najlepšie sa osobne stretnúť s niektorým z nich a prebrať, čo je potrebné na tom kuse vyrábať a čo je zbytočnosť. Potom pozbierať záujemcov na GunShope a dať to vyrobiť. Takýto človek si zaslúži aj nejaké euro na kávičku za ochotu a čas k tomu vynaložený.

Cena v prípadných ponukách sa bude líšiť prevažne od použitého materiálu, nakoľko dural sa obrába ľahšie ako železo a nie každá hobby mašinka, ktorú tam chalani majú, dokáže to železo obrábať.

Nechcem nikomu tlačiť ilúzie, ale keď som hľadal tento diel na nete v železe, nachádzal som iba príspevky typu "Vyrobil som si", ale nikto to neponúkal hotové. Možno práve preto to môže byť zaujímavé pre CNCčkárov aspoň ako malosériová výroba.
Weihrauch HW100S
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 16 zář 2010 13:08

Já si myslím, že pokud chce někdo "vyrobit sharpku", ať ji vyrobí tak, že hlaveň bude jen pevně vetknutá do těla zbraně. Ať tomu dotyčný uzpůsobí délku a přesnost uložení. V žádném případě bych nedporučoval hlaveň jakkoliv upevnňovat na konci pumpy.
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
eRsiensi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eRsiensi » 16 zář 2010 14:41

Dovolím si oponovať.
Keď vylúčim miesto uchytenia optiky na tele zbrane a pažbu, ktorá drží iba na jednom šróbiku v plastovom (opäť) tele zbrane, ostáva už iba prehmat rukou cez hlaveň a pumpu. Pri tlačení 10 púmp je to už riadna sila pôsobiaca na hlaveň, ktorá je z mäkkého materiálu (v mojom prípade nie je kalená, spomínal som vyššie jej pôvod, nehovoriac o originál hlavni) čo sa musí zákonite prejaviť na jej pracovaní do strán a dovolím si tvrdiť, že aj nepresnosti. Pôvodné uchytenie pumpy s hlavňou som mal cez pumpu na 2 šróbikoch, ktoré mi dokonca vo vnútri trubky tlačili na hlaveň smerom nahor. Akonáhle som nahodil to dvoj-oko vpredu, zastabilizoval som pri pumpovaní hlaveň a opakovaná presnosť pri streľbe sa zvýšila.
Weihrauch HW100S
sharpest

Příspěvek od sharpest » 16 zář 2010 19:49

Pokud nova kov hlaven v novem kov lozi bude dost tuha aby se neohnula pri beznem uzivani tak jeji pripojeni na pumpu bych nedoporucoval. Moje puv. Innova ma hlaven na konci s pumpou spojenou.
Jinak pumpovani za pazbu je blbost, nic tim neziskate pac ste omezeni delkou paky. Je zapotrebi to chytit pres loze pod puskohledem tesne pred pakou, v leve ruce natazene od sebe svisle laufem navrch, pravou tlacit paku od sebe, od 3. pumpnuti levou trosku pritahovat. Jakmile sem tohle zvlad uz se mi nechce predelavat mechanismus na ten ucinnejsi, viz nekde odkaz v predchozim prispevku.
Nicmene tech 5 pump na 50m staci. Akorat me vadi to mlaceni pri pumpovani, porad to nemuzu uplne ztlumit.
631 + 4x
Odpovědět