HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
ku skracovaniu ihly: skúšal som postupne skracovať ihlu z pôvodných 4 mm postupne až na 2 mm meraná časť ktorá trčí vonku a naráža na ňu úderník. výkon to neovplyvnilo, ale konzistencia je mizerná čím kratšia ihla tým horšia konzistencia. zbytočne budete skracovať ihlu vzduch neušetríte, tam som taktiež nezaznamenal úspech možno len nepatrne ale nestojí to za to. potom som skúsil opak a to dlhšiu ihlu. maximálne ma to pustilo na 5,2 mm, čiže o 1,2 mm viac ako pôvodná ihla. dlhšia ihla už nemohla byť nakoľko po zašrobovaní kartuše na doraz unikal vzduch mám tam silnejšiu pružinu úderníka a viac ma to nepustilo. tu som zaznamenal lepšiu konzistenciu a vôbec to nežerie viac vzduchu skôr by som povedal, že menej ale mám aj silnejšiu pružinu na ihle. mám to nastavené na hodne veľký výkon, takže nebudem uvádzať čísla.
Hatsan AT 44 cal. 22 minulosť
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Re: HATSAN AT44 PCP
Altaros, presne nad týmto spôsobom redukcie vzduchu som rozmýšľal. Stačilo by obmedziť prietok a nie štelovať silu pružiny. Viem si to predstaviť, ale na hatsanovi tento spôsob regulácie výkonu nie je možný. Ale keby sa vyrobila nová ihla s dvomi hrúbkami a štelovať doraz úderníka, aby ju pri nižšom výkone otváral menej a pri vysokom naplno.
Dragon9, ja som väčší výkon dosiahol inak, ako predĺžením ihly. Lenže strieľať sa dá presne len medzi tlakmi 150-130 bar. Pri vysokom tlaku to strieľa kam chce.
Dragon9, ja som väčší výkon dosiahol inak, ako predĺžením ihly. Lenže strieľať sa dá presne len medzi tlakmi 150-130 bar. Pri vysokom tlaku to strieľa kam chce.
pexo: ja som výkon nezvyšoval predľžením. predľženie ihly má vplyv na lepšiu konzistenciu. zvýšenie výkonu som dosiahol ztenšením ihly a silnejšou pružinou úderníka.
ale momentálne mám problém s tým, že sa mi po niekoľkých výstreloch roztrhne o-krúžok na ihle. viete nejaké rozumné riešenie? teraz som dal hrubší o-krúžok ale musel som ho obrúsiť aby sa vošiel na miesto uvidím koľko to vydrží. ak máte nejaké vylepšenie sem s tým.
ale momentálne mám problém s tým, že sa mi po niekoľkých výstreloch roztrhne o-krúžok na ihle. viete nejaké rozumné riešenie? teraz som dal hrubší o-krúžok ale musel som ho obrúsiť aby sa vošiel na miesto uvidím koľko to vydrží. ak máte nejaké vylepšenie sem s tým.
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Dragon9, nemá vplyv na roztrhnutie O-krúžku tá predĺžená dráha ihly? Predstav si to trenie pri tých tlakoch a diera v ktorej chodí tá ihla vôbec nemá kvalitne opracovaný povrch napr. výstružníkom, ono je to tam len vyvŕtané vrtákom. Aj ja sa čudujem, ze mi ten O-krúžok nezodralo. Druhá vec je veľká vôľa ihly v tom otvore, možno preto trhá tie krúžky.
Ja som si pre istotu kúpil do rezervy zo všetkých týchto o-krúžkov, ktoré sa pri streľbe opotrebovávajú po 10ks. Veď sú to halierové záležitosti. Aj ja som rozmýšľal dať na ihlu hrubší a tiež aj do hlavne na lepšie zatesnenie nabíjača.
Ja som si pre istotu kúpil do rezervy zo všetkých týchto o-krúžkov, ktoré sa pri streľbe opotrebovávajú po 10ks. Veď sú to halierové záležitosti. Aj ja som rozmýšľal dať na ihlu hrubší a tiež aj do hlavne na lepšie zatesnenie nabíjača.
pexo. a kde si kupil tie tesnenia? mne zatial vsetko ide ako po masle a nic sa netrha ale predsa... keby nieco.
AA EV2 MK4 Big Nikko FT
Tady kupuji o-kroužky já a spokojenost. http://www.hyhlan.cz/eshop-kategorie-o-krouzky.html
Ja kupujem na www.gufero.sk, majú tam takmer všetko, rôzne tvrdosti podľa použitia. Na stránke si klikni e-obchod a tam si vyberieš. Ani mne ešte žiaden neodyšiel, ale na rýchloplnení je už nejaký zodratý. Mám dojem, že tie biele turecké o-krúžky, čo som dostal k Hatsanovi sú nejaké plastické a môžeš ich tvarovať ako chceš, aspoň sa mi to tak zdá.
BLAVA neee alebo okolie tu kupite vsetko:
http://www.tesnenia.sk/?o-kruzky-kruhove-profily
V tabulke na strane 2 - 3 su aj rozmery o-ring:
http://www.shans2003.ru/Article/vi_Hats ... e_2009.pdf
http://www.tesnenia.sk/?o-kruzky-kruhove-profily
V tabulke na strane 2 - 3 su aj rozmery o-ring:
http://www.shans2003.ru/Article/vi_Hats ... e_2009.pdf
Naposledy upravil(a) korto dne 16 srp 2010 14:42, celkem upraveno 1 x.
Pistol Umarex Berreta Elite 2 .177
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
QB 78 .177,Nikko Stirling Mountmaster 4x32, CO2
Hastan AT 44-10 .22,Nikko Stirling Gold Crown 4-12x42
http://photo.uloziste.com/?fotka=4902eb ... 794&size=3
máte niekto rozmery všetkých o-kružkov čo sú v hatsanovi?
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Weihrauch hw97k
Glock 19 Luger
Z 6,35 br.
Drulov 75 cal. 22LR
Někde v počítačích je mám, ale vyhledat to mi bude chvíli trvat. Pokud se nikdo neozve, do zítřka to stihnu.
Nedávno tu niekto dal celý komplet rozpis AT44-10, tak si to nájdi a tam máš na dvoch stranách kompletný očíslovaný popis súčiastok aj veľkostí tesnení. Ja som si to tiež stiahol. Na ihle je o-krúžok 1,8x1mm.
Nabízí nějaká firma tady v Česku tu verzi Hatsana AT44PA (pump action). Máte s ní někdo nějakou reálnou zkušenost, případně doporučili byste ji ke koupi??? Otázka míří hlavně k těm, kteří mají praktickou zkušenost s Hatsanem AT 44 . Díky za reakce ...
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušel jste někdo střílet s mírně vyšroubovanou kartuší? Je to sice taková pitomostka, ale teoreticky by to mělo snížit výkon. Ale je otázka jestli bude snížen jen kvůli tomu, že se bude míň zapichovat jehla, nebo bude-li se výkon "ztrácet" třeba tím, že bude bude v komoře pod dýzou větší prostor. Budu to muset vyzkoušet 

Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
- DrobasMirek
shánim větrovici za slušný peníz pro známýho a líbí se mu Hatsan AT44 se zásobníčkem. Jak jsou na tom turcí teď s kvalitou. Bude obstojně střílet i bez úprav? řekněme jako CZ200S v základu? asi to taková hitparáda nebude co..?
Díky
Díky
- chostryder 007
Dobrý den všem,tak jsem už také novým uživatelem 4,5mm at44-10w dřevo. Koupil jsem ji před týdnem od p.Novosáda a hned ten den jsem stačil prasknout hadici od pumpy pač jsem neotevřel páku nabíjení
no prostě lama.Pak jsem to vyřešil tak že jsem tu trysku na plnění namontoval rovnou na pumpu a OK. Vystřelil jsem asi 150ks exaktu 0,547gramu a povolila se mi hlaveň tak hurá pro imbusy do krámu,inu optika dolu a hned jsem sundal i tru glo oba dva a když jsem položil hlaveň na stůl ejhle,divný zvuk houpání tak na to koukám a hlaveň prohlá o 1mm
říkal jsem si fajn mamm flintu s hlavní hterá střílí za roh tak jsem ji hodil do svěráku a trochu porovnal ještě jsem s ní nestřílel tak pak tu písnu jak to dopadlo jinak se chci ještě optat,mam na ní napsáno 17J může to být nějaká silnější verze? ono je to z COLOSUSU aspoň podle záručáku. jinak ví někdo kolik by stála ta hadička na pumpu g 1/8" tak 50cm do 350baru?