Vzduchovkov? akce

V minulosti fórum o online-chatu, nyní již takový obecný pokec ;) a nezařazené témy

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Grinch
Kontaktovat uživatele:
Re: Vzduchovkové akce

Příspěvek od Grinch » 02 srp 2010 19:50

no ja jen naražím na to, že v čem je problém střílet FT na střelnici či na rovném terénu jako se střílí jinde? pokud sklopky nakopeš do terénu, tak už nemáš FT, ale HFT ... nebo se pletu?

Sportovec pořádal FT, ne HFT ... vy pořádáte čistě HFT, taxi lozte po kopcich :)

Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 srp 2010 20:14

O techto soutezich toho opravdu nevim moc, tak se treba pletu, ale nasel jsem si o tom cosi na strankach zde:
http://www.sarpa.org.uk/index.php?optio ... 4&Itemid=3

A tam se hovori zcela jasne o povolenych polohach: Vstoje, klece, sede, leze .. a to v obou disciplinach.

Take tam ale pisi, ze ackoli vetsina tercu muze byt strilena ze sedu, nektere posty musi byt stanoveny i pro ostatni polohy. To vidim jako rozumne - prida to na atraktivite. Prostredi take neni zcela jiste nikterak omezeno - tedy nemyslim si, ze by se zakonite muselo FT strilet jen na poli, louce ci strelnici .. a HFT v prirode.. podle mne by priroda byla evidentne atraktivnejsi nez strelnice ci pole - a to jak pro FT tak pro HFT.

Pokud kluci v Milovicich neomezuji mereni vzdalenosti a zvetseni puskohledu, tak potom jde spise o FT, nikoli HFT, ne?

Kazdopadne mi absence pravidel trochu vadi .. stejne jako absence nejakeho casoveho planu. Ne ze bych byl nejaky milovnik pravidel a omezeni, ale bez nich to opravdu nejde .. a nazory typu "s kazdym pravidlem ubyva legrace" povazuji za nesmysl .. napriklad s autem na silnicich by mne to tedy bez pravidel asi moc dlouho nebavilo :-)

Rad bych si prijel vyzkouset Milovicke FT/HFT, predbezne jsme se domlouvali s Kubajzzzem na toho 29.8., jelikoz 28. strilime MaO v HK a tak to asi nestihneme, ale snad pry bude tato akce dvoudenni, takze nedele by se stihnout dala..(?) a treba to bude presne to, co bych rad strilel - a nejen ja ..

PS.: Fotky ze zavodu v Praze najdete zde: http://sidewinder.rajce.idnes.cz/Field_Target_2010_2/
milius

Příspěvek od milius » 02 srp 2010 21:52

Si myslim,že pokud se budu řídit pravidly,tak za předpokladu,že to jednou někde zůročim.Tzn. vyšší soutěže nebo kariéra.Na sportovcovu soutěž není v čechách asi dost příznivců a taky to chce kvalitní výbavu,která samozřejmě něco stojí a vyměňovat si diplomy mezi pěti lidmi taky není ono.Ona je myšlenka dobrá,ale prostě nejsou lidi,kteří by koupili výbavu za 30+tis. , řídili se pravidly a po celou dobu soutěže v sobě "dusit" potenciál větrovky ba i obyčejný pružinovky.
Kubajzzovy srazy je jednoduše zábavná střelba a každé HFT je originál a už v tom je kouzlo.Pokud při reálném lovu zamířim např. na holuba,tak proč bych si tou paralaxou nezatočil?.Pokud se zavedou pravidla,tak lidi budou odpadávat.V celé ČR je cca 20 lidí,kteří to na srazech střílí.Kdysi tady "kroužil" takový mrak jménem federace :lol:
I kdyby tu byla,tak to bude federace pro tak 15 lidí a bude jenom proto,že bude.Stejně nikdo nevyjede do zahraničí na MS.I kdybych byl nejlepší a jel tam,tak bych si třeba splnil sen.Bohužel po splněných snech zůstává prázdnota a zabitá fantazie. :?
Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 02 srp 2010 22:43

Souhlasim, vicemene. Na strileni jako bylo to nedelni tu proste nejsou lidi. Obecne tu je lidi na konicky tohoto typu dost malo a tak neni rozumne je jeste nejak odrazovat. Takovy malorazkovy BenchRest muze byt odstrasujicim prikladem .. dnes jej strili ani ne 15 lidi, ale zato ve trech ruznych spolcich a asociacich, navzajem si neprejicich nic dobreho.

Ale pokud jde jen o strucne a jasne propozice a alespon ramcova pravidla, tak to zadne podobne akci neuskodi a nevim, proc by to melo nekoho odrazovat .. naopak to jiste prilaka dalsich par lidi, kteri radi vedi predem, do ceho jdou. A pote, at si to kazdy pojima jak chce .. jeden jako soutez, druhy jako srandu .. hlavne ze se bavi oba. Nekdo treba ty ambice na MS ma .. (tim nemyslim sebe .. a Milius to zjevne taky neni :wink: )
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 03 srp 2010 00:52

Kdyz to ctu, prijde mi jako kdyby jsme strilely bez pravidel.
Pravidla jsou, jen nejsou stejna jako ta na FT nebo HFT.
Rikejte tomu treba Ceska Sklopka.....to je putna.
Myslim ze to WohlmuthOta myslel tak, ze "cim vic pravidel, tim veci pruda" a je fakt ze vecina si jde zastrilet s kamaradama (jasne ze je chteji prestrilet).
A dle meho nazoru (aby me nekdo nerekl za koho mluvim :) ) souhlasim s Alexxxusem a Miliusem.
Tedy konkretne se zakazanou strelbou v leze (pokud nebude receno jinak).
Jak uz psal Milius o realnem lovu, takhle by se mu dalo priblizit.
Kdo zvas (ptam se, protoze jsem to nezazil, nemam doma skodnou) si lehnul pri strelbe na potkana?!

Sidewinder souhlasim, ze pravidla jsou potreba. Ale ta existuji.
A pokud z toho budeme chtit udelat neco dle "svetovych" pravidel,
je tahle parta lidi tak krehke spolecenstvi, ze by se musely dohodnout vsichni.
Uz to, ze z cele republiky, prijizdi na sraz, az tri desytky lidi, povazuju za neskutecne.
A neni to nikdy pro to, ze se bude jen zavodit, nebo pro to, ze tam jede konkretni jedinec.
Uz to funguje samo. Proste je to obrovskej konicek, kterej nas bavi.
Asi nikdy nebudem tak zorganizovani jako jine souteze.

Rozdame si koblihy ne medajli a dame pivo misto diplomu.
Nikdo nebude tak pysnej ze vyhral, protoze druhej den je to jedno.
Ale budes si pamatovat, ze kdyz dojde tuzka, tak se da listek vypsat diabolkou. Ze v noci jen deka nezahreje. Ze hodinova cesta se da jet i dve hodiny. Kacet strom se da bez sekery. V trave najdes lecos, jen ne sip. Ze se da v atomovem kratu i ohluchnout. S cukrem, nebo DIA, stejne se to sni. Ze nejlepsi klobasu delaji ucni. Ze vosa ma vzdycky posledni slovo. Ze ahoj neni slusnost rikat jen u vodaku. :D A muzu porad pokracovat......a kdyz nekdo prijde bez flinty, tezko odejde, aniz by si vystrelil. :wink:

Mozna nemame dokonalou soutez, ale ...... 8) diky vsem.
mkouba

Příspěvek od mkouba » 03 srp 2010 08:34

_Stalker_ a dalsi.. :
My se do vasi souteze nenavazime, nekritizujeme ji a radi se ji nekdy zucastnime. A uz vubec nikdo taky nepochybuje o tom, ze strileni v prirode je stokrat atraktivnejsi nez na strelnici. Priznam se, ze nad fotkama z Milovic jsem slintal :wink:
Zavody ktere zacal poradat sportovec jsou sice uplne o necem jinem, ale rozhodne maji svuj vyznam. Uznavam ze ne pro kazdeho ale pro ty co to berou jako sport s jasnymi pravidly (a treba s ambicemi na MS :) ) urcite. Sam, pokud mi to cas dovoli, bych se rad ucastnil obou.
Air Arms EV2 MK III
vendous
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vendous » 03 srp 2010 08:39

To Stalker: Pěkně napsaný. A Česká sklopka se mi líbí :wink:
Venca a Zuzka (Zuzule :D )
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 03 srp 2010 09:01

mkouba: ale ja to vubec nemyslel jako obhajobu, nebo krytiku.
Nemyslim si ze se nekdo do nekohoho navazi. To je tim, ze pismenka nemaji emoce, tak se omlouvam tem co to citily spatne.
Ani nechci hanit nic jineho, FT (Sportovec) MaO a podobne.
Jen nezasvecenym se snazim vysvetlit o cem to je.
Casem urcite bude i o tom, ze prebereme pravidla jako treba v Anglii, nebo Polsku.

Chtel jsem jen napsat, ze je to vic o lidech, nez o pravidlech, ktera jsou (ale asi nejsou tak svazujici, jako treba ta v Anglii). Ale diky tomu uvidis ve startovnim poly flinty za 70 000, ale i 10 000. A vsichni maji sanci.
Vzdyt nejmenovany (Krticka) s CZ200 je toho jasnym dukazem.

Kdyz nahodime ostra pravidla, ma sanci tak 8lidi.
Nakonec je to urcite jeden z duvodu, proc na "FT" jde tak malo lidi.
Zkus jim tvrdit, ze tam je to jen o zabave a nezalezi na tom jak dopadnou.
Jak naznacil Otas, pravidla svazuji. Ne proto, ze chceme strilet bez pravidel, ale Ti co nemaji poradna zeleza, maji minimalni sanci. Vzdyt se podivej na fotky z Milovic, s cim se tam strili....a pak na fotky z "FT".

Kazdopadne se tesime na kazdeho, kdo ma stejneho konicka a prida se.
Stejne tak je urcite dobre, ze mame "FT", "MoA" a podobne souteze.
mkouba

Příspěvek od mkouba » 03 srp 2010 09:22

Ono se to k tomu navazeni zacalo uchylovat uz driv a bohuzel to nikomu neprospeje. Ale kazdy vi o co jde..
Pokud jde o vybaveni, tak me prekvapil prave vysledek SW, ktery vyhral s AA410 (byt s novym regulatorem) pred EV2 i daleko drazsimi vetrovkami. Holt diabolka a vitr jsou mnohem vic limitujicim faktorem nez cena zbrane a je to jen dobre. Akorat presnost mereni vzdalenosti paralaxou muze byt handicapem pro levne puskohledy. Jo a libi se mi ze jste dalsi sanci i pistovkam, stejne jako v Mao ted zacina ziskavat na atraktivite kategorie "standard".
Air Arms EV2 MK III
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 03 srp 2010 09:56

K tomu mereni vzdalenosti .. mne osobne by vice vyhovovala varianta HFT - tedy nemerit a jen odhadovat. Zaprve budou o to vetsi kill zony, takze presnost zbrane nebude hrat tak vyznamnou roli .. zadruhe mam puskohled MTC Viper 4-16x50, kde se paralaxou da merit opravdu presne tak do 30m .. dal uz je to spis o odhadu. Na strelnici to bylo lehke, protoze tam jsou ruzne zachytne body ve znamych vzdalenostech .. ale v prirode, to by byla jina..

No jsem zvedavy na ten konec sprna .. bude se strilet "Ceska sklopka" i v tu nedeli?
_Stalker_
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Stalker_ » 03 srp 2010 10:43

sidewinder: :) s tim valcim taky, mam paralaxu 35-50 asi jeden milimetr pohybu....tak ze vim prd a muzu vesele hadat. Pic...cvak do retizku...aha, tak to neni 35 ale 45 :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 03 srp 2010 10:45

Připojil bych také svůj názor. Líbí se mi obě střelecké disciplíny - HFT, FT. Ideální stav by byl, oboje střílet v přírodě a legálně. Bohužel,nic lepšího než střelnici jsem nedokázal zajistit a je mi jasný, že dost lidem to místo může vadit. I když není střelnice jako střelnice .... Stavba soutěže vychází z daných možností a jedinné čím můžeme tratě vylepšit jsou povinné, nebo vynucené polohy. Tak to uděláme příští soutěž a vymizí monotónnost střelby ze sedu nebu lehu.
Do Milovic taky rád přijedu ale střílel bych dvě kola a každé s jinou zbraní pokud to pravidla dovolují :) . První kolo stylem HFT - AirWolf + Bushnell Elite 3200 Tactical 10x zoom. Druhé kolo čistě FT se známou zbraňovou sestavou.
Dominátor

Příspěvek od Dominátor » 03 srp 2010 12:59

Minulý sraz se šlo jedno kolo v sobotu a druhé v nedělI.Takže v neděli budeme na vás čekat :D .
Gamo CFX-Weihrauch 3-9-40,Weihrauch Hw 100 S-Falcon Merlin 4,5-18-56,AA S400 MTC Viper 10-40.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 03 srp 2010 16:54

Tak to je fajn, v nedeli si dam cisty HfT co se tyka poloh i zbrane. Snad pojedou od "nas" i dalsi strelci. Mimochodem, osobni zbran necham doma ... :)
Alexxxus
Odborník na vzduchovky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alexxxus » 03 srp 2010 22:05

Stalkere Česká sklopka moc se mně to líbí - právě jsem ti tento název ukradl :-)
Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.

http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Odpovědět