Dovolil bych si lehce opožděný (jel jsem rovnou z Plzně na dovolenou a plážové povinnosti mi nedovolily se dříve dostat k počítači) pohled nováčka na ME BR v Plzni.
Předně chci poděkovat všem kdo se na této soutěži podíleli, protože z mého pohledu nováčka a v BR laika se soutěž odvíjela pěkně, svižně, s daným harmonogramem, dobře zabezpečená a prostě "no problemo". Při takhle velkém podniku je to opravdu kus práce a skoro zázrak. A lidé kteří na této přípravě a chodu soutěže pracovali, si opravdu mákli a často až do hlubokých nočních hodin... Takže díky
Na soutěž jsem se dostal "do počtu" a to vzhledem ke mně nepochopitelnému faktu, že spousta dobrých a aktivních BR střelců se prostě nezúčastnila (proboha proč??? Měli jsme to doma, za humny a za rozumné náklady!). Soutěžil jsem v kategorii
Sporter, která u nás příliš neletí (toť můj dojem). Nicméně v cizině letí... Navíc jsme všichni tři češi měli systémy CZ (aby je čert vzal, na sportovní střelbu se fakt nehodí. To je jako zatloukat špendlík palicí...), narozdíl od zbytku evropy. Sám jsem měl navíc kolegovu omlácenou CZ452, která se nechytá ani na MaO (což osobně považuji za BR bez stojanů) a neměl jsem ani stojan (páč ho nevlastním), ale jen beanbag vpředu a vojenský obvaz místo zadního bagu

Nu což, člověk by si i tak měl poradit. Své výsledky (zvláště na 50m a druhý terč - 238b.) považuji za malý zázrak, nicméně na zbytek evropy to bylo žalostně málo

Ale i tak jsem byl nadšený a moc se mi tato soutěž líbila, lidé byli milí a vstřícní (Italové a Irové zvlášť).
Pár foteček zde, berte je s rezervou
Hlavně na pohodu a zvesela, vždyť je to zábava
Nad touhle pažbou jsem se dlouho divil...
Finové měli i rodinný tým, který střílel opravdu dobře. Mamka Finka v akci
Dcerka Finka byla nejen hezká a milá, ale střílela dobře a pomáhala sama od sebe s úklidem... Taťka vyhrál jednu z disciplín a jejich rodinný tým také jednu disciplínu vyhrál!
Naši měli v kategorii Sporter slabší zbraně a bylo to znát...
Za mnou střílel Ital, který Sporter 50m vyhrál - a to s Anschütz 1710 (jako ostatně všichni Italové a další...)
Více obrázků zde:
http://harryhad.rajce.idnes.cz/ME_BR_2010_Plzen/
Harry
http://www.urna.net