Srandi?ky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
bleak
Re: Srandičky, vylomeniny, trapasy....se vzduchovkou

Příspěvek od bleak » 14 črc 2010 10:26

Kdysi jsem vlastnil flusbrok a vystřílel jsem s ním množství diabolek. V dílně na cca 3 metry do válečků z ložisek postavených do pyramidy po vzoru pouťových maringotek. Na plastový díl vedení hlavně jsem připevnil cca 100 gramové závaží aby flusbrok tolik "nekopal" :-)
Po tomto déle trvajícím nastřelení jsem šel trénovat na zahradu, cca na 5 metrů do krabiček od sirek, úspěšnost zásahů byla dost vysoká, diabolky, které minulý cíl padaly někde do zahrady. Dost mě to bavilo.
Za pár dní přišel zachmuřený otec ze zahrady, kde byl pro nějakou zeleninu a strčil mi pod nos pěkný květák, ve kterém bylo vstřelených asi 5 diabolek. Když jsem viděl ten květák a zasmušilý výraz v obličeji otce, tak jsem silně tiskl rty, abych se nezačal hlasitě chechtat... :-)

daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 14 črc 2010 10:38

taky jsem kdysi měl flusbrok.
po příjezdu k babičce jsem se chlubil bráchovi a stříleli jsem na 4-5 m do špalíčku, co si vzpomínám cca 15*5 cm.
nemohl sem ho trefit, brácha vzal do ruky diabolku, hodil směrem špalík, špalík spadnul, brácha mlel něco o debilovi a šel pryč.
ale jinak s flusbrokem výborná zábava - na hlavu lyžařský brýle a s flusbrokama takovej českej airsoft po lese, výborná zábava v létě, 25 let tomu nazad.

jo a ještě jedna příhoda:
slavia 620, vydřená a vyrezlá hlaveň jako prase. husy nám napadaly slepice, tak jsem je tím zaháněl, když do nich klovaly, odhaduju úsťovku s 10kama brokama na cca 50 m/s. no a otec si tehdy vzal namísto té slávky 631ku a jednu husu zastřelil, jsem se mohl dorvat smíchem.

když tak vzpomínám:
vedle našeho baráku se stavěl obchodní dům - klasická bedna z panelů, odhadem 60x40 m. krásně vykopaný základy, připomínalo to zákopy. no tak jsme si tam hráli na vojáky - já 631ku a brácha vz. 47.
ještě, že je tak slabá - střelil mě hajzl ze zálohy, brok se svezl po lebce od místa vstřelu tak 1 cm, brácha mě ho vytáhl,
takže pohoda. já jsem mu na oplátku střelil do lýtka - tak půlkou průměru diabolky 2 cm šrám.
prostě děcka :-)

už nevím kolik nám bylo, ale začínali jsme se vz. 47 a tu nám otec musel natahovat, jsme byli malí špunti.
pamatuju si ten krásnej pocit, když jsme ji našli v otcové skříni a u ní bednu broků, v klasických papírových krabičkách.
http://david_holub.sweb.cz/
pepan012345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pepan012345 » 14 črc 2010 12:53

Tak já taky přihodím jednu veselou! Není to tak dávno, co jsme byli u kámoše na chatě.. Tak celý dny sedíme, stříleíme, už ani nepijem, už nás to nebaví, takže se většina věcí motá kolem střílení. K dispozici jsou nám vzduchovky v pěti kusech slávie, různý vraky, novější flinty, větrovky, pumpovačka a v neposlední řadě i 2 flusbroky.... Jeden flusák bakelitovej a drujej ještě ten starší, plechovej. Já jsem na tom plechovym flusbroku vyrostl, takže jsem věděl, co potřebuje, dostal nový píst a dobře jsem ho mazal. Bakeliťák měl zcvrklej píst, nedomazaný to bylo, sotva z toho diabolka vyletěla... Střelil jsme s ním do ušlapaný hlíny pod nohama a ejhle, diabolka se odrazila, viditelný ďůlek ani nezanechala.... A tak mě napadlo, že jako jestli by mě bolelo, kdybych se stím střelil do lýtka u nohy. Tak jsme se střelil! Bolest to byla krátká, intensivní a rychle odezněla, v člověku hrklo, ale ta bolest byla tak zvláštní, jakmile po mikrosekundě odezněla, že člověku se vytvořil úsměv na ksichtu. Opravu to tak fungovalo. Jakmile sem se střelil, a dělal jsme to pak asi 10x dokola, vždy došlo k zvláštnímu reflexu, reakci těla na ten podmět a vytvořilo to krátkodoběj pocit štěstí. (asi neco jako masochismus). Chvilku sem se takhle střílel sám a měl sem z toho srandu, až sem se řekl, že se o ten vynález podělím. Zkusil to jeden kámoš, druhej kámoš a nejdou se toho nikdo nemohl nabažit a každý se chtěl střílet do nohy, protože to prostě fungovalo! Každý, kdo se střelil vyhrkl jau,ale pak se ušklebil a znova a znova střílel se do nohy jako blázen...Ale pak se stala věc.... Kamarádka, která poslouchala z chaty, jak si venku užíváme, přišla a že chce taky..že se chce taky uvíst do rauše... jenomže, ona si nabila ten plechovej flusbrok, ten, co střílel jako novej!!!! Nechtějte vidět to jelito, co si s tím přes kost na noze udělala!!! A ten řev a že jsme hovada blbý jajaj.. to bylo terno, to jsem ji litoval....
Hatsan AT44 S 4,5
Sharp Innova 5,5
Shanghai china B3 5,5
QB 57 4,5
Crosman 1077
Crosman benjamin 392 5,5
Crosman 1377
Slavia 620/631
Slavia 618
LOV1
Crosman Marlin Cowboy
Flobert JGA R+R
daho11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od daho11 » 14 črc 2010 13:17

asi v lednu jsem koupil tuhle elektrickou airsoftku, pro malou, aby si s tím mohla střílet na zahradě.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.27320

umí střílet i dávkou - 15 ran na holý záda je nářez. nechal jsem si dát jen jednu, na další už jsem neměl. modrák byl po 5 dnech pryč :-)
http://david_holub.sweb.cz/
drobeki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drobeki » 14 črc 2010 19:28

Jářku asi 25 let nazpátek. S Vrbou jsme seděli na naší zahradě já ČZ 803, on Slávku 618 , já jsem se snažil nasoukat do záchodového okénka, jelikož jsem si zapomněl klíče. On si seděl na zahradě a jen tak z hecu mě střelil oběma vzduchovkama do zad. No a tím to začlo. Začli jsme po sobě flákat jeden brok za druhým a postupně jsme se z naší zahrady stěhovali na jeho dvůr. Ještě z cesty jsem se zkušeně schoval za zídku plotu a opatrně jsem vykoukl. Nevím kdo slyšel brok jak letí vzduchem, ale ten zvuk slyším dodnes. Svištění diabolky a pak štípnutí na bradě. To mě dostalo.Jaksi jsem vytušil, že bude v kulatém štítovém okýnku a poslal jsem tam taky jednu. Pak byl klid a už nebylo slyšet ani ťuk. Čekal jsem asi tři minuty a šel jsem si sednout na lavičku na naší zahradu. Asi po 5 minutách se dostavil Vrba a uprostřed čela měl modrou tečku. Já mu ukázal bradu a tehdy jseme si konečně oba uvědomili, že jsme si tedy dost zahráli se svým zdravím. No ale ten počáteční adrenalin to prostě nepřipouštěl. 8)
My nemáme peníze, my jsme delegace!
bleak

Příspěvek od bleak » 15 črc 2010 22:25

vynořují se vzpomínky :-) kdysi, asi taky tak před 25 lety jsem stavěli na poli bunkry z takových těch malých kvádrů slámy. Asi tak 50 metrů od nás, byla nějaká jiná parta stavitelů. Nevšímali jsme si jich a stavěli si své. Potom byl slyšet "ten zvuk". Takové zvláštní syčení - bzučení. Ucítil jsem náraz do zápěstí. Podíval jsem se co to bylo a na poctivém kovovém kroužku kolem ciferníku hodinek zn. Prim byl šedý otisk. Než nám došlo, co se děje, ten zvuk se po chvíli ozval znovu a něco dopadlo před nás na zem.
Někdo z těch druhých asi měl nějakou TEXku a bavil se střílením na nás. Kokot to byl. A my jsme mazali pryč, bo jsme neměli žádné zbraně, ani prak ze zavařovačky. Ale praky jsme používali pouze na neživé cíle, nejlépe různé skleněné láhve, které se po zásahu vhodným kamenem efektně rozbíjely. Jednou se mi utrhla zavařovačka z vidlice a krásně mně šlehla přes ústní otvor. No... to byly časy :-)
madbugie

Příspěvek od madbugie » 20 črc 2010 12:55

no tiež taká malá "srandička" s následkami

http://www.novinky.cz/krimi/206347-chla ... hlavu.html

to zas bude hon na čarodejnice
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
drát

Příspěvek od drát » 20 črc 2010 13:49

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
ALKAJ

Příspěvek od ALKAJ » 20 črc 2010 16:17

Vzduchovkou prestrelil hlavu? To musel byť dieseling ako sviňa :lol:
Jak nazýváš lidi, kteří když jsou ohroženi, tak se nebrání, jen utečou a schovávají se?
Civilizovaní?
Sláva

Příspěvek od Sláva » 20 črc 2010 17:43

To je zas kachna.. Prostrelit = skrz na skz.. Tak by me zajimalo z ceho strilel.. :)
SLAVIA 634 cal.177, 2dílná ocelová montáž CZUB + NS 4x32AO
Lanius

Příspěvek od Lanius » 20 črc 2010 18:39

Mně kdysi dávno zřezivěla zvenčí hlavěn na Slávií 631 :cry:
Sebral jsem ji na skautský tábor, zapomněl ji pořádně namazat, a dostala se k ní ranní rosa. :roll:

Do konce života se za to budu stydět. :oops:
bleak

Příspěvek od bleak » 20 črc 2010 20:53

mně začal asi měsíc po koupi tohoto roku silně rezavět celý Drulov DU-10 Condor. A to nebyla žádná rosa, pistole v kufříku, podivil jsem se a začal Condora řádně mazat po každé venkovní střelbě. No, to není moc srandička.

Tak k tématu: na jedné menší akci jsme stříleli z manuální airsoftové pistole, asi tak na sedm metrů do volně postavené hořící svíčky. Kdo zhasl plamen, bez toho aby svíčka spadla, byl vítěz. S tou hračkou na sedm metrů nasázíte zásobník do online terče. Jeden účastník akce, který se poněkud ovlivnil konzumací tekutin z obsahem etanolu najednou vzal airsoftku, s tím že to nemá žádnou sílu a střelil se asi z 5 cm do svalnatého předloktí. Trochu mu cukl ret, na kůži byl vidět otisk, ale výstřel do stejného místa ještě jedou opakoval. Pistolka má dle výrobce energii střely 0,5 J.
Toho účastníka jsem po nějaké době potkal a opatrně se ho zeptal na následky postřelení. Řekl: modré jelito velikosti pivního tácku... :-)
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 21 črc 2010 07:20

To Sláva a ostatní. Měly jsme před lety doma rodinnou tragedii, kdy byl ze dvou metrů zastřelen se VZDUCHOVKY můj bratr, bylo mu tenkrát 8 roků. Vzduchovka r 4,5 mm vz. 47. Tak pozor na novinářské /kachny/. Jak tady někdo stále píše- i s malou ráží se dá udělat velká díra ? A může jít jenom o vzduchovku. Na zbraně jsem nezanevřel, sám jsem jich měl na ZP asi šest. Dnes mám jenom CZ 200 a jde to i bez tragedií. Tak že, vzduchovky nepodceňovat! Když na 50m prostřelím pivní flašku skrz aniž by se rosypala tak proč bych nevěřil, že nešťastníkovy prostřelil hlavu.
Sláva

Příspěvek od Sláva » 21 črc 2010 08:31

pavel 54 : To je mi lito.
Ale pokud se zamyslime tak zname novinare. V prvni rade jim de o uspech a to zpravidla vede pres cesticku skreslene pravdy. Netvrdim, ze se to nemuze stat, pouze mi prislo divne aby nejaka stara, neudrzovana vzduchovka byla jeste schopna takove skody.
SLAVIA 634 cal.177, 2dílná ocelová montáž CZUB + NS 4x32AO
pavel 54

Příspěvek od pavel 54 » 21 črc 2010 10:48

Naprosto s Tebou souhlasím, pokud se novinářů týká. Ale přesto jedno pořekadlo říká, když pán bůh dopustí, i motyka spustí a může být třeba i rezavá...
Odpovědět