diky chlapi, v prvom rade diabolky, uplne suhlasim, ze je potrebne ich roztriedit podla gramaze aj podla "neposkodenosti" suknicky. strielal som s diabolkami sice z jednej krabicky, ale zato bez vazenia. na suknicky som daval pozor. skusil som jednu poskodenu a rychlost sla dole o 12 m/s. takze triedit, triedit, triedit.
ad regulator: no velmi sa mi do toho nechce. uz som si zazil svoje s CZ200 a presne kvoli tomu som si kupoval hwcko, aby som sa nemusel trapit s pruzinami, nastavovanim atd. teraz vidim, ze v tomto konkretnom smere to boli asi zbytocne investovane prachy. pozeral som sa na anglickych aj polskych forach, radia pri rozobrati regulatora vymenit originalne tesnenie 2x2 mm za tesnenie 2,57x1,78 a tesniacu gulicku s priemerom 4 mm za 3 mm (+ silnejsia pruzinka za gulickou). no neviem, ci sa mam az do tohto pustat alebo bude stacit "len" hrat sa so skrutkou regulatora...
caco: ked si sa hral s pruzinou, predpokladam, ze mas na mysli pruzinu udernika, mal si teda verziu bez AT alebo si pouzil metodu, ktora sa da opisat do SZ?

(napr. s vrtackou)
2 tomcat: vykon po premazani Wurthom nesiel hore. s originalnou vazelinou sa tiez pohyboval okolo 250 m/s. akurat sa o nejake 2 m/s v priemere zlepsila konzistencia, ale zda sa mi, ze sa to meni od serie vystrelov k serii. asi bude dost zalezat na tej gramazi...
"Messieurs les Anglais! Tirez les premiers!" (Gróf d'Anteroche v bitke pri Fontenoy 11.mája 1745)