Lovectvi & Myslivost versus jeho odpurci

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 13:06

kubajzi liška je po staletí pronásledována všemi myslivci i lovci pro její škodlivost. nic na tom nemění jestli je a byl rolník dělník nebo feudál,ale tobě o to asi abni tak nejde. ty potřebuješ někoho vybudit a jsi na dobré cestě,server opět ožívá.s pozdravem lovu zdar. standa.

Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 13:34

Kdepak, já jsem tu debatu nezačal.
Zatím mě všichni jen utvrzujete, že lišky střílíte kvůli tomu, že jsou to vaši konkurenti. Kdybyste to normálně jako chlapi přiznali, tak to úplně normálně chápu.
Jinak věděls, že liška uloví za rok až 4000 myší a hrabošů oproti údajně několika kusům zajíců?
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 13:41

kubajzi věděl, ale mně je milejší jeden zajíc než deset lištiček. lišky prostě vystřílet nejde vzhledem ke skrytému způsobu života.
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 13:46

v našem revíru polovinu plánovaného odlovu skončí sražením motorovými prostředky, takže řidiči jsou také našimi velkýmí konkurenty a přesto jsme zatím žádneho neodlovili. :!:
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 13:55

nohavica stanislav píše:v našem revíru polovinu plánovaného odlovu skončí sražením motorovými prostředky, takže řidiči jsou také našimi velkýmí konkurenty a přesto jsme zatím žádneho neodlovili. :!:
Já si myslim že ty zvířata pod kolama aut spíš páchaj sebevraždu. Nechtěj holt skončit postřelený ňákym myslivcem.... :wink: Kolikrát sem na silnici potkal srnu jak tam stojí a smutně mi kouká do očí a čeká na tu osudovou ránu. Naštěstí sem to dycky ubrzdil...

Nicméně, proč teda myslivci místo střílení tý zvěře jí nechytaj (tu přebytečnou) a neprodávaj jí do zemí, kde by třeba o ní byl zájem ?
Prostě dokud budou myslivci chodit do lesa s flintou, nebudu žrát jejich báchorky vo tom že to dělaj všechno z lásky k přírodě. Pakliže se budou o lesy a zvířata starat ale bez střílení tak před nima budu smekat. Teď si můžu leda tak uplivnout... :evil:
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 dub 2006 14:06

nohavica stanislav píše:v našem revíru polovinu plánovaného odlovu skončí sražením motorovými prostředky, takže řidiči jsou také našimi velkýmí konkurenty a přesto jsme zatím žádneho neodlovili. :!:
Naštěstí. Snad kvůli tomu nebudou měnit myslivecký zákon. :wink:

Jinak mně je o dost milejší 4000 mrtvých hrabošů než jedna mrtvá liška.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 14:16

chorche ,moudřejší ustoupí a před tebou dvakrát. protože podle tvého názoru by se nemohly ani chytat ryby ,chovat ani zabíjet vepřové,skopocé ani skot.no a já prostě jako býložravec skončit nechci. naco by podle tvého názoru se mněla zvěř chovat a pouye chovat apotom čekat až sama padne a nechat ji shnít v lese. lov zvěře je jedním z prvních instinktů a pudů sebezáchovy člověka který je v přírodě nejvyšším článkem a od nepaměti tak činil a díky tomu jako druh dodnes exjstuje. tak se nezlob ale tvé argumenty postrádají logiku. :!:
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 14:27

kubajzi mně by taky bylo mile kdyby hraboši vymřeli uplně ale k tomu polovina populace lišky avšak jsou to všechno živí tvorové kteří do přírody patří a doufam že to tak zustane. :!:
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 14:33

nohavica stanislav píše:chorche ,moudřejší ustoupí a před tebou dvakrát. protože podle tvého názoru by se nemohly ani chytat ryby ,chovat ani zabíjet vepřové,skopocé ani skot.no a já prostě jako býložravec skončit nechci. naco by podle tvého názoru se mněla zvěř chovat a pouye chovat apotom čekat až sama padne a nechat ji shnít v lese. lov zvěře je jedním z prvních instinktů a pudů sebezáchovy člověka který je v přírodě nejvyšším článkem a od nepaměti tak činil a díky tomu jako druh dodnes exjstuje. tak se nezlob ale tvé argumenty postrádají logiku. :!:
Stando, buď si špatně přečet co sem napsal anebo to schválně ignoruješ. Já sem psal že nemam nic proti lovení zvířat pakliže nemam co žrát - tzn. lovení pro obživu. Stejně tak jako nevim proč by se zvířata na jídlo neměli chovat. Mně vadí pouze jediná věc - a to VRAŽDĚNÍ PRO ZÁBAVU ! To příroda určitě nechtěla a neznám zvířata (krom psů který k tomu vychoval člověk) který by vraždili jiný zvířata pro zábavu.
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 14:51

chorche:
Podle tve teorie mohu s klidem prohlasit, ze jizda autem bez uzitku, cili jen pro zabavu je nesmyslna a opovrzenihodna.

Radeji zkoncete tuhle dementni debatu. Jellikoz to nikam nevede.

Samozrejme, ze to ti myslivci delaji TAKE pro zabavu. Kdyby nas to nebavilo, nedelali bysme to. Dulezite vsak je si uvedomit, ze tou nasi zabavou zaroven prispivame necemu jinemu. Prirode.

Zaverem... aneb vsem puritanum a vegetarianum:
Jezte si co chcete, hanobte strileni divokych zvirat a prezvykujte pri tom treba veprovou kytu z hypermarketu... hlavne to tu porad neomylejte dokola. Uz mi to nudi.
nohavica stanislav

Příspěvek od nohavica stanislav » 20 dub 2006 14:52

chorche omlouvam se jestli jsem ti špatně rozuměl. muj názor že pokud se něco uloví a zkonzumuje je tento odlov oprávněný i když to taká může být někdy pěkná zábava. například lov divokých holubů, ono to totiž bývá dost náročná něco ulovit a v tom spočívá ta náročnost a zábava přelstít tu zvěř.někdy je nutné lovit i proto aby se snížily stavy škodné zvěře ale tohle se provádí ve prospěch užítkové,jelikož tato si s tím sama neporadí. prostě bez zásahu člověka by strašně dlouho trvalo než by si příroda znovu vytvořila obranné mechanismy. ano. člověk je za stav přírody plnně zodpovědný protože sám ji takto zdevastoval, a sám je v ní největší škodnou. standa
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 15:09

Andy - ježděním autem pro zábavu nikoho cíleně nezabíjíš. Takže se to srovnávat nedá. A chodit střílet můžeš i po neživejch věcech a může to bejt ještě větší zábava :wink:

Pro Standu - ano člověk je na týdle planetě přemnoženej a je to nejvěčí škodná. Jeho stavy by se měly redukovat :wink:
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 15:12

Jo ještě mně napadla jedna věc - když je takovej problém s přemnožením tý zvěře z důvodu neexistence predátorů (a kvůli tomu to musej suplovat chudáci myslivci) tak proč do lesů zase nevysadit vlky a medvědy ? :wink: Vona by si to příroda zase sama srovnala. I bez myslivců....
Andy
Moderátor

Příspěvek od Andy » 20 dub 2006 15:35

Jo to se zkousi. Ale jsou s tim stejne problemy, kvuli kterym byly v minulosti tyhle velke selmy vyhubeny.

Jak by se ti libilo, kdybys nemohl jit do lesa na houby ci na boruvky? Jelikoz by ti za zady brucel medved a na krk ti dychala hladova smecka vlku?

Nelibilo ze?

O chovatelich dobytka nemluve.

Ja se domnivam, ze je to takhle lepsi. Nic proti velkym predatorum... ale lidi to zvladnou za ne.

To je muj sobecky (lovecky) nazor. Selmy ano, ale do rezervace a pak na to "nesahat". Bezne v lese ale NE.
Chorche

Příspěvek od Chorche » 20 dub 2006 15:44

No já bych se do lesa nebál ale ty zřejmně jo :twisted: Když to nechceš že ? :lol:
Odpovědět