Nábojnice při výstřelu se tlakem "nafoukne" a pokud jsou rozměry nábojové komory dle normy (jsou jen o nškolik setin milimetru větší než nábojnice) nepřekročí se mez pružnosti a nábojnice po poklesu tlaku zase zaujme původní rozměr.
Nejhorší je když má komora větší průměr, třeba o desetinu milimetru i více, je překročena mez pružnosti a náboje se trvale zdeformují, vydují, "nalepí" na stěny komory a jdou těžko tahat ven.
Je bohužel smutnou skutečností, že flbertkové revolvery Kora i Alfa trpí tímto nedostatkem, náboje jdou těžko ven a někdy je nutné je vytloukat.
Můj revolver Rex od p. Dresslera zmíněným nedostatkem netrpí, vysřelené nábojnice jdou lehce ven, někdy dokonce vypadnou z komory vaství vahou(!)
Mám také derringer Rex L 3" kde vystřelené nábojnice vytahuje odpružený vytahovač a funguje spolehlivě.
To je důkaz toho, že když se nábojové komory udělají pořádně, netřeba promazávat komory a vytloukat nábojnice

Pokud má někdo tu smůlu že vlastní Alfu nebo Koru a nejdou tahat náboje, nezbývá než mazat komory před nabíjením husým mazivem, např. vazelínou - to opravdu trochu pomůže. Ale já bych se na to vykašlal a pořídil si rovnou pořádně udělanou flobertku, abych se s podobnými hovadinami nemusel otravovat