P?edovky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Dnes som si bol buchnúť posledných 13 odliatych REALov 320gr. Čakám na kliešte REAL 250gr, budem používať už len tieto strely. Jediné čo stále neviem doriešiť, je opaľovanie optiky v mieste zápalky. Už som mal aj koženkovú ochranu na suchý zips, aj som omotával izolačnou páskou, ale stále to nieje ono. Časť optiky a montáž sú stále zbytočne zasraté. Chcem skúsiť tvrdšiu plastovú fóliu vystrihnúť do požadovaného tvaru, napružiť do oblúka a vložiť medzi dvojdielnu montáž. Niečo podobné som videl na nejakom US fóre.
Re: předovky Ardesa
Já měl pro tenhle účel ušitej látkovej obal na puškohled a dobře to puškohled ochránilo... něco jako bylo na puškohledy PSO na dragunova. Bylo to z nepromokavý textílie a pogumovanou vnitřní stranou.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
„Jsou dvě důležitá pravidla přestřelky: vždycky podvádět, a vždycky vyhrát.“ Clint Smith
Nakoniec som si na ochranu optiky a čiastočne aj montáže vyrobil takéto niečo: http://www.ulozisko.sk/obrazky/283279/ochrana.jpg
Je to vyrobené z plastovej fľaše od minerálky. Na montáži to drží pevne, lebo je to v oblúku napnuté. Pokiaľ sa to neprepáli a bude sa to dať umyť, tak to budem používať ďalej. V piatok vyskúšam.
Jasné že sa to dá vyrobiť aj presnejšie a z lepšieho materiálu. Toto je len skúška.
Je to vyrobené z plastovej fľaše od minerálky. Na montáži to drží pevne, lebo je to v oblúku napnuté. Pokiaľ sa to neprepáli a bude sa to dať umyť, tak to budem používať ďalej. V piatok vyskúšam.

Jasné že sa to dá vyrobiť aj presnejšie a z lepšieho materiálu. Toto je len skúška.

mozno to bude funkcne, ale prinajlepsom to nevyzera velmi dobre... teda, vyzera skor to ako pes na oko...
na nete po amickych forach musia byt nejake fotky ako to maju poriesene, tam je inlajniek haldy, a vecsina s optikou... videl som niekde taky obal na optiku, vyzeralo ako s cordury, teda latky s ktorej sa siju rupsaky, no a malo to spojku zo sucheho zipsu, jednoducho sa to obalilo okolo kukeru a zalepilo zipsom... po strelbe sa da zlozit a preplakat jarovou vodou a je to ciste... nieco ako orteza na nohu...
este to malo aj otvor zvrchu a z boku na stelovanie nastrelu...
este si spominam, videl som na jednej inlajnke cez zaver natiahnutu gumenu ochranu, ako keby to bolo odstrihnute z duse bicykla a natiahnute na zavere... pri nabijani sa to potiahlo aby bol zaver volny, nabilo, a znova natiahlo na zaver, vsetko tesnilo aj pred vlhkostou...

na nete po amickych forach musia byt nejake fotky ako to maju poriesene, tam je inlajniek haldy, a vecsina s optikou... videl som niekde taky obal na optiku, vyzeralo ako s cordury, teda latky s ktorej sa siju rupsaky, no a malo to spojku zo sucheho zipsu, jednoducho sa to obalilo okolo kukeru a zalepilo zipsom... po strelbe sa da zlozit a preplakat jarovou vodou a je to ciste... nieco ako orteza na nohu...
este to malo aj otvor zvrchu a z boku na stelovanie nastrelu...
este si spominam, videl som na jednej inlajnke cez zaver natiahnutu gumenu ochranu, ako keby to bolo odstrihnute z duse bicykla a natiahnute na zavere... pri nabijani sa to potiahlo aby bol zaver volny, nabilo, a znova natiahlo na zaver, vsetko tesnilo aj pred vlhkostou...
Tak ja se pridam co treba prodlouzit zaver smerem dopredu,vysostruzit ze silonu krouzek o prumeru zaveru abyseto zavrelo az kdnovemu sroubu,skusil bich to prilepit lepidlem,avyskouset coto bude delat
bohuzel to neprubnu mam planovanou operaci
JO prijel bych taky
.
bohuzel to neprubnu mam planovanou operaci
JO prijel bych taky
.
Nejaký americký kolega to riešil takto: http://thepowerbeltforum.powerguild.net ... =evolution
Moc ma to nepresvedčilo..
Moc ma to nepresvedčilo..

Tak som bol dnes odskúšať tú plastovú ochranu optiky. Po 20 výstreloch to držalo, nemenilo to tvar. Optiku to ochránilo asi na 90%. Bola len troška očmudená časť prednej montáže. Stačilo to len utrieť handričkou. Na začiatku sa mi ťažko dávala zápalka, ale po pár cvikoch to išlo. Teraz by som už vedel, do akého tvaru to upraviť.
Dnes asi prvý krát som Evolution neumýval vo vani v horúcej vode. Kúpil som si zázračnú zelenú vodičku, s ktorou sa napečený prach pekne rozpustil. Smrdí to ako lieh a rýchlo sa to odparuje, netreba to z pušky utierať. Potom stačí už len pretrieť kvalitným olejom, používam molekulárny olej. Jasné, že sa to nevyrovná horúcej vode, ale krátkodobo to postačuje.
zázračná vodička
: http://jahimees.ee/catalog/images/Robla ... olvent.jpg
Dnes asi prvý krát som Evolution neumýval vo vani v horúcej vode. Kúpil som si zázračnú zelenú vodičku, s ktorou sa napečený prach pekne rozpustil. Smrdí to ako lieh a rýchlo sa to odparuje, netreba to z pušky utierať. Potom stačí už len pretrieť kvalitným olejom, používam molekulárny olej. Jasné, že sa to nevyrovná horúcej vode, ale krátkodobo to postačuje.
zázračná vodička

Já používám tohle http://www.zbrane-dave.cz/products/novi ... na-210-kc/ a naprostá spokojenost.
"PO ČEM STŘÍLÍTE?" "PO ČEM SE DÁ!"
Je možné, aby som mal pri kombinácii (320gr REAL+2,5g prachu+optika 9x+sedenie s oporou+silný vietor do tváre) rozptyl na 50m až cca 25cm?
S touto kombináciou som sa už pokúšal robiť "trojlístky" v terči, samozrejme bez toho vetra. Nikdy som takýto rozptyl nemal. Je možné, aby to vietor až takto ovplyvnil? Optika by nemala byť dúfam "rozpadnutá", veď ju šanujem. Škoda, že som hneď nevyskúšal aj pevné mieridlá. Terč sem nedám, lebo som sa ho hanbil aj z auta vytiahnuť..

S touto kombináciou som sa už pokúšal robiť "trojlístky" v terči, samozrejme bez toho vetra. Nikdy som takýto rozptyl nemal. Je možné, aby to vietor až takto ovplyvnil? Optika by nemala byť dúfam "rozpadnutá", veď ju šanujem. Škoda, že som hneď nevyskúšal aj pevné mieridlá. Terč sem nedám, lebo som sa ho hanbil aj z auta vytiahnuť..

Je dosť možné, že ti povolila montáž, ak tam máš hliník.Mne sa stalo to isté na Pursuite, dal som oceľ Kozap a pokoj.Po pravde občas to uletí , REAL nie sú najpresnejšie strely, ale 25 cm je veľa, ak ich máš dobre odliate tak je to závada na sústave, optika montáž. Aj základňu som nechal vyrobiť z ocele, tej origo neverím.Má to svoje muchy, vyladil som to asi po vystrieľaní 750 g prachu.
Ja som mal na Evolutione aj horšiu montáž, tú originálnu od Ardesy (Traditions). To už bol naozaj humus, ale optiku držal a rozptyl bol pre mňa postačujúci. Táto montáž je síce hliníková, ale drží ako čert, zatiaľ. Strieľam aj s mieridlami, takže optiku až tak nederiem. Preto by som sa aj čudoval, keby bola rozpadnutá. REALy odlievam lepšie ako volakedy, takže aj očakávam lepšie výsledky.
Takže najbližšie idem iba s pevnými mieridlami a v bezvetrí na streľnicu. Nech zistím, v čom ten včerajší veľký rozptyl bol.
Takže najbližšie idem iba s pevnými mieridlami a v bezvetrí na streľnicu. Nech zistím, v čom ten včerajší veľký rozptyl bol.

slíbené video.... střelnice
lici nadoba
2.
takze jeste upresnim a mozna i vyfotim

3.edit
tak jeste jedno foto bude zitra...z toho to uz pochopi i pekar

Naposledy upravil(a) KRA dne 28 dub 2010 06:44, celkem upraveno 4 x.
Uvítal bych více podrobnějších fotek pokud by byla možnost.
Díky moc. Myslím, ale že se spirála po odstranění tepelné pojistky roztaví. Aspon u mě nevdržela a s pojistkou to nejde.
Díky moc. Myslím, ale že se spirála po odstranění tepelné pojistky roztaví. Aspon u mě nevdržela a s pojistkou to nejde.
Ardesa Vortek call .50
jj urcite to bude chtit regulaci....ale separak bude spiral plny,takze materialu na pokusy dostLegioIX píše:Uvítal bych více podrobnějších fotek pokud by byla možnost.