Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Tak za návod na držák děkuji, pokusim se spáchat něco podobného. Ono to z tý fotky neni poznat, ale ta pažba je pravolevá, protože se předpokládá, že bude střílet i kluk a on byť pravák, míří levym okem a drží to obráceně. Takže to je jeden z důvodů možnosti nastavení. Ještě tam bude palm rest či jak se to jmenuje.
Re: Pazby na dlouhe zbrane (vzduchovky)
Ještě tohle

Narazit na špatný kus se stane.... ,ale je to určité procento blížící se pravděpodobnosti......
Třebas úchyt či objímka může býtZipep píše:Mno držák, teď se asi strojaři a lidi co umí obrábět chytnou za vlasy

Zajímavémilius píše:Ještě tohle![]()

PS: popravdě jsou moje znalosti v tomto směru nulové, tak se nedivte, že jsem překvapený jak se to dělá.

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
2petanus: Já nemyslel jako to slovo "držák", na tom nesejde
, ale způsob jakým jsem to vyrobil, určitě by to šlo z jednoho kusu kovu, ale to holt neovládám.
Jinak pažba šla rychleji než jsem čekal a výsledek je zde: http://zipep.rajce.idnes.cz/vyroba_pazby_CZ200s/
konečně je to hotový
, první říznutí do dřeva bylo 12. prosince, dneska dopoledne poslední "vrstva" vosku
a odpoledne sestavení, teď už se jenom naučit střílet.

Jinak pažba šla rychleji než jsem čekal a výsledek je zde: http://zipep.rajce.idnes.cz/vyroba_pazby_CZ200s/
konečně je to hotový

a odpoledne sestavení, teď už se jenom naučit střílet.

Tomu říkám umění, Kolik na tu pažbu "DE LUXE" padlo hodin, cca. ?
Zipep, to je nadherna prace.Mas muj nekonecny obdiv.Povrchovka je teda olej a pak vosk?Podle fotek to vypada hodne podobne jako ta moje,proto se ptam.
Na povrchovku padnula jedna lahvička červenohnědýho Balsinu a pak jsem to vzal třikrát teplým voskem + samozřejmě každá vrstva byla zvlášť setřená a oleštěná, teď je to myslím dobrý, možná třeba za měsíc, dva to vezmu ještě jednou.
V reálu je o krapítek tmavší než je to na fotkách, a kolik času to zabralo vážně nevím, možná 60-100 hodin, fakt netuším.
V reálu je o krapítek tmavší než je to na fotkách, a kolik času to zabralo vážně nevím, možná 60-100 hodin, fakt netuším.
No jestli máš šanci jich udělat víc tak bych jí zkusil bouchnout na nějákym anglickym aukčnim servru, anglani jsou na HAND MADE nadržený. Úplně v pohodě bych tu pažbu ocenil na 30.000Kč i víc. Za utrženost koupit další(lepší) atd.
-
Perfektná práca, len prírez mohol byť lepší, predsalen v predpažbí je beľ, aj keď na druhej strane to patrí k orechu. Kvalitný prírez na pažbu z orecha môže byť drahší ako AA Ev Mk.2.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
2 Spectre86: No právě ale asi nebylo z čeho moc vybírat.

Zipep píše:Je to ořech, ale asi je ta fošna nějak z prostředka jak je někdy u ořechů (stromů) dutina, protože na jedný straně
bylo dřevo tmavší než zbytek a taky tvrdší, je to vidět na levém boku od prostředka dozadu, truhlář by to asi vyhodil
jako fujdřevo, ale mě se tenhle kus líbil z tý fošny nejvíc a vyřízl jsem to tak aby ho tam bylo co nejvíc.
CZ200 .177 , SPA M16 .25 , Hatsan Invader auto .25
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
DU-10 Condor, HDR 50 , Chiappa SAA , rev.Rex L 4", Alfa 441,Slavia 631
Walther Sportmodell,H.S.model 21F, Buck Trail Flint 48
prak s gumou č.6
Na výběr bylo jenom jestli to říznu zleva nebo zprava
a vybral jsem tu pro mě hezčí část,
ono sehnat kus použitelný fošny bylo pomalu těžší než tu pažbu udělat a to jsem původně měl slíbenej jenom buk,
takže i za tohle jsem rád, sice je ta kresba trošku "speciální", ale to už tak je a nic se s tím nenadělá.
Takhle mě ten kousek stál paklík tabáku a ještě mi to "kámoš kámoše" stáhnul na hoblovce.
Nevím jaký máte kdo zkušenosti se sháněním dřeva, ale říct že potřebuju jenom cca. 80 centimetrů z fošny
a ještě nějakou gustiózní, to potenciální prodávající moc netěší a ani moc nezajímá a já zase balík pětimetrovejch fošen nepotřeboval:lol:.

ono sehnat kus použitelný fošny bylo pomalu těžší než tu pažbu udělat a to jsem původně měl slíbenej jenom buk,
takže i za tohle jsem rád, sice je ta kresba trošku "speciální", ale to už tak je a nic se s tím nenadělá.
Takhle mě ten kousek stál paklík tabáku a ještě mi to "kámoš kámoše" stáhnul na hoblovce.
Nevím jaký máte kdo zkušenosti se sháněním dřeva, ale říct že potřebuju jenom cca. 80 centimetrů z fošny
a ještě nějakou gustiózní, to potenciální prodávající moc netěší a ani moc nezajímá a já zase balík pětimetrovejch fošen nepotřeboval:lol:.
-
Potvrdzujem, že zohnať kvalitný orech je problém, kubík vysušeného orecha nábytkovej kvality stojí cez 2000 EURO, keď som sochal pažbu na Umarexa, pôvodne som chcel tiež orech, ale v celej dieľni sa nič také nenašlo(s výnimkou pažbových prírezov pána majiteľa). Nakoniec som skončil u buku. Problém beli sa dá efektívne odstrániť vyrovnávacím moridlom, ale je to kumšt ho namiešať a naniesť správne.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
2Zipep: Moc by mě zajímalo jak ta pažba bude vypadat za rok až se kresba dřeva vykreslý. Mám dýhu ořechu na reprobednách a po roce tmavé úplně zčernalo.
2apevia: To bude asi dost zajímavý, mě se zdá, že se teď změnila i od tý doby co po ní pořád nelezu prackama,
(pouhé tři dny) vylejzaj léta, jakoby se obtahujou tmavšíma a světlejšíma linkama a celá tmavne,
taky jsem na to moc zvědavej jak sama sebe dotvoří.
(pouhé tři dny) vylejzaj léta, jakoby se obtahujou tmavšíma a světlejšíma linkama a celá tmavne,
taky jsem na to moc zvědavej jak sama sebe dotvoří.