vse o malorazkach

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Vaskent
Kontaktovat uživatele:
Re: vse o malorazkach

Příspěvek od Vaskent » 06 bře 2010 22:56

prototyp už ma za sebou nějaky testy, ted by se stranky měly rozjet (v ramci tohoto měsice) a mimo e-shopu, ktery tak nějak funguje, by se měly rozhybat jako takové. Soustřely celkem zajimave, ale zatim nemam naskenovanou žadnou nastřelku, navic furt osobně mam pochybnosti když vidim někde nějaké nástřelky, když jsem u toho nebyl, tak předpokladam z drtivé většiny podobny postoj vuči mě ;) ale samozřejmě to vše i s konkretnimi popisy dodám a vystavim na web ;) a bude se to dale rozbyhat. Prvni ostrý start s touto zbrani z me strany a dvou dalších závodnic bude zřejmě MZ v Berlíně za tři týdny, tak i to napoví jak to střílí, ale přecijen je začatek sezony a toto je spiš trenink než zavod, ten skutečný křest probězne par tydnu nato v čínském Pekingu. :) Data o zbrani zpracovávám, ale klidně, pokud někdo ma zajem a neni z daleka, at se staví, vše předvedu a mužem filosofovat nad nesmrtelností chrousta :) obdobně jsme to již udělali s některými kolegy z MaO ;) a i pro mě to bylo do značné míry přínos, tímto tedy Robertovi a spol. děkuji...

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 06 bře 2010 23:17

To andreapipo: Pro siluety není dioptr úplně vhodný řešení. Jednoznačně bych dal přednost optice, ale nemysli si, že kvalitní optika bude levnější, než dioptr. Zrovna jsem dnes koukal, na co přijdou dioptrická mířidla od Centra MEC a když jsem spočítal, co stojí dioptr + průhledítko s irisovou clonou a dobrými filtry + kruhová muška s proměnlivým průměrem, dostal jsem se na 20 tis. Přibližně na té ceně začínají slušné dalekohledy. Taky jsem si ze začátku myslel, že s dalekohledem na 4 tis.se dají dělat zázraky. Dají, ale jen do úrovně těch 4 tis. a možná tak na "mizivých cílích", kde je povoleno přiblížení do 4x.
To Vaškent: Viděl jsem Tě na soupisce pro ME. Píšeš z Norska nebo jsi ještě doma? Ve čtvrtek budu držet palce a sledovat Sius. Doufám, že to samý bude potřeba i v pátek, kdy se střílí finale. V Praze loni to bylo o 2 body, tak věřím, že sis tu smůlu už vybral dopředu. Good Luck! A propos - Steyr nebo jsi změnil značku?
No a na tu Tvou malorážku jsem docela zvědav - věřím, že ta premiera může vyjít. Teď mám nějaký problémy, takže mi moc času nezbývá, ale po tom Tvým Norsku se zastavím a dáme řeč s Tebou i s tátou.
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 07 bře 2010 07:36

jasny, stav se ;) no ja odlitam až v utery, takže zatim jsem doma.... tady dolaďujem věci kolem shánění sponsorů a peněz pro svěťáky a podobně.....skrátka svaz nemá tak se musim snažit sám abych někam vyrazil, jinak diky za podporu, uvidi se co bude a nebude ;) Taky po Norsku hned v pondělí jedu do Nurindburgu na vystavu, tam už mam dolaďovat prodeje do ciziny, tak to bude taky zajimavy. A samozřejmě ziskavat kontakty a podobně. Tak jsem zvědav co v letošním roce bude nového
pitrs2

Příspěvek od pitrs2 » 08 bře 2010 17:32

To andreapipo: Jestli máš zájem o tento dioptr (SM-2,rybina 11mm) mužem se za nějakou stovku dohodnout.Ale puškohled by jsi měl skutečně lepší.
Obrázek
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 bře 2010 18:12

Týýýýýýý, helééééééé, Pítrs, nechci Ti do toho kecat, ale tenhle dioptr není z SM2 nýýýýýýýýbrž ze Suhl 150 Standard. :D :D :wink:
andreapipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andreapipo » 08 bře 2010 19:53

...díky za nabídku, zatím zvažuji možnosti, puškohled mám, ale s klasickým křížem a ten na přenášení střelby na různé vzdálenosti není zrovna to pravé ořechové. Sháním nějaký takový jako jsem naznačil výše, ale všude mají jen MilDot a to by byla z nouze cnost. Samozřejmě za přijatelný peníz, puškohled, který by stál více než moje flinta, by také nebyl zrovna to pravé ořechové. Neboj, sezóna začíná a brzy to budu muset řešit, když neseženu odpovídající puškohled, obrátím se s důvěrou na Tebe.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Kora Brno Sport Special .22LR,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Norinco JW15A Plast .22LR + DO Entry 3-9x40MD
Steyr LP 50 .177
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 08 bře 2010 20:07

Nechci tady působit jako "kazišuk" teda "kazikšeft", ale právě dioptr byl na Suhl 150 nejslabší stránkou zbraně a střelci, kteří tuhle flintu používají pro závody ISSF (kde je dioptr jediným povoleným mířidlem) a kteří to se střílením myslí vážně, tyhle dioptry nahrazují značkovými od Anschütze, Gehmanna, Centry apod. Ale rozhodně je to lepší volba, než to, co jsi chtěl koupit na začátku.
Oňarb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oňarb » 08 bře 2010 21:09

No ... lenze on sa nechysta srtielat ISSF a ani nic, co je podobne narocne na mierenie. 8)
Grand Power K100 9mm
TOZ 35 .22LR
IŽ-35/Walther .22LR
Haenel SUHL 150 laminated, pilar bedding, Harris 6-9
Steyr LP 10
S.P.A. P10, 5,5mm
andreapipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andreapipo » 08 bře 2010 21:31

Pravda ISSF ne, ale kovové siluety a K4M, ale že by to nebylo náročné na míření, no nevím, už jste někdo zkoušel ve stoje z volné ruky a bez opory střílet na 100 m do terče, který má tvar berana o velikosti asi tak 17 cm. Já si myslím, že to až taková sranda není. Vím, že optika by byla lepší, ale zatím nemohu v mém okolí a ani na netu takovou, jakou bych chtěl, tedy dobrou a levnou, sehnat.
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 08 bře 2010 21:38

dobrá a levná je utopie, budto mužeš dal snit nebo pořidit nějaky kompromis nebo zainvestovat nějaky slušny puškohled ;)
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 08 bře 2010 21:51

:lol: :lol:
dobry a levny 8) 8)
jsem rad ze jsem nemusel nereagovat.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 09 bře 2010 09:21

To Andrea...: Vzdy je to kompromis .. nekde si tu zminil zamerny kriz puskohledu od MTC .. tak co se podivat po jejich modelu 10x44? .. fixni zvetseni, celkem levny peniz .. nikterak zazracna optika, ale v tomhle zvetseni bude v pohode .. a tusim ze se tu objevoval v bazaru..

Jinak jejich kriz je pro premirovani velmi dobry .. prehledny a dobre citelny - pri zachovani velmi tenke cary. Ze zkusenosti je mnohem pouzitelnejsi, nez napriklad "multi" krize od Falconu, ktere jsou mozna trochu tenci, ale naprosto necitelne.
andreapipo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od andreapipo » 09 bře 2010 16:00

10x40 je nevhodné zvětšení, protože např. na K4M je povoleno max. 6x. Další nevýhoda je, že udržet toto zvětšení v ruce (střílí se ve stoje bez opory) je pro velmistry. Už 4x Ti ukáže, jak se Ti klepou ruce. :) Ideální pro mě by bylo tak 3-9x40 nebo víc. Jak jsem tak koukal, tak mi nezbyde než Delta Optical s MilDot křížem a je také za přijatelnou cenu. :(
CZ 75 TS 9x19,
Alfa Para 9251 9x19,
Baikal IŽ 35M .22LR,
FWB AW 93 .22LR,
TOZ 35 .22LR
Drulov 90 .22LR,
Steyr LP 50 .177
Kubis

Příspěvek od Kubis » 09 bře 2010 18:24

Andreapipo: Taky jsem si zoufal, a hledal nějaké rozumné sklo za málo peněz.
Už jsem byl smířený s Deltou 4x32. Pak jsem se podíval na Anglický Ebay a vybral jsi tam puškohled co mám nyní
(AGS 4x32 Mini Riflescope Mil Dot). Cena s dopravou byla asi 550 Kč. Zaplaceno kartou a optika byla doma do 4 dnů, což je lepší než u některých domácích Eshopů.

Kvalita optiky výborná, pěkně kreslí i na okrajích, krásně světlá. Nejsem nějaký znalec přes optiky, ale s touto 110% spokojenost a myslím že ve srovnání kvalita/cena bych řekl že lepší nenajdeš.

mrkni na Ebay.co.uk nebo na http://www.jsramsbottom.com se zásilkami v rámci EU nemají problém.

I jiné optiky tam vycházejí o dost levněji než nabízí ti naši vydřiduši tak to možná stoji za úvahu :lol:
Kubis
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 09 bře 2010 19:50

A kde to má nastavení paralaxy? Bez něj je to totiž úplně k h..nu.
Odpovědět