vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
josse
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od josse » 20 bře 2010 08:18

¨ježiši kryste zase někdo na tema koule ... Zeměkoule ... z Tebe koule... pojem KULOVÁ zbraň vznikal ve střeleckem pravěku kdy se do mušket ladovaly sferycke střely (koule ... staročesky kule množně kulky) a pote co se začlo střilet ogivalem (mimochodem to je lomeny goticky oblouk) tak se zbraně prostě nepřejmenovavaly a ti mamlasove v poli byli stejně naučeni že to jsou koule proto dodnes řikame kulova zbraň všemu a ne jen černoprachu(a tam taky jen něčemu...) ... takže klidně vytahni ze skřině svoji 8x57JS delaboruj naboje nabij je kuličkami pruměru 8mm a upaluj na střelnici (a nebo je možnost že maš airsoftku (kuličkovku :lol: ) tak nasip do zasobniku staročesky řečeno kulky a utikej do lesa ))

sory za ot ale to mě dokaže vytočit to je jako by se někdo ptal proč hodinkam říkáme hodinky a ne tik-ťak .... no ony přece tikají!!!

Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 20 bře 2010 16:44

no a mě dokaže vytočit chytrák, co označuje myslivce za pytlaky. Souhlasim s názorem, že většinu upytlačené zvěře upytlačí myslivec, ale to jsou blbci, stejně jako mezi motorkaři jsou hovada co si mysli že tu zatačku zvladnou v 300km/h, a stejně jako mezi vami další dobráci, co budou svoji pistolkou machrovat před bankou.... Je to všude stejny, jen co bych si přál, aby na dva roky zakazali myslivcům lovit. Pak by se všichni si myslim po..ali ze škod způsobených zvěří a najednou by myslivec byl dobrej....
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 bře 2010 17:56

Chacha, příspěvek roku. :lol:
"Myslivci nejsou pytláci, ale většinu zvěře upytlačí oni sami."
:lol: :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
PEPAN

Příspěvek od PEPAN » 20 bře 2010 18:48

Nemyslíš že je trochu přehnaný říct že všichni mysliávci jsou pytláci? sám jsem myslivec spíš teda neaktivní ale většina co znam se o zvěř spíš starají. a i kdyby si takový člověk tajně něco střelil přirovnal bych to spíš k farmáři který si podřízne svýho vepře. Kolik tech ,,pytláků" znáš ty?
Nejde!Prostě NNe
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 20 bře 2010 18:53

Tak ok, většina myslivců zřejmě nejsou pytláci.
Ale rozhodně většina pytláků jsou myslivci.
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
jardin38

Příspěvek od jardin38 » 20 bře 2010 19:03

"většina pytláků jsou myslivci" do kamene tesat :)
EDgun Matador .22 + Sightron SIII 10-50x60 LRIRMOA
Air Arms FTP 900 + Burris Timberline 4,5-14x32
PaF

Příspěvek od PaF » 20 bře 2010 22:09

A co takhle zase neco o malorazkach :roll:
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 21 bře 2010 07:21

Tak jsem se sem zas dostal po dvou dnech a nestačím se divit, co se tady stačilo probrat. Hrabě von Erzgebirge se odkopal, že je vlastně předposlední Krušnohorec podle toho, co všechno pamatuje. Tím posledním je Josef Alois Náhlovský, kterej se k tomu veřejně hlásí. (Pro nezasvěcené die Erzgebirge = Krušné hory) Názorově jsou si hoši podobný - Krušnohorci byli vždycky lehce jetý, což je na obou jasně vidět, jenže Pepa je aspoň vtipnej narozdíl od p. hraběte von Ee.., kterej je jen sprostej. Prostě když už někdo nemá kam uhnout, jelikož se odhalila jeho pravá podstata, umí jenom nadávat a urážet, žejo, pane hráábě...

V žádným případě netvrdím, že všichni myslivci jsou pytláci, nedovolil bych si ani percentualizovat, kolik je těch poctivejch a kolik hajzlů (jako ostatně v celým národě). Jenže výsledky "práce" tý druhý skupiny jsou daleko víc medializovány, než výsledky práce těch poctivejch. Pak se k tomu přidají "zasvěcené" názory takových, jako je předposlední Ee.. a společnost, která má vždycky snahu kategorizovat, hodí všechny do jednoho pytle.

Zpět k malorážkám, včera se střílel na naší střelnici malý malorážkový závod (LM30). Závodu se rovněž zůčastnil qwer, který ale během nástřelu objevil neodstranitelnou závadu na své Anchütz 1913 a tak mu byla povolena výměna zbraně. Z auta přinesl ještě neodzkoušenou MC-12 a značně vystresovanej v čase 18 min. vč. nástřelu stačil dát třetí nejlepší výsledek (277). Jinak, vítěz měl 286 a rovněž střílel MC-12. Já vím, nejsou to zrovna excelentní čísla, ale byl to první závod v sezóně, kdy na střelnici ještě bylo 15 cm sněhu a přestože venku bylo příjemných 11°C, na střelišti v budové promrzlé z předchozích dnů byly sotva +3°C.
Po závodě jsem qwera ukecal, aby ještě vystřelil pár ran z mé staré historické LM Hämmerli (rok výr. 1954). Střílelo se vleže z volné ruky s řemenem, mířilo se dioptrem a kruhovou muškou, střelivo ELEY Xtra Match (ve zbrani neodzkoušené), cílem byl mezinárodní terč pro malorážku. Vzhledem k tomu, že puška nebyla nastřelená, šlo pouze o rozptyl. Střílely se 2 pětiranné položky. Jaké bylo moje překvapení, když jsme po přesunutí skupiny zásahů na čistý terč zjistili, že první rozptyl by odpovídal čisté 50, druhý výsledku 49. Zdá se, že tahle stará dáma po seřízení a nastřelení ještě bude umět dělat velice slušné výsledky. Překvapivé je, že se nekonala žádná studená rána. Kam šla první, tam šly ostatní. Ono není moc divu, tahle dáma je lehce při těle - hlaveň má u komory průměr 27 a u ústí 22 mm přičemž celková hmotnost zbraně je 7,6 kg, takže nic pro střelce drobnější konstituce. Kdo kdy viděl MC-12, ví, jaký je to železo a to emcéčko vedle Hämmerli vypadá jako Naomi Campbell vedle Haliny Pawlowský.
Tímto se současně omlouvám všem účastníkům a pořadatelům závodu MaO, že jsem nepřijel, ale současný rodinný povinnosti mě pustily stěží na dopoledne na domácí střelnici
HAM1.jpg
Hämmerli 504D Smolbor r.v.1954
.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 21 bře 2010 07:46

Harpe moc krasna "projektilovnice" :lol:

Jinak zjevne psychicky naruseny "von.e..." dostal trvaly BAN po neuveritelnych vylevech, ktere vyplodil pres SZ na mou adresu.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 21 bře 2010 07:57

To není projektilovnice, to je maloprojetilovnice.... :lol:
JInak po drobném verbálním konfliktu s von Ee.. se pomalu stávám zastáncem provádění psychotestů u žadatelů o ZP...
frana

Příspěvek od frana » 21 bře 2010 09:32

josse píše:¨ježiši kryste zase někdo na tema koule ... sferycke střely... tak nasip do zasobniku staročesky řečeno kulky a utikej do lesa ... sory za ot...
Děkuji za vysvětlení, za cca 60 let co jsem na světě mi tuto problematiku ještě nikdo tak pěkně nevysvětlil. Ale asi jsi si nevšiml smajlíků v přípěvku a proto nechal prchlivost cloumat svým majestátem. A ve svých 21 letech by jsi si mohl ještě za školy pamatovat že v Ježíši Kriste a sférické se píše měkké i a ve slově nasyp naopak y tvrdé a chceš-ji být opravdu světový, tak ve slově sorry jsou dvě r. Ještě poznámka: do lesa neutíkám, jezdím na střelnici. Tož asi tak...
Salhadin

Příspěvek od Salhadin » 21 bře 2010 19:20

Ahoj všem. Jsem tu nový, tak doufám, že mi pomůžete :)

Mám v plánu si koupit malorážku MP5 a chci se zeptaz, jestli s ní někdo nemáte zkušenosti.? Díky
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 21 bře 2010 19:34

Zacnu ja:)

Na co presne to chces? jsi si jisty ze Te neprestane bavit jen tak bezcilne pleskat plechovky?
Co zkusit na presnost? atd ... a uz se vezes:)

MP5 v .22 vypadala hezky ale k tomu Ti reknou neco spise zkusenejsi ... taky jsem tu pomalu novy
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Salhadin

Příspěvek od Salhadin » 21 bře 2010 19:38

díky za rychlou odpověď:) no já ji chci i na přesnost,mám v plánu dát na ni optiku. Líbí se mi na ní velikost a to, že je samonabijecí.
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 21 bře 2010 19:52

Pak nasleduje dalsi otazka: "jak velkou presnost pozadujes?":)

Pokud ti staci na 5 ran 10cm na 50m a mozna vic tak klidne pokud ale budes past po 8mm jako nekteri tady jdi do neceho jineho ...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Odpovědět