Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Olaf

Příspěvek od Olaf » 21 dub 2006 12:01

Chorche napsal:
nízký stavy srnčího a přemnožení rysů ? A co by pak ty rysové teda žraly ? Podle mně nic - tudíž by se nepřemnožili nýbrš vychcípaly hladem. Prostě by se stav udržoval jako v jiný divoký přrodě. Tzn. ideální stav kořist vs. predátor. Člověk ale do tohodle stavu vstoupil nějak navíc.
Chorche nezlob se na mne ale nic není tak jednoduché, jak to vidíš Ty. Než ten rys vychcípe hlady pustí se nejdřív do ostatních druhů včetně domácího zvířectva a to chcípnutí hlady bude až to poslední. Jestli tomuto říkáš rovnováha v přírodě, není co řešit. Již dnes jsou známy případy napadení jehňat na pastvě. Člověk do té přírodní rovnováhy zasahuje již od prvobytně pospolné společnosti i když důvody ve srovnání s dnešní dobou, byly postatně jiné. Pokud jsi vegetarián, ještě bych chápal tvou starost o životy zvířat. Jinak Ti doporučuji veřejně protestovat proti veškerému vraždění zvířat na jatkách, proti týrání zvířat ve velkochovech, sebevražedným nájezdům velryb na mělčiny, likvidaci žab na dálnicích a zkrátka proti všemu co je výdobytkem dnešní civilizace. Tedy proti všemu co člověk z........!
PS. Vřele Ti a Tobě podobným doporučuji návštěvu jatek , možná zaměříte pozornost jiným směrem. Ne že bych se vším souhlasil ale myslím si, že tu děláte z komára velblouda.

remoš

lovectví a myslivost versus jeho odpůrci

Příspěvek od remoš » 21 dub 2006 12:10

Když jsem se začetl do tohoto tématu nemohl jsem nereagovat. Je mi 43let od 15ti jsem začal v tehdejším Svazarmu závodně střílet malorážku a od 18ti dělám myslivost a závodní kulovou střelbu posledních 5let i hospodáře našeho MS takže o tomto něco vím.
Na názory Troje snad jen jedno nejseš členem místního sdružení proč nepíšeš ale oni asi vědí proč tě nechtějí seš nasr...j tak pomlouváš.
Na názory Mimoucha a Chorcheho snad jen jestli se u Vás pohybují Pepa s Lojzou+8promile jednoduchá pomoc PČR. Už několik let je povinností hospodáře hlásit policajtům datum,místo a čas společného lovu a nevím jak kde ,ale u nás jezdí pravidelně na kontroly a dejchčka a můžu říct že si na to i starší chlapi zvykli a je to na 99% bez alkoholu.
To samé k odstřelu zvěře když mi někdo doveze 4letého 90ti bodového šesteráka tak mu okamžitě zabavím povolenku a řeší to schůze MS atd.
A nemáme problém prostě jde o to nastavit si mantinely a fungovalo by to všude.
K těm starochů s popelníkama na očích- kdysi věčina výbornejch střelců zkončila protože neviděli na mířidla a teď když se začlo střílet s puškohledem tak se vrací a s prominutím většině mladejch natrhnou pr..l,tak neví proč by nemohli střílet z posedu.
Ještě k těm posedům vždycky je lepší si na posedu v klidu popást třeba 6 srnců a buďto so vybrat nebo je nechat jít než šoulat na neobeznaného srnce a pak mít na rozhodnutí ano-ne vteřinu.
Poslední věc- jezdím dost služebně po Česku i ven a tolik prostřílenejch značek co u nás (viditelně z pistole) nikde není to k názoru kterou skupinu ZP zpřísnit já mám za to že když někdo napíše test(sám bez opisování jak to někde komisaři povolují) měl by mít odpovídající IQ na používání zbraně.
Ještě by mě zajímal poměr krátké x dlouhé, lovecké x sportovní a to jak počet tak páchání trestné činnosti(ať úmyslně tak z nedbalosti), jestli máte někdo přehled napište. Já si myslím že myslivci nejsou na špičce v mrzačení sebe a druhých.
Roman

Příspěvek od Roman » 21 dub 2006 14:45

2remoš: značky prostřílené VIDITELNĚ z pistole? Odkud ta jistota? :wink: Jinak o páchání trestné činnosti (jak, čím a kolik...) je dobrý článek ve Střelecké revui 3/2006.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 21 dub 2006 15:02

Roman píše:2remoš: značky prostřílené VIDITELNĚ z pistole? Odkud ta jistota? :wink:
Puskove raze vetsi jak 9mm nejsou u nas priliz popularni. Slony nemame... :?
Chorche

Příspěvek od Chorche » 21 dub 2006 15:07

No já znám zase spoustu značek poďobanejch z brokárny..... :wink:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Re: lovectví a myslivost versus jeho odpůrci

Příspěvek od Kubajzz » 21 dub 2006 15:17

remoš píše: ...Ještě by mě zajímal poměr krátké x dlouhé, lovecké x sportovní a to jak počet tak páchání trestné činnosti(ať úmyslně tak z nedbalosti), jestli máte někdo přehled napište. Já si myslím že myslivci nejsou na špičce v mrzačení sebe a druhých.
Každý rok je u nás při honech nebo při jiném lovu zastřeleno 7 lidí.
Kolik je raněných nevím.
Kolika to jenom hvízdne kolem ucha taky nevím. :wink:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
Olaf

Příspěvek od Olaf » 21 dub 2006 15:57

Remoš

Souhlas a něco k těm starším myslivcům. Týká se to všech MS a jedná se většinou o poctivé členy, kteří se prostě postupem doby dostali do důchodového věku. Převážná většina z nich je dnes již pouhými čestnými členy / prodali střelné zbraně/ ale třeba dodnes v zimním období chodí ještě přikrmovat zvěř i když by dle našich stanov nemuseli. Víš Chorche já si těchto lidí vážím víc, jak nějakého mladého zbrklika. Ty to máš třeba s tím stárnutím nějak zařízené ale nevidím důvod k tomu, abychom tyto převážně poctivé a životem již omlácené členy nějak násilně vyřazovali z kolektivu. Již jsem se tady několikrát zmiňoval o tom, že pro ostatní je nebezpečný konkrétní člověk, nikterak bych to nespojoval s věkem.

Posed či šoulaná-opět má pravdu Remoš. Jsem schopen slovit zvěř při šoulačce ale jsou zde již někdy oproti posedu problémy s větrem a pokud nechceš při výběru odstřelového kusu udělat chybu, je vždy lepší, když máš více času, což Ti zaručí právě ten posed.

K duchaplné debatě kdo prostřílí více značek se připojovat nebudu. Ať jsou to myslivci, nebo "B"aři, v každém případě vítěz se namá s čím chlubit.
Chorche

Příspěvek od Chorche » 21 dub 2006 16:26

Olafe já o důchodcích neřek ani slovo :wink: Sis mně s někym splet :lol: Já myslivce nerozlišuju na mladý a starý ale na ty co vražděj zvířata pro radost a na ty co vražděj zvířata pro radost :twisted:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 21 dub 2006 16:35

Chorche: Máš rád les? Myslíš že hodně zvěře lesu prospívá??
Chorche

Příspěvek od Chorche » 21 dub 2006 16:38

Mám rád les a nemyslim si že by v něm bylo extra narváno zvěří. A ta co je navíc se dá pochytat a poslat někam kde je jí málo.
Ondra

Příspěvek od Ondra » 21 dub 2006 16:40

Jo,na taliri... :lol:
Alfonss

Příspěvek od Alfonss » 21 dub 2006 16:59

Chorche: Máš názory jak ekologičtí aktivisté. Nic o problematice neví, ale do všeho kecají a rozumný řešení nenavrhnou. Podotýkám že "rozumný", těm jejich rádobyřešením vymyšlenejch problémů neříkám rozumný....
SINCITYMAN

Příspěvek od SINCITYMAN » 21 dub 2006 18:06

Chorche:Jízdou offroadfem nikoho nezabíjíš,ani když jezdíš pro zábavu,ale i když tak jezdíš jen tam kde se smí,stejně škodíš životnímu prostředí,ať již výfukovými plyny,či energií,která byla spotřebována na výrobu x-tunového miláčka :twisted: ,je zajímavé že jako střelec znáš určitě dobře plytkost a účelovost námitek rúzných anti -guns aktivit,ale neujde ti že argumentace kterou používáš je stejně účelová a plytká.Zamysli se prosím nad větou:"Offrouďáci jsou magoři co si kompenzují svá malá přirození velkými monstry se kterými terorizují na silnicích normální řidiče."Je to blbost,alespoň doufám že ano :D ,přesto nemůžeš zaručit že takový nějaký magor ve vašich řadách není,stejně jako se najde mezi majiteli "bojových"psích plemen,mezi střelci všeobecně a třeba mezi kýmkoliv jiným.Bohužel už ředu let pozoruji,že místo abychom nacházeli společnou řeč a navzájem se podporovali,popřípadě upozorňovali se na chyby a problémy tak na sebe NEKONSTRUKTIVNĚ útočíme.Měli bychom si uvědomit že náš svět je rozdělen na dva druhy lidí.kterým říkám pracovně Nováci a Nenováci,podle abonentů jedné nejmenované stanice,prostě na lidi aktivní(ať je ta aktivita jakákoliv) a neaktivní.Právě ti neaktivní jsou nepřáteli většiny z nás,neboť jsou manipulovatelní ve stylu:"Táto koukni to je hrozný co ti magoři zase.....mělo by se jim to zakázat....."A protože kdo nic nedělá nic nezkazí jsou zprávy v novinách o průserech těch aktivních a je to víc,je v tom i konzervativnost a strach z nevědomosti,který postihuje všechny z nás.....Chápu že někomu je špatně z pomyšlení že se něco musí zabít a nejí maso,proč ne,já mám bouchačku za svou nejmilejší hračku a ty zase třeba ten auťák,vedle kterého si ve svém škoda hovoriť,připadám na silnici malý a ohrožený.Co se týče myslivosti,naštěstí se pomalu stává zábavou nikoliv lidovou(lihovou)ale zábavou pro lidi,kteří budou svému koníčku ochotni něco obětovat,a to moc nejsou-li milionáři.A tadu vidím řešní ke kterému vývojem dojde.Uvědom si že až zakážou myslivce,pustěj se do střelců.pak třeba do parašutistů a pak......a moc jsem se rozkecal.takže končím :o
troj

Re: lovectví a myslivost versus jeho odpůrci

Příspěvek od troj » 21 dub 2006 18:54

remoš píše: Na názory Troje snad jen jedno nejseš členem místního sdružení proč nepíšeš ale oni asi vědí proč tě nechtějí seš nasr...j tak pomlouváš.
takze:
clenem mistniho MS nejsem protoze se proste novacci nepribiraji..zadneho pribuzneho v MS nemam takze jsem bez sance..zpusob jednani kterym se mnou bylo v teto souvislosti jednano by si asi zadny slusny clovek za ramecek nedal..ale nas..j nejsem..stejne sem tam nesel za ucelem strileni ale za ucelem pomahani prirode..a v tom mi nikdo branit nemuze!bohuzel moje zkusenost je takova ze tuhle zimu stejne jako zimu minulou jsem byl jediny kdo v mistni bazantnici chodil prikrmovat..
nepomlouvam..pouze se delim o svoje zkusenosti!!
kdyz uz jsme u tech bazantu-tohle je pravdivy pribeh-mistni myslivci si vychovali asi 60 bazantu u jednoto clena MS na jeho statku..a kdyz prisla doba honu tak odvezli klece s ptaky do bazantnice (byvaly tankodrom) kde je hodlali vypustit..bohuzel v ten den prselo a prvnich pet vypustenych ptaku proste nedokazalo vzletnout a utekli po zemi do houstin..jenze to se jim nelibilo protoze vsichni cekali na hon a na to az si kazdy vystreli..takze cely hon dopadl tak ze z byvaleho zakopu vyhazovali rucne ptaky do vzduchu po kterych zbytek pritomnych myslivcu strilelo..

a ty si snad myslis ze po takovychhle zkusenostech budu moct mit mistni myslivce v ucte :?: :?: :!: :?: :!:
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 21 dub 2006 18:57

S temi odchovanymi bazanty je to bohuzel pravda. Letat nechteji... a tak jim "pomahaji".

Osobne to taky nechapu.
Navic brokovnici nemam... a mit ani nebudu. Nechci.
Odpovědět