Mal? odst?elova?ka
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
bohužel taková byla nabídka
Re: Malá "odstřelovačka"
Zdravím, nákup neuspěchej např. Suhlky které se umísťují na "bedně" v doplňkové disciplíně MaO v ZSV Branná a byly koupeny z druhé (třetí, čtvrté ruky) poměrně nedávno, stály od 2500,- do 4000,- Záleží v jaké komunitě nakupuješ.
Poměrně nedávno bylo pár kousků se stavitelnou lícnící k mání v bývalém Multiagru za tuším 3500,- nebo 4000,-.
Vyšší cena prezentovaná v komunitě střelců MaO je dána momentálním boomem této disciplíny a zvýšeným zájmem o tento model zbraně. Trh je již ale dle mého názoru pomalu nasycen potože tato discípína nebude nikdy masovou a Ti co mají ambice vyhrávat si pořizují zbraně jiné.
Poměrně nedávno bylo pár kousků se stavitelnou lícnící k mání v bývalém Multiagru za tuším 3500,- nebo 4000,-.
Vyšší cena prezentovaná v komunitě střelců MaO je dána momentálním boomem této disciplíny a zvýšeným zájmem o tento model zbraně. Trh je již ale dle mého názoru pomalu nasycen potože tato discípína nebude nikdy masovou a Ti co mají ambice vyhrávat si pořizují zbraně jiné.
teď o pár mihut jedna za 4000,- utekla .
- Sidewinder
- Kontaktovat uživatele:
Se zbrani je to vzdycky risk .. ale nemysli si, ze pri koupi nove zbrane v CZUB by to byla nejaka jistota.. tam muzes narazit na spatny kousek uplne stejne, ale moznost vyzkouseni nebo nejakych nastrelu od prodavajiciho nemas vubec - o to je to horsi. Navic ZKM 452 i kdyby byla kdovijaka, diky svym nedokonalostem vyse uvedenym nebude nikdy tak dobra, jako tezka SUHLka.
Frana ma pravdu, SUHLky se daji sehnat za velmi priznive penize - take znam cloveka, co v pulce tohoto roku koupil SUHLku za 1500,- a strili mu vyborne .. ale na tohle musis mit budto stesti, nebo dobre kontakty. Kdyz neni ani jedno, tak je podle meho nejlepsi volbou koupit zbran, u ktere lze zjistit, co umi. Pokud napriklad budu kupovat zbran, se kterou byl strilen BenchRest - kouknes na vysledky a vidis. Stejne tak MaO - pokud to bude zbran, ktera delala slusne nastrely, tak neni co resit - ale toto ulehceni uz muze stat ledacos navic.
No a kdyz bude na zbrani udelana pazba, bedding, tuner a jeste treba upravena a srovnana montaz puskohledu, tak i tech 15tis nemusi byt nerealne..
Frana ma pravdu, SUHLky se daji sehnat za velmi priznive penize - take znam cloveka, co v pulce tohoto roku koupil SUHLku za 1500,- a strili mu vyborne .. ale na tohle musis mit budto stesti, nebo dobre kontakty. Kdyz neni ani jedno, tak je podle meho nejlepsi volbou koupit zbran, u ktere lze zjistit, co umi. Pokud napriklad budu kupovat zbran, se kterou byl strilen BenchRest - kouknes na vysledky a vidis. Stejne tak MaO - pokud to bude zbran, ktera delala slusne nastrely, tak neni co resit - ale toto ulehceni uz muze stat ledacos navic.
No a kdyz bude na zbrani udelana pazba, bedding, tuner a jeste treba upravena a srovnana montaz puskohledu, tak i tech 15tis nemusi byt nerealne..
-
- Odborník na zbraně
To Art: Nekecej, že Ti utekla ta, co jsem Ti ji tipoval přes SZ, jestli jo, tak je to hodně blbá smůla. No a za 15 tis. bych tipoval, že zbraň bude buď osazená supr optikou vč. montáže, nebo bude IA třída prověřená množstvím výsledkových listin a testů, nebo bude mít vymazlenou pažbu s veškerými stavitelnými díly, přičemž železo bude ve všech případech prvotřídní. Jestli to tak není, tak NEBRAT!
to je přesně ona ,hned jsem tam psal a prej jim tam dneska psalo spousta lidí a tak jsem druhej v pořadí
-
- Odborník na zbraně
Druhej nebo poslední... to vyjde nastejno. Snad se nějaká zas objeví. Jinak na zeleným sportu pořád inzerujou Anschütz 54. Mkouba tam byl, jistě ti poví víc, jakej je to stav atd. Kromě toho je tam terčovnice Schulz-Larsen, což by mohla bejt taky dost povedená ikdyž stará zbraň. Jen nevím, jestli to nemá štechr (napínáček). To by v MaO docela brzdilo rychlou střelbu.
Art : příští rok se určitě bude zkvalitňovat technický park některých, současných střelců Mao a proto lze očekávat příliv kvalitních Suhl. Nicméně, pokud Tě myšlenka Mao vážně zachvátila, tak kup třeba rovnou Anschutz 1907, 1913 a pod. Ve finální kalkulaci s odstupem času zjistíš jak jsi výborně investoval .
-
- Odborník na zbraně
To jo, akorát nemá každej v prkenici jentak připravenejch 50 až 60 tis., aby je moh investovat do disciplíny, o který neví, jestli ho bude trvale zajímat.
Zeleny sport.. no byl jsem tam a tezko radit. Vybiral jsem vizuelne (ani to jinak neslo) a ze vsech malorazek jsem nakonec vybral dve ktere vypadaly nejlip a i papirove mely byt nejlepsi. No a taky nejdrazsi, 13 000 za kus. Walther i pres veskerou snahu mel rozptyl cca 8cm, po zkraceni hlavne u p. Hamana je to vyrazne lepsi, ale za investovany penize ta puska rozhodne nestala. U Anschutz 54 jsem mel uz mnohem vice stesti, z BR stojanku strili vyborne, z ruky to jeste porad neni ono. Ale zatim jsem se ji nemohl poradne venovat, tak uvidime po beddingu a poradnem treningu
Zbyle dve Anschutz 54 byly levnejsi, ale take v o dost horsim stavu. Presnost posoudit nebylo mozne, zato pazba byla dost ponicena a navic mela tvar spis pro myslivce. Ostatni malorazky vypadaly dost exoticky a vubec bych si netroufal o nich neco napsat. Tolik k malorazkam v Zeleny sport.
Pak jsem sehnal za slusnou cenu dve Suhlky, nicmene do nich bude treba dost investovat, nez budou vhodne pro MAO. V kazdem pripade bedding, mozna rovnou nova pazba. Zelezo po par testech vypada slusne.

Pak jsem sehnal za slusnou cenu dve Suhlky, nicmene do nich bude treba dost investovat, nez budou vhodne pro MAO. V kazdem pripade bedding, mozna rovnou nova pazba. Zelezo po par testech vypada slusne.
Air Arms EV2 MK III
to beru jako zábavu a možnost odreagování na soutěže se nechystám ( nikdy neříkej nikdy
) Chtěl jsem pořádnou odstřelovačku ,ale tady není pořádná střelnice a tak malá odstřelovačka bude bohatě stačit

No právě - soutěže to je to pravé odreagování a zábava a to ani nemusíš vyhrávat. Střílet "jen tak" si myslím Tě přestane bavit. Na závodech se spoustu věcí dozvíš, naučíš a navíc se tu schází velmi dobrá parta.
souhlas, bez zavodů za nějaky čas myslim nedlouhy tu flintu zahodiš a budeš naštvanej na ty prachy cos do toho nacpal.... když přijedeš na zavod tak se seznamiš s lidma, pokecaš, pobaviš se, je to nazpusob posezeni u piva v hospodě. I když mě tento zpusob traveni času připada lepší než to pivo
navic se to da kombinovat
ale bacha nespojovat 

já myslím ,že na závody to fakt nebude ,leda že bych se to opravdu pořáně naučil .Můžu bejt klidně poslední ( vždycky musí bejt někdo poslední ) ,ale né o nějakej ranec 

Kdopak by rád vylepšil svoji Anschutz, Suhl a pod. kvalitní montáží, tak doporučuji šáhnout po této montáži :
http://www.opticswarehouse.co.uk/prodde ... =Bkl%5F301
Zpracováním, materiálem ale i vlastní konstrukcí je tato montáž výrazně dál než naše KZK.
BKL má v nabídce i předsazené montáže, palcové montáže ve dvou výškách, včetně dalších variant.
Montáž viz. odkaz je poměrně vysoká a je vhodná pro puškohledy s větším objektivém. S mým NS Diamond mám mezeru mezi objektivem /67mm / a hlavní A1907 6,5 mm. U A1913 by to mělo být 5,5 mm.
http://www.opticswarehouse.co.uk/prodde ... =Bkl%5F301
Zpracováním, materiálem ale i vlastní konstrukcí je tato montáž výrazně dál než naše KZK.
BKL má v nabídce i předsazené montáže, palcové montáže ve dvou výškách, včetně dalších variant.
Montáž viz. odkaz je poměrně vysoká a je vhodná pro puškohledy s větším objektivém. S mým NS Diamond mám mezeru mezi objektivem /67mm / a hlavní A1907 6,5 mm. U A1913 by to mělo být 5,5 mm.