Diabolky
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
- HonzaH83
- Kontaktovat uživatele:
No tak to jdu do jiného střeliva... No optika je úplně nová, tak nevím.
Re: Diabolky
martin: Skus vyčistiť poriadne hlaveň, nič lepšie ma nenapadá
Umarex CPSport .177
Crosman 2250XT AirSource .22, Nikko Stirling 3-9x40 AO Mountmaster
Picasso 1,6 HDi - ex, momentálne corolla 1,6 Valvematic
:-)
- HonzaH83
- Kontaktovat uživatele:
Někde jsem tady našel návod na čitění peroxidem, nebo něco takového. Je něco lepšího jak kartáč?Toky píše:martin: Skus vyčistiť poriadne hlaveň, nič lepšie ma nenapadá
Toky,
díky za radu. Akurát som pozeral, že tá hlaveň je v drážkach naozaj zasratá. A to bolo vystrelených iba cca 50 diaboliek od posledného čistenia.
Ešte sa chcem opýtať, po každom výstrele vyfúknem z hlavne vypálený šedý dym, dieseling by to nemal byť. Všimol som si, že keď používam rozdielne diabolky (typ aj výrobca), tak aj množstvo "dymu" je iné. Niekedy viac, niekedy menej. Majú to na svedomí diabolky? Mal som už všelijaké vzduchovky a žiadna to nerobila. Vývrt hlavne mám pri strieľaní vytretý dosucha.
díky za radu. Akurát som pozeral, že tá hlaveň je v drážkach naozaj zasratá. A to bolo vystrelených iba cca 50 diaboliek od posledného čistenia.

Ešte sa chcem opýtať, po každom výstrele vyfúknem z hlavne vypálený šedý dym, dieseling by to nemal byť. Všimol som si, že keď používam rozdielne diabolky (typ aj výrobca), tak aj množstvo "dymu" je iné. Niekedy viac, niekedy menej. Majú to na svedomí diabolky? Mal som už všelijaké vzduchovky a žiadna to nerobila. Vývrt hlavne mám pri strieľaní vytretý dosucha.
No neviem mne úplne stačí kartáčom vytrieť, cvrknúť dnu WD40, počkať tak 15minút - polhodinku a potom poriadne vytrieť dosucha filcovkou.
Raz som dal do kveru Standard diabolky a hlaveň bola po 30 ranách v strašnom stave, o terči ani nehovorím. Vyhodil som do prvého koša zvyšné aj s krabičkou.
Raz som dal do kveru Standard diabolky a hlaveň bola po 30 ranách v strašnom stave, o terči ani nehovorím. Vyhodil som do prvého koša zvyšné aj s krabičkou.
Umarex CPSport .177
Tak budem musieť aj ja pretriediť diabolky a strieľať len kvalitné. A asi ostanem len pri jednom druhu a značke. Šmejdové diabolky nevyhadzujem, odlievam z nich strely do predovky. To isté aj s diabolkami vystrieľanými. Asi z 50 diaboliek odlejem strelu, akú mám na fotke v profile. 

Čau kluci, asi poletím na otočku do Anglie. Kdyby jste někdo měl zájem o JSB Predátory řekněme za 400,- Tak dejte vědět. nejlepší bude na e-mail. jakub.novak@hospimed.cz.
PS: Víc jak 50krabiček neuvezu...
PS: Víc jak 50krabiček neuvezu...

- vendous
- Kontaktovat uživatele:
No možná jich nepovezeš ani pětKuba-68 píše: PS: Víc jak 50krabiček neuvezu...

PS: Možná sem hnidopich ale nestojí 9,90Ł
Venca a Zuzka (Zuzule
)

Toto nerob, vzduch ktorý vydychuješ je dosť vlhký, čiže si skoroduješ hlaveň. A čím viac dymu, tým je diabolka mäkšia a má horšiu povrchovú úpravu. Pribram standart dymia ako musketa, zato JSB Exacty / RWS Superdome / Gamo Pro Hunter takmer vôbec.Ešte sa chcem opýtať, po každom výstrele vyfúknem z hlavne vypálený šedý dym, dieseling by to nemal byť. Všimol som si, že keď používam rozdielne diabolky (typ aj výrobca), tak aj množstvo "dymu" je iné. Niekedy viac, niekedy menej. Majú to na svedomí diabolky? Mal som už všelijaké vzduchovky a žiadna to nerobila. Vývrt hlavne mám pri strieľaní vytretý dosucha.
- Daystate Merlyn
a po Standartech máš ruce černý jak horník po šíchtě... 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
AirArms TX200 MKIII .22 Delta Tit.6-24x42
Hatsan AT44W .22 Delta 4,5-30x50
Presne tak, nehovoriac o tom ze po 10 ranach so standardmi je lauf zasraty ako po dvoch skatuliach JSB
Takže pokiaľ je v hlavni kopa dymu a drží sa tam, tak nemusím vyfukovať, kľudne môžem nabiť diabolku a vystreliť? Presnosť dúfam ostáva..
To vyfukovanie mám pochytené z predoviek.
To vyfukovanie mám pochytené z predoviek.

- Daystate Merlyn
Ale nad efekt dýmu z hlavně po výstřelu není co ? máš to jak z kulovnice 

AirArms S410 .22 NS Diamond 10-50 x 60
Najlepsie ako sa zbavit plynu, musis dodrzat toto:
Vezmi si konkor 101 alebo nejaky iny olej co rozpusta olovo.
jeden koniec hlavne nejako zastupluj, a z druhej strany ho nastriekaj poriadne. Nechaj posobit tak hodinku. Potom zvysny olej vylej dade na handru.
Potom vezmi ten kartac na hlaven, a uplne uplne docista to vytri. Pouzivat JSB Diabolky.
Ono ked sa ti dymi z hlavne, je to dost zle pretoze suknicka diabolky sa moze zacat jemne tavit, a zasere ti to drazky.
Vezmi si konkor 101 alebo nejaky iny olej co rozpusta olovo.
jeden koniec hlavne nejako zastupluj, a z druhej strany ho nastriekaj poriadne. Nechaj posobit tak hodinku. Potom zvysny olej vylej dade na handru.
Potom vezmi ten kartac na hlaven, a uplne uplne docista to vytri. Pouzivat JSB Diabolky.
Ono ked sa ti dymi z hlavne, je to dost zle pretoze suknicka diabolky sa moze zacat jemne tavit, a zasere ti to drazky.
Konkor olovo nerozpusta... ani WD40...
aby si rozpustil olovo musel by si tam liat kyselinu...
aby si rozpustil olovo musel by si tam liat kyselinu...