HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Ja myslim ze jo,jen jsi to blbe napsal. Hatsana jsem uvnitr nevidel, tak se snazim si to jen predstavit. Zkratka je potreba omezit delku otevreni ventilu - tim to foukne mene vzduchu, mozna i presnejsi mnozstvi.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: HATSAN AT44 PCP
Ja som rozmyslal podobne, len som chcel zbrusit z ihly (cast co trci z kartuse). Keby sa to nepodarilo, nebude to az taka skoda.
Steyr LG110 FT + NS Diamond 10-50x60
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
Steyr LG110 FT/Hunting + Burris Timberline 4,5-14x32
http://www.safta.sk
zrovna se v tom hrabu, ten šroubek je opravdu omlácený, zkusil bych možná vyseknout z tvrdší gumy přírubu přímo okolo jehly která by fungovala jako doraz. kdyby to fungovalo mohlo by to možná být lepší než tužší pružina
jinak jak jsem právě zjistil mam tuning jehlu už v základu, výkon byl snížen dyzou kterou bhurt převrtal tuším právě z těch 2 mm.
taky jsem přemýšlel proč mi tolik žere,když ani s tou blbou 2mm dýzou to nebylo tak hrozný, teď už vim že odpověď je doraz.

jinak jak jsem právě zjistil mam tuning jehlu už v základu, výkon byl snížen dyzou kterou bhurt převrtal tuším právě z těch 2 mm.
taky jsem přemýšlel proč mi tolik žere,když ani s tou blbou 2mm dýzou to nebylo tak hrozný, teď už vim že odpověď je doraz.

Naposledy upravil(a) PEPAN dne 09 srp 2010 23:17, celkem upraveno 1 x.
Nejde!Prostě NNe
Pardon pexo.Tak jsem to nedomyslel No.Chtěl jsem to hned za čerstva ze mě vychrlit.A nenavážej se hned do mě.Vysoké IQ nemusí být všechno.Jsou i jiné věci.Zkušenosti.Třeba můj blbý nápad mnohým pomůže.
2 RZ CZ
Nevím, jestli máš jiný typ nebo jestli jsi dobře měřil, ale u mého Hatsana tento šroubek při výstrelu vubec nemá zadnou funkci, udernik dojede az na dno kartuse a sroubku se ani nedotkne. Funkci zarazky plni pouze v pripade, ze je vysroubovana kartus, teprve potom udernik zastavi pred tim, aby neuderil do tela zbrane.
Nevím, jestli máš jiný typ nebo jestli jsi dobře měřil, ale u mého Hatsana tento šroubek při výstrelu vubec nemá zadnou funkci, udernik dojede az na dno kartuse a sroubku se ani nedotkne. Funkci zarazky plni pouze v pripade, ze je vysroubovana kartus, teprve potom udernik zastavi pred tim, aby neuderil do tela zbrane.
To s tou prirubou by mohlo delat problemy, pokud by se udernik "odrazil" zpet tak to muze delat takovy "dvouvystrely".
Áá to-bhurt.A je to tady co kus to originál.Mě to opravdu mlátí o šroubek a opravdu jak píšu mi to snížilo spotřebu.Jak jste si mohli tady všimnout stále řeším spotřebu a přesnost.
takže gumu asi ne, to máš recht, ale ten silon by nemusel být zlej...regis24 píše:To s tou prirubou by mohlo delat problemy, pokud by se udernik "odrazil" zpet tak to muze delat takovy "dvouvystrely".
Nejde!Prostě NNe
Tento problém mi byl jasný od začátku a popisoval jsem ho tu, tedy že bicí mechnizmus je moc silný vůči pružince ventilu a i řešení ve formě zarážky a omezení otevření ventilu jsem aplikoval u pušek AirArms. Stále mi ale přijde i při omezení bicího mechanizmu ta pružina slabá a při použití silnější je vesměs problém vyřešen.
To, čo tu teraz píšete s tým vašim dorazom je absolútna blbosť. Ja som pri rozobratí zbrane našiel ten šroubik otlčený a tiež som myslel, že je to doraz. Celé som to premeral a zistil som, že ten piestik naráža na kartušu a šroubik je asi o 1,5 mm ďalej. To otlčenie vzniklo, keď som niekoľkokrát vystrelil bez kartuše. Je to presne tak, ako píše bhurt. Šroubik slúži ako doraz pri vyšroubovaní kartuše. Pre istotu som to premeral aj teraz ráno a predstavte si, nezmenilo sa to.
Spotrebu vzduchu by ovplyvnilo skrátenie ihly, ale nie otočenie otlčeného šroubika. Ja si neviem predstaviť, koľko by ten 3mm šroubik vydržal výstrelov. Po prvej stovke by ho odstrihlo. Všetci máte tuningové ihly a chcete 100 výstrelov pri výkone 50J. Znížte výkon pod 16J a budete tú 100-ku mať a konzistentnú.
RZ CZ, prepáč, ja sa do Teba nenavážam. Čo sa týka technických vecí, tak pre ne som sa asi narodil, ale nie všetko čo ma napadne aj zrealizujem. Skoro každú vec, ktorú som kedy kúpil som hneď rozobral a pozrel, ako funguje. Zbrane nie sú výnimkou.
Spotrebu vzduchu by ovplyvnilo skrátenie ihly, ale nie otočenie otlčeného šroubika. Ja si neviem predstaviť, koľko by ten 3mm šroubik vydržal výstrelov. Po prvej stovke by ho odstrihlo. Všetci máte tuningové ihly a chcete 100 výstrelov pri výkone 50J. Znížte výkon pod 16J a budete tú 100-ku mať a konzistentnú.
RZ CZ, prepáč, ja sa do Teba nenavážam. Čo sa týka technických vecí, tak pre ne som sa asi narodil, ale nie všetko čo ma napadne aj zrealizujem. Skoro každú vec, ktorú som kedy kúpil som hneď rozobral a pozrel, ako funguje. Zbrane nie sú výnimkou.
Kdyby to tak bylo takhle jednoduchýpexo píše: Všetci máte tuningové ihly a chcete 100 výstrelov pri výkone 50J. Znížte výkon pod 16J a budete tú 100-ku mať a konzistentnú.

Nejde!Prostě NNe
Já jsem hatsana rozdělaného neměl, jelikož jsem neměl důvod.
O několik příspěvku dál je můj výsledek s vytvořeným přítlakem pružiny a vložení silnější pružiny, tak nevím co by se na tom mělo ještě zlepšovat. 120 ran při 15J může být zhruba 110 při plných 16J což odpovídá poměrově počtu ran jako CZ 200, když by v ní byla 180ml kartuše.
Je možné, že pár ran by se dalo ještě vylepšít dalším laborováním, ale nevím jak podstatný rozdíl je jestli dám 110 ran nebo 120, s tím že bych se s laborací dělal další den a padlo na to několik krabiček. Oboje mi příjde víc než dostatečné. Navíc tuto konzistencí dosahuje jen malokterá CZ 200 s regulátorem a i málokterá větrovka obecně.
O několik příspěvku dál je můj výsledek s vytvořeným přítlakem pružiny a vložení silnější pružiny, tak nevím co by se na tom mělo ještě zlepšovat. 120 ran při 15J může být zhruba 110 při plných 16J což odpovídá poměrově počtu ran jako CZ 200, když by v ní byla 180ml kartuše.
Je možné, že pár ran by se dalo ještě vylepšít dalším laborováním, ale nevím jak podstatný rozdíl je jestli dám 110 ran nebo 120, s tím že bych se s laborací dělal další den a padlo na to několik krabiček. Oboje mi příjde víc než dostatečné. Navíc tuto konzistencí dosahuje jen malokterá CZ 200 s regulátorem a i málokterá větrovka obecně.
Co se tyce jehly,je pro dany vykon 16J plne dostatecna.Jen snad pokud by nekdo chtel vykon zvysit,pak je treba i jehlu nebo alespon jeji vycnivajici cast prodluzit o 2mm aby se stacilo plnit i za pomoci casu,ktery je tez rzhodijici nebot vznika zmena tlaku v kartusi a cas je tedy treba prubezne prodluzovat aby se udrzela konzistence.
Mam vyzkouseno pri 320m/s.Na tento vykon mam 30 ran a rodil mezi 1. a posledni je pokles rychlosti o 3m/s. Pak se uz dostavam pod 100bar a rychlost pak pada podtatne rychleji.
Mam vyzkouseno pri 320m/s.Na tento vykon mam 30 ran a rodil mezi 1. a posledni je pokles rychlosti o 3m/s. Pak se uz dostavam pod 100bar a rychlost pak pada podtatne rychleji.
Tak jsem zpět s tím šroubkem dorazu.Mám asi zmetka pušku.Několikrát jsem přeměřil vzdálenost ůderníku při dopadu na jehlu a navíc jsem vyšrouboval šroubek a místo něho jsem dal sirku a při výstřelu ji ůderník ustřihl.Když odšroubuji tzv.šroubek (doraz) okamžitě mi stoupne spotřeba vzduchu.Dám jej zpět neotlučenou částí (dělá to asi 1.5mm) a spotřeba okamžitě klesne.Má prosím vás pro tento případ někdo rozumné vysvětlení?Podotýkám mám jednoranku.Díky
honzana40, rýchlosť 320 m/s nie je do 16J, takže tvoja spotreba vzduchu je pri 4,5mm verzii normálna a viac ako 30 rán nečakaj. To je daň za väčší výkon. Ale predlžovať ihlu by sa mi nechcelo, lebo sa dá kúpiť tenšia ihla. Aj keď dlhšia môže mať lepšiu konzistenciu.
RZ CZ, Ty máš asi vadný kus, ten čo to vŕtal mal asi prelepenú pásku cez oči. Aj keď s tou zápaľkou by som to bral z rezervou, pretože po zašroubovaní kartuše by ju zlomila kartuš, ak by bola navŕtaná správne. Ja uznávam jeden spôsob, presne to odmerať a ak je to zlé, tak navŕtať ďalej novú dierku so závitom. Rozmýšľal si, čo sa stane, keď ten šroubik tam odstrihne a zostane dnu? Nepoškodí niečo iné?
RZ CZ, Ty máš asi vadný kus, ten čo to vŕtal mal asi prelepenú pásku cez oči. Aj keď s tou zápaľkou by som to bral z rezervou, pretože po zašroubovaní kartuše by ju zlomila kartuš, ak by bola navŕtaná správne. Ja uznávam jeden spôsob, presne to odmerať a ak je to zlé, tak navŕtať ďalej novú dierku so závitom. Rozmýšľal si, čo sa stane, keď ten šroubik tam odstrihne a zostane dnu? Nepoškodí niečo iné?