Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:
Re: Malá "odstřelovačka"

Příspěvek od rimfireBR » 07 úno 2010 12:18

ad studená rána : po každém dostřílení protahuji 3x hadřík a studená rána z mojí 456 chodí na cca 1O-11 hodinu cca 2-3 cm od středu :wink: :idea:

mot

Příspěvek od mot » 07 úno 2010 12:20

Při studené ráně se Suhl jsem musel mířit na 9 v7 hodin a nepamatuju,že bych někdy nedal desítku. S Anschutz můžu mířit kam chci a nepamatuju,že bych někdy tu desítku dal.Pořád jsem na to nenašel žádnej recept.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 12:39

sportovec
Do melnika mozna prijedu, protoze bych mel mit zpet ze zapujcky puskohled a slibil jsem ho ukazat. Strilet nejedu pac nemam cim, zmenila se pravidla a ja odlehcuju pazby, za druhy BR strilim pouze registrovane souteze z kterych se zapocitavaji vysledky mezinarodne a mam jistotu ze se strili dle int. pravidel a na oficialni terce spravne velikosti.
Jet na soutez jako placeny trenink neni mou prioritou. No a jako posledni argument/vymluvu je ze malorazku jsem v podstate prestal strilet, urcite na soutezni urovni. Vrchol BR22 deni je letosni ME a jako poradatel urcite nepociam s tim ze budu mit cas strilet.
SW
to je od tebe hezke, ale mou ucast na MaO, jsme resili jiz nekolikrat. s BR flintou to nejde to sam uznas (opacne to jde) a jinou flintu nemam. Ale rekl bych ze z me strany to mozna neni az ten nejvetsi problem, za normalnich okolnosti bych si urcite od nekoho flintu mohl pujcit, ale za posledni rok, co se shnila vejce a jabka separovala z BR jsem si zvykl na klid, pohodu a pratelskou atmosferu bez hadek a provokaci.
A nalejme si cisteho vina, nepratelska atmosfera vuci me osobe cisi z kazdeho tveho prispevku, samozrejme kazdy si na tom nesem svou vinu, ja svou tzv. aroganci, kritikou a uprimnosti. Takze nemam chut jezdit nekam, kde nejsem vitan a nemit k tomu svuj vlastni zistny duvod. No a ten namam a nemel ani za cely balik tricek. :-)
Nevidim duvod si kazit dopoledne. Kdyby otrokovice nebyly tak daleko, tak vemu svou loveckou 456 a nejake patrony, ktere mam do lesa a pojedu si zastrilet.
rikam to uprimne bez vedlejsich umyslu nekoho nasrat ci popichnout.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 12:46

Studena rana (jestli teda muzu prispet, kdyz to neni vlakno o BR).
Suhl mi chodi jak napsal Honza vetsinou 10hodina osmicka. problem je ze ji nikdy nestrilim jako soutezni, protoze to trva radove 10-15 ran nez se bod zasahu posune na centr (tam kde je vynulovany puskohled)
Anschutz jsem dlouho nestrilel protoze prestala strilet. ted mam novou hlaven, ale tam zase nestrili naboje co mam.
U Suhl to je ze po soutezi vytru hlaven ca 4-5 hadriky (vetsinou to staci, lezou cisty ven) a to hned dokud je hlaven jeste tepla a vosk a karbon nejsou zatuhly.
po radove 400-500 ranach (zalezi hlaven od hlavne) cistim namokro a tam je zasah vzdy na 12 hodine ca 2-3 rany pak se zasah pohybuje do leva a pak se zase vrati na puvodni nastrel. chce to tak 20+ ran.
Good shooting
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 07 úno 2010 13:01

osobně vim že když začinam střilet tak mi většinou jde prvni rana na ISSF terče zhruba do osmyčky ve dvě.... Ale co jsem myval jednu Suhlku ta chodila až do šestky, pak anča v klidu se udržela v devitce jen nikdo nevěděl kde bude.... Skratka každa zbran je jina, každe chutna jine střelivo, a u každy jde studena rana jinam.... Měl jsem i zbran kde i studena rana byla tam kde minule poslední a šli tam i nasledujici rany....takže skutečně je to na zbrani, stejně jako vyběr střeliva, serie atd ;)
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 13:18

jj, s tim naprosto souhlasim, protoze 2 roky strilim se stejnou serii (10.000ks eley eps ultimate) a opravdu to chodi stejne. Midas treba chodil jinak, ale myslim ze jsem stare terce uz vyhodil, mohl bych vzit zbytek midasu a testnout to priste na strelnici.
Good shooting
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 úno 2010 13:28

Ted jsem presel na zelezo Anschutz a zatim nemam dostatek zkusenosti, jelikoz opravdova studena je denne jen jedna :wink: .. ale podle tech nekolika malo odzkousenych mam pocit, ze to chodi temer stejne jako chodila SUHLka .. no uvidime casem - snad se nedostanu do situace jako MOT, abych nebyl schopen studenou trefit.

To Shiva: Klid, byl to jen rejp, je mi jasny, ze kdyz sis nebyl ochoten MaO zkusit dodnes, tak nyni to uz nepujde :wink: .. potupa by to byla prilis velika.
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 13:46

no vidis uz je tvoje blbe rypnuti, me presvedcuje ze jakykoli pokus z me strany o narovnani vztahu, je naprosto zbytecny. Protoze na rozdil od tebe ja strilm kvuli vysledku a ne kvuli tomu za kazdou cenu byt nejlepsi, ikdybych vyhral tim ze si upravim pravidla pro sebe, nebo vyhral s vysledkem 243 a ostatni nastrili jen 235. Tomu ja rikam komplex maleho pindoura. Ja strilim protoze chci strilet 250 pravidelne a chci honit Xka. a je mi uplne u zadku, jestli jsem prvni ci posledni. Nebo proste strilet 5 ran do jedne diry. Nebo slovit jelena na 500-1000m. Proste kazdy mame jiny pristup ke strelbe. Mne se ten tvuj nelibi protoze potrebujes vyhravat a tim exhibitovat.
Takze tve gesto ze mi das tricko bylo jen gesto, protoze jsi vedel ze to tricko ti zustane. :-)
Good shooting
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 07 úno 2010 14:04

to Shiva: nevim, mě to připada jen jako hecovani, taky mě hecli a jel jsem si střelit a así když najdu někdy nějaky čas tak pujdu znova, je to krasny odpočinek tato střelba(MaO). Benchrest je moc makačka na palici, tam bych si neodpočal, ale tady si daš pět ran, zanadavaš si na to co jsi po....kazil pokecaš s ostatními, jdeš si dat zase tři rany atak dale dokola.... A lidi dle mého názoru at už se s nimi shodnu nebo ne (nejde se shodnout s každym...) jsou super. Prostě je to parta a nebraněj se nikomu. Ale je to o něčem jinym než BR, to je fakt a taky chapu tvoje duvody proč na MaO nepujdeš, jen nechapu Tvuj utočny postoj vuči Sidewinderovi. Taky se do něj navež, udělej si z něj srandu atd, OK ale proč takoveto napadani... nevim to mě osobně se nelibi ;) Jsme lidi a střelba nas spojuje tak si nedokazujme kdo je lepší, každy jsme přeci uplne nic. A je to především o zabavě, Ty se baviš střelbou na X-ka, oni blbnutim se stojankem a sundavanim panďuláčků atd. Berme to trochu s nadhledem ne :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 úno 2010 14:09

To Shiva: Sem to netahejme, bylo to jen rejpnuti a smitec .. kazdy vime sve.
Jinak kdyby Ti slo jen o to honit 250b 25X .. tak je ti jedno, zda to bude malinkaty zavod v Melniku, nebo Mistrovstvi Evropy podle CBRA. Mozna kdybys prestal honit jen obchodni zajmy a vlastni zisk .. a zacal strilet jen pro radost, jako to delam ja, tak by si ze zavodu nemival pokazene odpoledne. :!:
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 15:12

Vaskent
to ma svou historii
SW
vidis zase si neodpustis rejpani. bud to nevis nebo delas ze nevis, ale ja opravdu strilim pro radost vic nez ty a nepotrebuji jak jsem rekl vyhravat. a urcite to nedelam jako vydelecnou aktivitu. Do sportu a jeho rozvoje (BR) jsem vrazil tolik penez za tech 5-6 let co ty do MaO nedas za cely zivot. A nikdy se mi to nevrati ve forme zisku. vratci se mi to ve forme rozsireni tohoto sportu a zviditelneni CZ Benchrestu a jeho strelcu na mezinarodni urovni. takze je to dost ubohe narceni.
Kazdy se zivi necim, obchodovani se zbranemi, doplnky, komponenty, zajistovani bezpecnosti, projektovani bezp. systemu je proste muj zpusob obzivy, to ze strelba je zaroven i muj konicek, je obrovska vyhoda, protoze mohu lidem nabidnout to co vim ze je dobre. Nevim cim se zivis ty, ale strelbou to asi nebude.
Good shooting
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 15:18

Sidewinder píše: Jinak kdyby Ti slo jen o to honit 250b 25X .. tak je ti jedno, zda to bude malinkaty zavod v Melniku, nebo Mistrovstvi Evropy podle CBRA.
no to prave neni pravda. na to pak nemusim jezdit nikam (nakonec to k tomu smeruje, ze si radeji zajedu potrenovat v klidu). dosahnout skveleho vykonu na soutezi jez se strili dle mezinarodnich pravidel na terce o spravne velikosti a formatu, ma pro me vyznam toho casu a naboju co tomu venuji. Jinak jsou to pro mne vyhozene penize a cas ktery mohu venovat jine strelbe ci jinym aktivitam. Nepotrebuji dosahovat casu pod 9 sec na 80m a rikat ze beham na 100 (primer).
Good shooting
sportovec

Příspěvek od sportovec » 07 úno 2010 15:21

Člověk se vrátí z tréninku dobře naladěný a tady je to pro změnu rozladěný. Já jsem do Shivy opravdu jen přátelsky rýpnul jak on správně pochopil. BR sice považuju oproti naší Mao jako trochu fádní střílení ale chápu, že to může někoho bavit. Já si BR parkrát do roka taky dám, Standu a lidi kolem něj považuju za normální a hádat se s nikým už rozhodně nehodlám." Maoisté " občas zavítají na BR soutěže a Br střelci třeba i na Mao a tak to má být a doufám, že bude. Navrhuji zakopat jakékoliv nesváry a raději se věnovat vlastní střelbě. Vybavení máme podobný, náboje stejný, vzájemně můžeme od sebe čerpat zkušenosti.

Tu laboraci se studenou ránou považuju pro tento rok za poměrně zásadní věc, nebude už prostor pro zbytečný chyby. Třeba dnes byly mínus čtyři st. a studená rána byla desítka bez kalibru na páté hodině ale vůbec jsem nečistil. Možná trochu řešení, uvidíme ...
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 07 úno 2010 15:33

OK rozumny navrh :wink: .. tedy myslim tim to "zakopat" .. ohledne studene rany nepovazuji "necistit" za dobre reseni! V laufu neni dobre ten "binec" po strelbe nechavat ani minutu!
Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 07 úno 2010 15:42

Jak dlouho jsi mel naboje na mrazu?? myslis ze mely taky -4.
nevim, ale ja jsem nijak nezaznamenal zasadni rozdil pri vykyvech teploty. Teplota by mela mit vliv na horeni prachu. ale ja jsem nezaznamenal rozdil ani u velkoraze a to ani v extremnich podminkach. tj. -10 -15 naboje v zasobniku (pravda nemeril jsem pres hradla) ale flinta strilela stejne jako na strelnici. vetsi vliv bude mit teplo v lete, ale to je i z duvodu termickych bublin, kde je teply vzduch ridci a zasahy se posouvaji nahoru.
U BR22 to clovek neresi ten teplotni rozdil, protoze kdyz to lita jinak tak proste doklikas a pak strilis, studenou ranu proste soutezni taky nestrilis takze tezko rici. Urcite ale studena a cista lita jinak nez jen studena a studena jinak nez 5. a jak napsal Vaskent, je to od zbrane ke zbrani.
malorazky jsou na to vice citlive nez velkoraz. mne vetsina velkorazi chodi stejne stranove a vertikalne nektere chodi nepatrne na 6 hodinu.
Good shooting
Odpovědět