Flobertka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
pridavanim prachu do nabojnic navyse
zvysujes opalovanie ramu nad medzerou valca
a tak znizujes zivotnost zbrane.
Je naozaj skoda ze tu existuje to obmedzenie na
7,5J,pretoze to zbran degraduje na
nepouzitelnu "pukačku" ,pricom jej konstrukcia
ma na viac.15J by pre nu bolo akurat
dost na spresnenie strelby.Takto to
lieta kade-tade.
zvysujes opalovanie ramu nad medzerou valca
a tak znizujes zivotnost zbrane.
Je naozaj skoda ze tu existuje to obmedzenie na
7,5J,pretoze to zbran degraduje na
nepouzitelnu "pukačku" ,pricom jej konstrukcia
ma na viac.15J by pre nu bolo akurat
dost na spresnenie strelby.Takto to
lieta kade-tade.
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Re: Flobertka
Já zase jsem se nikdy nesetkal /s tou troškou prachu co tam je/ u žádného náboje 6mm Flobert. Vždy tam byla jenom a pouze vtíraná složka.
- Alexxxus
- Odborník na vzduchovky
- Kontaktovat uživatele:
Cvičně jsem zdelaboroval pár flobert nábojů, Dynamit Nobel 6mm špičatá kule - obsah prachu 0,04 gramu - destičkový lovex, české Sellier Bellot špičatá kule obsah prachu 0,03 gramu jemná frakce kuliček, kuchnul jsem i 9mm flober se sférickou střelou Dynamit Nobel - obsah prachu 0.00, tady jsou dvě fotky jako důkaz. Takže ačkoliv tam vlastně prach nemá co dělat tak tam je
mám i flobert brokové patrony takzvané "ptačky" od Fiocchi ale ty kuchat nebudu tam jaksi prach je a také puška v ráži 9mm flobert je na papíry tedy pro diskuzi zde nemístná.

Daystate Griffin - special edition 007/150 .177 + Deon March 1-10x24
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
AirArms ProSport .177 + Sightron SIII 10 x 42 MMD
Anschutz HP 9015 + Deon March
Mojí češtinu prosím omluvte.
http://www.alexxxus.cz recenze vzduchovek optik a doplňků
Jseš velice rychlej a pohotovej,honem jsem letěl do garáže pro zbytky nábojů této ráže a co jsem našel? U nábojů české výroby 6mm, 9mm, jenom a pouze slož! Tak nevím? Ale důkaz je důkaz.Tobě nemám důvod nevěřit.
U nábojů SB 6mm flobert, s kuličkou, krabička s modrou nálepkou, je pouze slož, u nábojů SB .22 flobert, s poměděnou špičkou, krabička s fialovou nálepkou, je trošku prachu. Nejsi sám, kdo tomu nevěřil, pár lidem jsem to ukazoval, někdo si náboj otevřel sám.
-
Konečně někdo otestoval tu karabinu, taky sem po ni pokukoval, než sem zjistil že je dvakrát slabší než slušná vzduchovka.
Tak sem si řek že to za ty rány nestojí aby na mě každou chvíli volal někdo policii. Ikdyž musím připustit že možnost vystřelit devětkrát posobě mě velice lákala.
Teďka alespoň vím, že se pak musí vyrazit náboje šroubovákem
aniž bych si ji sám kupoval a to je to co se mi na tomto foru líbí.
Tak sem si řek že to za ty rány nestojí aby na mě každou chvíli volal někdo policii. Ikdyž musím připustit že možnost vystřelit devětkrát posobě mě velice lákala.
Teďka alespoň vím, že se pak musí vyrazit náboje šroubovákem

Nova varka .22 Flobert od SB Vlašim už tento problem nema.Velmi prijemne ma to prekvapilo."Prach" je tam stále, zhruba 1tretina objemu nabojnice. várka cislo 19894
Spielberg Brno , Alfa 661 , Colt 1911 A1 airsoft Bell - naozaj dokonalá replika za málo €. :-)
Chlapi,já měl Alfu 641 a ten samý problém s nábojnicemi.Při střelbě venku jsem je vyrážel o kmen stromu).Pak mi kdosi poradil velice jednoduché kouzlo-prostě komory v bubnu řádně promazat,ale ne něčím,co se rádo zapéká.Problém se tím vyřešil,takže také doporučuji zkusit.Jinak výhledově bych si chtěl Alfu zase pořídit,ale spíš zvažuji ráži 4mm,myslím ,že bude lepší než ta 6mm.
Já zase doporučuji- krám s kterým se musí mlátit o strom a mazat komory NEBRAT.
pavel54: tak tohle je spíš tak trochu předsudek ne?určitě si radši koupim alfu-floberta než plastovej krám od umarexu,byt to vypadá jak nabouchaný kvér pro speciální jednotky:-)),jestliže tedy mluvíme o krátkých ručních zbraní volně prodejných pro zábavu.Ale to je jen můj názor,nicméně s tím tlučením o stromy-není to nutné,jestliže se komory promazávají,stejně jako každě jiná zbran se musí ošetřovat a promazávat.
Ještě jsem neslyšel že by kdokoli u čehokoli mazal nábojovou komoru, asi chyba v metrixucernunos píše:jestliže se komory promazávají,stejně jako každě jiná zbran se musí ošetřovat a promazávat.

Už se tomu Miliusovi ani nedivím,sem nemá cenu vůbec něco psát, za radu výsměch 

CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Přesně tak, měl jsem několik revolverů od 22 až po 357Mag. A nikde nikdy!!! jsem nemusel promazávat komory válce. Jenom u 22cítky kde jich je devět to někdy šlo trochu tíž ven. Obyčejně stačilo koupit kvalitnější náboje. Myslím si,že by stačilo lapovací pastou komory pouze vyleštit nebo si je nechat odborně přeleštit. Ale jak říkám, mazat to snad ne.
No vidíš .22LR nešli ven a už jsme se jednou bavily o kvalitě nábojů a na výběr bohužel není, a hlavně nábojnice flobert jsou z mědi na rozdíl od mosazných 22LR. Takže nábojnice .22 flobert ( se špičkou, trochu prachu ) se po výstřelu pěkně nafoukne a tudíž nejde ven http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=402810 takže proč nemazat když se to osvědčilo. 
A ještě si pořádně přečtěte co cernunos napsal.Pochopil sem to tak, že jako se musí ošetřovat a mazat každá jiná zbraň tak u flobertky i komory válce. Není tam nic o tom že by se mazaly nábojový komory u všech zbraní.

A ještě si pořádně přečtěte co cernunos napsal.Pochopil sem to tak, že jako se musí ošetřovat a mazat každá jiná zbraň tak u flobertky i komory válce. Není tam nic o tom že by se mazaly nábojový komory u všech zbraní.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
prak s gumou č.6
prak s gumou č.6
Nikde jsem nenapsal,že nábojnice nešly ven!!! Pouze to šlo trochu tíž ale pořád pěkně vyhazovačem s použitím trochu větší síly a také asi svoje dělá těch 9 komor. Podle mě když se nábojničky s flobertky trochu nadouvají tak to zase bude zbraní. Nic jiného na to nemohu říci.
Střílel jsem náboje 6mm Flobert s pistole Shampion vyrobenou někdy v 60 tých letech použil jsem hlaveň pro náboje 22 Short a nikdy se nestalo že by se nábojnice nadula. To vylučuji. Za předpokladu kvalitní zbraně!
Mám objednáného Rexe s 5palcovou hlavní,má přijít po 25. 1. 2010 tak uvidím? Poku by se měla nábojnice nadouvat nebo dělat jiný nešvar, okamžitě bych to reklamoval. To prostě nemohu připustit, u KVALITNI zbraně.
Střílím už 38 roků!!!
Střílel jsem náboje 6mm Flobert s pistole Shampion vyrobenou někdy v 60 tých letech použil jsem hlaveň pro náboje 22 Short a nikdy se nestalo že by se nábojnice nadula. To vylučuji. Za předpokladu kvalitní zbraně!
Mám objednáného Rexe s 5palcovou hlavní,má přijít po 25. 1. 2010 tak uvidím? Poku by se měla nábojnice nadouvat nebo dělat jiný nešvar, okamžitě bych to reklamoval. To prostě nemohu připustit, u KVALITNI zbraně.
Střílím už 38 roků!!!