Dobrý den vážení přátelé vzduchostřelby,
potřeboval bych od vás pomoc při výběru vzduchovky. Už jsem jednou o pomoc žádal, ale nakonec jsem si její koupi rozmyslel. Teď mám jako student nějaké peníze stranou a tak jsem o koupi vzduchovky začal znovu uvažovat.
Mám představu jaká by asi tak měla vzduchovka být, ale pořád se nemohu rozhodnout mezi následujícími:
- Hammerli Hunter Force 900 Combo cal.4,5mm
- Hatsan Ranger 100X Torpedo cal.4,5mm
- Gamo CFX Royal cal.4,5mm
- Norica Quick cal.4,5mm
Moje požadavky na zbraň jsou především tyto:
- Kalibr 4,5mm
- Pevná hlaveň z důvodu přesnosti střelby, neb jsem vyčetl, že zbraně s pevnou hlavní jsou přesnější...
- "Plná" úsťová rychlost dle legislativy pro ČR (16J), tedy jestli se nepletu nějakých 250 m/s. Není to ale nejdůležitější
faktor, jen nechci nějaké flusátko
- Spolehlivost a dostupnost náhradních dílů
- Cena - jsem ochoten dát do samotné zbraně tak kolem 5000 - 6000, optiku bych popřípadě dokoupil později.
- Větší délka - myslím tím celkovou délku zbraně alespoň 110cm - líbí se mi dlouhé "nástroje", ale to je jen zanedbatelná
stránka
Toto fórum jsem si samozřejmě několik posledních dnů pročítal a funkci "Hledej" jsem samozřejmě použil. O všech zbraních je tu napsáno opravdu hodně a právě proto je pro nováčka výběr té pravé vzduchovky tak obtížný.
Je mi jasné, že co člověk, to názor a nikdo mě nevezme za ručičku a neřekne mi tuhle si kup. Poslední volba zbyde stejně na mě, jen bych potřeboval popostrčit tím správným směrem. Vzduchovku chci pouze na občasné použití, když nemám takříkajíc do čeho píchnout. Dost jsem uvažoval i o Slávii 634, ale po přečtení threadu Nová Slávie 634, na mě působí tato flinta tak trochu nejistě. Několik uživatelů si stěžovalo na "zanášení" vzduchovky doprava a na několik dalších problémů. Také samozřejmě nemá pevnou hlaveň, ale to bych nějak skousl.
Předem díky za vaše odpovědi!
Michal