Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
Kdepak, já jsem tu debatu nezačal.
Zatím mě všichni jen utvrzujete, že lišky střílíte kvůli tomu, že jsou to vaši konkurenti. Kdybyste to normálně jako chlapi přiznali, tak to úplně normálně chápu.
Jinak věděls, že liška uloví za rok až 4000 myší a hrabošů oproti údajně několika kusům zajíců?
Zatím mě všichni jen utvrzujete, že lišky střílíte kvůli tomu, že jsou to vaši konkurenti. Kdybyste to normálně jako chlapi přiznali, tak to úplně normálně chápu.
Jinak věděls, že liška uloví za rok až 4000 myší a hrabošů oproti údajně několika kusům zajíců?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
-
Já si myslim že ty zvířata pod kolama aut spíš páchaj sebevraždu. Nechtěj holt skončit postřelený ňákym myslivcem....nohavica stanislav píše:v našem revíru polovinu plánovaného odlovu skončí sražením motorovými prostředky, takže řidiči jsou také našimi velkýmí konkurenty a přesto jsme zatím žádneho neodlovili.

Nicméně, proč teda myslivci místo střílení tý zvěře jí nechytaj (tu přebytečnou) a neprodávaj jí do zemí, kde by třeba o ní byl zájem ?
Prostě dokud budou myslivci chodit do lesa s flintou, nebudu žrát jejich báchorky vo tom že to dělaj všechno z lásky k přírodě. Pakliže se budou o lesy a zvířata starat ale bez střílení tak před nima budu smekat. Teď si můžu leda tak uplivnout...

Naštěstí. Snad kvůli tomu nebudou měnit myslivecký zákon.nohavica stanislav píše:v našem revíru polovinu plánovaného odlovu skončí sražením motorovými prostředky, takže řidiči jsou také našimi velkýmí konkurenty a přesto jsme zatím žádneho neodlovili.

Jinak mně je o dost milejší 4000 mrtvých hrabošů než jedna mrtvá liška.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
-
chorche ,moudřejší ustoupí a před tebou dvakrát. protože podle tvého názoru by se nemohly ani chytat ryby ,chovat ani zabíjet vepřové,skopocé ani skot.no a já prostě jako býložravec skončit nechci. naco by podle tvého názoru se mněla zvěř chovat a pouye chovat apotom čekat až sama padne a nechat ji shnít v lese. lov zvěře je jedním z prvních instinktů a pudů sebezáchovy člověka který je v přírodě nejvyšším článkem a od nepaměti tak činil a díky tomu jako druh dodnes exjstuje. tak se nezlob ale tvé argumenty postrádají logiku. 

-
Stando, buď si špatně přečet co sem napsal anebo to schválně ignoruješ. Já sem psal že nemam nic proti lovení zvířat pakliže nemam co žrát - tzn. lovení pro obživu. Stejně tak jako nevim proč by se zvířata na jídlo neměli chovat. Mně vadí pouze jediná věc - a to VRAŽDĚNÍ PRO ZÁBAVU ! To příroda určitě nechtěla a neznám zvířata (krom psů který k tomu vychoval člověk) který by vraždili jiný zvířata pro zábavu.nohavica stanislav píše:chorche ,moudřejší ustoupí a před tebou dvakrát. protože podle tvého názoru by se nemohly ani chytat ryby ,chovat ani zabíjet vepřové,skopocé ani skot.no a já prostě jako býložravec skončit nechci. naco by podle tvého názoru se mněla zvěř chovat a pouye chovat apotom čekat až sama padne a nechat ji shnít v lese. lov zvěře je jedním z prvních instinktů a pudů sebezáchovy člověka který je v přírodě nejvyšším článkem a od nepaměti tak činil a díky tomu jako druh dodnes exjstuje. tak se nezlob ale tvé argumenty postrádají logiku.
chorche:
Podle tve teorie mohu s klidem prohlasit, ze jizda autem bez uzitku, cili jen pro zabavu je nesmyslna a opovrzenihodna.
Radeji zkoncete tuhle dementni debatu. Jellikoz to nikam nevede.
Samozrejme, ze to ti myslivci delaji TAKE pro zabavu. Kdyby nas to nebavilo, nedelali bysme to. Dulezite vsak je si uvedomit, ze tou nasi zabavou zaroven prispivame necemu jinemu. Prirode.
Zaverem... aneb vsem puritanum a vegetarianum:
Jezte si co chcete, hanobte strileni divokych zvirat a prezvykujte pri tom treba veprovou kytu z hypermarketu... hlavne to tu porad neomylejte dokola. Uz mi to nudi.
Podle tve teorie mohu s klidem prohlasit, ze jizda autem bez uzitku, cili jen pro zabavu je nesmyslna a opovrzenihodna.
Radeji zkoncete tuhle dementni debatu. Jellikoz to nikam nevede.
Samozrejme, ze to ti myslivci delaji TAKE pro zabavu. Kdyby nas to nebavilo, nedelali bysme to. Dulezite vsak je si uvedomit, ze tou nasi zabavou zaroven prispivame necemu jinemu. Prirode.
Zaverem... aneb vsem puritanum a vegetarianum:
Jezte si co chcete, hanobte strileni divokych zvirat a prezvykujte pri tom treba veprovou kytu z hypermarketu... hlavne to tu porad neomylejte dokola. Uz mi to nudi.
-
chorche omlouvam se jestli jsem ti špatně rozuměl. muj názor že pokud se něco uloví a zkonzumuje je tento odlov oprávněný i když to taká může být někdy pěkná zábava. například lov divokých holubů, ono to totiž bývá dost náročná něco ulovit a v tom spočívá ta náročnost a zábava přelstít tu zvěř.někdy je nutné lovit i proto aby se snížily stavy škodné zvěře ale tohle se provádí ve prospěch užítkové,jelikož tato si s tím sama neporadí. prostě bez zásahu člověka by strašně dlouho trvalo než by si příroda znovu vytvořila obranné mechanismy. ano. člověk je za stav přírody plnně zodpovědný protože sám ji takto zdevastoval, a sám je v ní největší škodnou. standa
Jo to se zkousi. Ale jsou s tim stejne problemy, kvuli kterym byly v minulosti tyhle velke selmy vyhubeny.
Jak by se ti libilo, kdybys nemohl jit do lesa na houby ci na boruvky? Jelikoz by ti za zady brucel medved a na krk ti dychala hladova smecka vlku?
Nelibilo ze?
O chovatelich dobytka nemluve.
Ja se domnivam, ze je to takhle lepsi. Nic proti velkym predatorum... ale lidi to zvladnou za ne.
To je muj sobecky (lovecky) nazor. Selmy ano, ale do rezervace a pak na to "nesahat". Bezne v lese ale NE.
Jak by se ti libilo, kdybys nemohl jit do lesa na houby ci na boruvky? Jelikoz by ti za zady brucel medved a na krk ti dychala hladova smecka vlku?
Nelibilo ze?
O chovatelich dobytka nemluve.
Ja se domnivam, ze je to takhle lepsi. Nic proti velkym predatorum... ale lidi to zvladnou za ne.
To je muj sobecky (lovecky) nazor. Selmy ano, ale do rezervace a pak na to "nesahat". Bezne v lese ale NE.