vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od sportovec » 18 bře 2010 21:18

Aha, to jsem nevedel. No jo, to strilel nejaky mistr asi pouzival soutezni naboje :) Zajimave stranky to stelectvi.info a obvzlast sekce Mao :).
Jinak dobry subsoniky jsou CCI a s 452 se dostanes na 3cm ops. Magtechy jsou hodne tichy ale nepresny. Z 453 ops 6cm na 50m.

Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 18 bře 2010 21:38

Hmm, ty stranky jsou mi povedome, zrejme majiteli ktery me zlakal na tuto stranku poslu veskere faktury za flinty :)
a mlada by si s nim rada promluvila:)
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
von.erzgebirge

Příspěvek od von.erzgebirge » 18 bře 2010 23:14

to: sportovec

Mezi myslivci se říkávalo, chceš-li se trefit, musíš dostat zvíře proti díře. Sportovní střelci mají jistě podobné pořekadlo. Jenže tato pořekadla vznikla v době, kdy se nepředpokládalo, že kule poletí jinam, než kam se míří.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 19 bře 2010 07:25

Ad1) "Kule" má pes...nebo jiný nekastrovaný samec. Náboj má střelu neboli projektil.
Ad2) Když flinta jde jiným směrem, než je zamířeno, je něco na ho.no, buď mířidla, nebo flinta, nebo ten mezikus mezi pažbou a zemí.
Ad3) Je zajímavý, že od doby, kdy začalo pytláctví být klasifikováno jako POUHÝ přestupek, množí se dotazy na tichou rádoby přesnou střelbu. Ale to asi jistě bude jen náhoda.
Z týhle diskuze, pánové, couvám, jelikož nesouhlasím se současnou překvalifikaci pytláctví z TČ na přestupek a nebudu podporovat POTENCIÁLNÍ pytláky. :twisted:
Jinak toho majitele toho "střelectví.info" by prej moje paní taky ráda dostala do pazour. Že prej by mu odprodala i ourokama podstatnou část mýho trezoru, kterej jsem naplnil díky těmhle stránkám a okolnostem s nimi souvisejícím. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 19 bře 2010 07:35

Myslím si, že by bylo fér aby odstřel pytláků byl také jenom přestupek .
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 19 bře 2010 07:40

JJ, taky sem mel par dotazu z jinych luhu a haju kde a co by bylo dobre na prochazku v lese, vzdy sem se cti couval, bo z prace mam trenink - taky narazim nablbce na kazdym kroku:))

Jinak navrhuji vystavit spolecnou fakturu majiteli tech danych stranek :) verim ze se nad 5tis za "skodu" dostaneme velmi lehce, ne? :evil:
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
von.erzgebirge

Příspěvek od von.erzgebirge » 19 bře 2010 15:28

Obrázek pro harpplayer
harpplayer píše:Ad1) "Kule" má pes...nebo jiný nekastrovaný samec. Náboj má střelu neboli projektil.
Myslivost má u nás tisíciletou tradici a svoje názvosloví! "Píp" už Hašek napsal sedum kulí jako v Sarajevu... a neměl na mysli ty tvoje zhovadilosti.
harpplayer píše:Ad2) Když flinta jde jiným směrem, než je zamířeno, je něco na ho.no, buď mířidla, nebo flinta, nebo ten mezikus mezi pažbou a zemí.
A tímto je myšleno, že když to tady vzali do ruky odborníci jako ty, tak zlikvidovali vše a ne jen zbrojní průmysl. Bylo nemyslitelné, že by se dali dříve koupit takové předražené šmejdy jako dnes. Vzpomínám na doby kdy patrona Sellier&Belot cal. 8X58S stála 1,08 Kčs. Vyráběli se tří druhy, celoplášť, poloplášť a expanzivní, stačilo nastřelit jeden druh a ostatní šli "díra do díry." Chvástáš se, že jsi odborník na zbraně, to, co víš o zbraních ty, si klidně vrazím do oka a ani o tom nebudu vědět. V dobách kdy si začal říkat hovnu papů jsem toho věděl neskonale víc nežli víš teď. Obrázek
sportovec

Příspěvek od sportovec » 19 bře 2010 15:48

Ale no tak ..... trochu jsi to prehnal. Zbytecne silne vyrazy nic neresi a na internetu to plati dvakrat. Podle toho co pises bys mohl byt vekem a nejen jim nad veci.
Mozna by Te mohl zaujmout tento web http://www.lovectvi.cz
Edit : web nejede, Andy poradi.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 19 bře 2010 16:55

Pro "von.erzgebirge": Mas napomenuti za nehorazne poruseni pravidel tohoto fora .. jeste jeden takovyto vypad a letis :!:

Jsem rad, ze tu neni zajem radit pytlakum a pomahat jim timto k pachani nepravosti .. at uz to nas trestni rad kvalifikuje jakkoli. Radeji se vratme k tematu..
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 19 bře 2010 21:35

tak to jsem se zase pobavil. :-)

ktera ze myslivost ma u nas tisiciletou tradici??? ta lidova co z ni udelali komousi a vsichni se k ni dnes hlasi???
nebo ta co ji provozovala slechta (rozumej tzv. modra krev) kde predci dnesnich myslivcu byli pytlaci???
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
von.erzgebirge

Příspěvek od von.erzgebirge » 19 bře 2010 21:56

Sidewinder píše:Jsem rad, ze tu neni zajem radit pytlakum a pomahat jim timto k pachani nepravosti .. at uz to nas trestni rad kvalifikuje jakkoli. Radeji se vratme k tematu..
Tady nešlo o rady pytlákům - ostatně, co vy by ste mohli starýmu hajnýmu poradit???

Jde o ověření si některých skutečností, které jsou otištěny časopise "Stráž myslivosti"

Nechci dále komentovat lov toulavých psů (viz. předešlé příspěvky).Za nejvhodnější k Vámi dotazovaným účelům k lovu této škodné, považuji střelivo CCI STINGER nebo CCI VELOCITOR, jehož ranivé účinky jsou až překvapivě dobré.Oba druhy střeliva jsou běžně k dostání na našem trhu v ceně cca 170 Kč/ 50 ks.I přes různou gramáž střel těchto nábojů je jejich balistika natolik podobná, že je lze používat oba dva bez nutnosti korekce v míření, či nastřelení zbraně. Náboj CCI STINGER má asi o 2 mm delší nábojnici, než je standart 22 LR, což se může projevit zvýšeným odporem při zasunování do nábojové komory, ale nemá to žádný vliv na používání tohoto náboje ve zbrani ráže 22 LR.Fascinující je úsťová rychlost těchto nábojů (Stinger cca 500 m/s a Velocitor cca 435 m/s.)a s tím související energie střely. V praxi jsou oba ověřené a vřele pro tyto účely doporučuji....

Jelikož malorážku nevlastním, chtěl jsem si některé skutečnosti ujasnit. A jestli zde někdo něco páchá, tak to nejsem já! /stačí číst vše/
qwer

Příspěvek od qwer » 19 bře 2010 22:12

Shiva: když tu padla ta tisíciletá tradice hned jsem si na Tebe vzpomněl! :D :D Ahoj :D
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 19 bře 2010 22:34

bez komentare. :-) :lol:
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Kubajzz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kubajzz » 19 bře 2010 23:57

Myslivci jsou organizovaní pytláci.
Mě vždycky pobaví ty jejich historky o pytlácích, protože z 99% to dělají oni sami. Který jiný člověk by taky riskoval chodit s flintou po lese... Když mu stačí vyplnit přihlášku a může se po lese poflakovat jakoby se nechumelilo.

Ale nejvíc mě vždycky rozesmějí historky o pytláckém gangu, jak v noci v tereňácích jezdí po revíru, střílejí zvěř, a za nimi v dalších autech jezdí sběrači a tak dále a tak dále... :lol:
Už chybí jenom vrtulník. :lol:
http://www.fieldtarget.cz/ - Vše o zbraních, střelbě, srazech a HFT závodech.
frana

Příspěvek od frana » 20 bře 2010 07:14

harpplayer píše:Ad1) "Kule" má pes...nebo jiný nekastrovaný samec. Náboj má střelu neboli projektil.
To je také pravda, ale od čeho je odvozen název kulovnice, či kulová nebo broková hlaveň ? Tyto výrazy se používají, pokud jsem se dočetl i v odborné literatuře.
:D Za chvíli vyndám z trezoru projektilovnici (nebo střelnici ?) a jedu si prásknout :D
Odpovědět