V?trovka - Sharp
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Jestli si ještě dobře pamatuji mechaniku, tak podle mě by bylo též vhodnější vůbec pumpu s hlavní nespojovat. Ale to riziko vyššího namáhání těla pumpováním tím jen zvýšíte. Takže myslím, že by stálo za to, zkusit kompromis v podobě dvojoka nebo objímky, a to vícekrát za sebou nejlépe v celé délce hlavně třeba po 5 cm (tuším, že to tady někdo řešil omotáním páskou). Tím se zvýší tuhost celého kompletu a prohyb by neměl být tak velký, zároveň nebude docházet k nadměrnému namáhání těla, kde se síly rozloží rovnoměrněji. Ale pravda je, že úplně se tím prohyb hlavně nevyřeší. Na zvýšení přesnosti by musela být mířidla nebo optika připevněna na hlavni - například na těch objímkách, nikoliv na těle, jak je tomu u větrovky z výroby. Tím se zajistí přesná poloha mířidel vůči hlavni a v tom je ten vtip. Vemte si praktický příklad u zlamovaček. Tam se mířidla také připevňují na hlaveň s výjimkou optiky (ale to už je pak o přesnosti a kvalitě zlamovačky a vůlích v čepech atd....).
BSA Gold Star SE Union Jack
Hawke Airmax 30 Touch 3-12 x 32
Weihrauch HW 98 4,5 mm
Valiant Themis II 10X32 SF Compact HFT MRAD
Weihrauch HW 98 4,5 mm
Re: Větrovka - Sharp Innova .22
Nalezeno nekde v Rusku, pokud by se paka protahla take az na konec idealni.
631 + 4x
Sharp Innova 5,5 + 4-9x 40mm osvit
Sharp Innova 5,5 + 4-9x 40mm osvit
Jo, i to je řešení
. Zpevnění uprostřed mezi čepem pumpy a tělem (závěrem)
Jen doladit ten ořech do pěkného tvaru a je z toho pěkný kousek 

BSA Gold Star SE Union Jack
Weihrauch HW 98 4,5 mm
Weihrauch HW 98 4,5 mm
tuning - Sharp Innova 5,5mm
nedávno jsem koupil Sharpku a chci ji podstatně vytunit.....postupně jak bude čas přiložím obrázky,popř.dokumentaci
kdyby měl někdo zájem.
Začínám instalací tlakoměru do 6000 psi (tj. cca 420bar) ,manometr stál u jedné moravské firmy 160,-kč
Kovový rámeček(frézovaný z nerezu na CNCčku) má chránit tlak. před poškrábáním,rozbitím.Na fotce ještě není konečný design,bude matně broušený kotoučem Scotch Brite.Trochu mne mrzí že stupnice není v rozsahu 3/4 jako u běžných manometrů ale za ty peníze...
obrázky na http://www.uloz.to/7592071/tuning-sharp-innova-1-rar
DWG http://www.ulozto.cz/7592171/uchyceni-h ... innova-dwg
kdyby měl někdo zájem.
Začínám instalací tlakoměru do 6000 psi (tj. cca 420bar) ,manometr stál u jedné moravské firmy 160,-kč

Kovový rámeček(frézovaný z nerezu na CNCčku) má chránit tlak. před poškrábáním,rozbitím.Na fotce ještě není konečný design,bude matně broušený kotoučem Scotch Brite.Trochu mne mrzí že stupnice není v rozsahu 3/4 jako u běžných manometrů ale za ty peníze...
obrázky na http://www.uloz.to/7592071/tuning-sharp-innova-1-rar
DWG http://www.ulozto.cz/7592171/uchyceni-h ... innova-dwg
Naposledy upravil(a) PrahS dne 27 led 2011 18:26, celkem upraveno 2 x.
chcem sa spytat mam taky pocit,ze po pumpovani na viac pump,mi ked bola nova slo napumpovat na vacsi tlak,po case akoby som nemohol tuto pusku natlakovat na vyssi tlak,na dakej stranke som sa pred rokom docital,ze tam je daka poistka,dierka,alebo nieco podobne tym padom prepusta uz pusku nonstop pri dosiahnuti urcite tlaku,mate s tym niekto skusenosti?
také jsem si toho všiml a rozhodně s tím budu něco dělat.Chci vyměnit i hlaveň a až se dostanu do finálního ladění dám info.palo73 píše:chcem sa spytat mam taky pocit,ze po pumpovani na viac pump,mi ked bola nova slo napumpovat na vacsi tlak,po case akoby som nemohol tuto pusku natlakovat na vyssi tlak,na dakej stranke som sa pred rokom docital,ze tam je daka poistka,dierka,alebo nieco podobne tym padom prepusta uz pusku nonstop pri dosiahnuti urcite tlaku,mate s tym niekto skusenosti?
tak dnes som oprasil sharpku,nahodil puskohlad,skusil par pump ide to dako ztuha
asi to bude slaby trening
na polskom aukre predavali set za par korun a mal ist vykon hore,bohuzial uz to neviem najst,mal som to kupit vtedy

na polskom aukre predavali set za par korun a mal ist vykon hore,bohuzial uz to neviem najst,mal som to kupit vtedy
V těsnění pístu jsem měl provrtanou dírku nějakým pidivrtáčkem. Dělají to až po montáži těsnění (zanechá to stopu na kovu pístu). Dírka je tak malá, že pružnost materiálu těsnění ji uzavře a teprve při vyšším tlaku začne upouštět. U mě asi po 4 pumpech. Pravděpodobně je to "zdokonalení" pro to, aby bylo učiněno zadost liteře zákona. Je li pachatelem už výrobce nevím. Ctačí vytáhnout píst, (je nutná rozborka) a do dírky natlačit krátký hřebíček o průměru asi 1mm. Já jsem tam přidal i kapku
silikonu (injekční stříkačkou). Desáté pumpnutí už mám co utáhnout. Toť
vše.
silikonu (injekční stříkačkou). Desáté pumpnutí už mám co utáhnout. Toť
vše.
mám předběžně slíbenou hlaveň Lothar-Walter ráže 5,5mm s polygonálním vývrtem......na Sharpku samozřejmě.
CO VY NA NO ? zajímají mne názory střelců ze soutěží,praktické zkušenosti.
CO VY NA NO ? zajímají mne názory střelců ze soutěží,praktické zkušenosti.
Pak už si doděláš zbytek a bude to bezva kvér
jo jo ,bude...viz výše.Zrovna jsem objednal titan na výrobu nového závěru,ale trochu jiné koncepce.honda píše:Pak už si doděláš zbytek a bude to bezva kvér
Takže z Sharpky zůstane dřevo a pumpa.
dnes som jej kukol na creva
zaujima ma da sa vybrat hlaven?,ci zlomim ten plast,je to tam nalepene?skusal to niekto?

Hlaveň je tam zalepená, chytíš ji na soustruhu do sklíčidla, rukama zabereš za plast do skrutu, křupne v tom a je venku.
Až to budeš zahazovat tak já beru pumpu.
Až to budeš zahazovat tak já beru pumpu.
JJ, tohle jsem řešil pár stránek zpátky, ale nikdo se k tomu nějak nevyjádřilRemoh píše:V těsnění pístu jsem měl provrtanou dírku nějakým pidivrtáčkem.....

Tau-200 lamino - Nikko Stirling 12x50 Nightteater
Mam momentalne komplet rozobranu pusku,vdaka tomu som pochopil,preco sa Vam zda ta hlaven taka tenka a nielen to
,podla mna k spresneniu strelby a vyluceniu posuvu hlavni pumpou je potreba vybrat hlaven z tej ozdobnej trubky,nepouzit tu spojku na konci,cize nespojit hlaven a pumpu,ale nechat hlaven navolno.Kriticke miesto je koniec pumpy,kde moze pri pumpovani dojst ku kontaktu s hlavnou a tym jej ohybu,ci posuvu,toto je vyriesitelne skratenim hlavne,ze dostaneme pumpu dlhsiu ako hlaven,otazka stoji teraz skor tak,aku dlzku hlavne zvolit?za dalsie,kedze plastom
moc neverim,navrhoval by som vysustruzit spojku hlavne a pumpy,ale tu umiestnit hned k tomu plastu a pumpu to drevo za ktore pumpujete vyrezat,aby tam ta spojka mohla byt,dosiahneme spevnenie hlavne,bohuzial vsetko stoji a pada na skrateni hlavni a to na dlzke aku zvolit a aj na tom,kde by mi ju dokazali skratit.
Cize tym ze hlaven nebude v trubke a bude kratsia, vplyv pumpovania na presnost by mala byt nulova,zatial teoreticky
Povodne som rozmyslal skracovat aj pumpu,ale tym ze bude dlhsia ako hlaven dostavame kriticke miesto dotyku pumpy s hlavnou mimo,otazna ostava teraz stabilita lepenej hlavni a tej novej spojky,popripade vymysliet dake mini sikovne pyzamko pre hlaven.
Moja Sharpka je 5,5 cize ak viete niekto poradit ohladne dlzky hlavne,diskusia je tu,
http://forum.gunshop.cz/optimalna-dlzka ... 12060.html
zatial vsak netusim aku dlzku zvolit sucasna hlaven smerom von z plastu je 52,5cm realne od kritickeho bodu cca 40cm,cize max.dlzka hlavne po novom cca40cm,par cm je este v plastovom tele.
za kazdu radu a napad vopred diki
palo

moc neverim,navrhoval by som vysustruzit spojku hlavne a pumpy,ale tu umiestnit hned k tomu plastu a pumpu to drevo za ktore pumpujete vyrezat,aby tam ta spojka mohla byt,dosiahneme spevnenie hlavne,bohuzial vsetko stoji a pada na skrateni hlavni a to na dlzke aku zvolit a aj na tom,kde by mi ju dokazali skratit.
Cize tym ze hlaven nebude v trubke a bude kratsia, vplyv pumpovania na presnost by mala byt nulova,zatial teoreticky

Povodne som rozmyslal skracovat aj pumpu,ale tym ze bude dlhsia ako hlaven dostavame kriticke miesto dotyku pumpy s hlavnou mimo,otazna ostava teraz stabilita lepenej hlavni a tej novej spojky,popripade vymysliet dake mini sikovne pyzamko pre hlaven.
Moja Sharpka je 5,5 cize ak viete niekto poradit ohladne dlzky hlavne,diskusia je tu,
http://forum.gunshop.cz/optimalna-dlzka ... 12060.html
zatial vsak netusim aku dlzku zvolit sucasna hlaven smerom von z plastu je 52,5cm realne od kritickeho bodu cca 40cm,cize max.dlzka hlavne po novom cca40cm,par cm je este v plastovom tele.
za kazdu radu a napad vopred diki
palo