Příspěvek
od sportovec » 02 lis 2009 19:26
Já za sebe i další střelce jsem hlavně rád, že tréninkový závod dokonale splnil svůj záměr. Jak nejlépe, než při soutěži ozkoušet nově zařazené a navrhované položky pro rok 2010. To se povedlo dokonale a už se dále vyladili jen drobnosti.
Na co jsem se ale těšil nejvíc, byla přímá konfrontace dvou naprosto rozdílných malorážek, konkrétně samonabíjecího Rugera 10/22T a jednoranové terčovnice Anschutz 1913. Byly dvě rundy tak nebylo co řešit a využil jsem příležitosti pro jejich porovnání v takto postavené Mao.
S Rugerem je to prostě zábava pro jeho dynamičnost, stanovené časy v položkách staví na hlavu, prostě hoodně času. Má ale jednu vlastnost, kterou snad ani nejde vychytat. Např. čtyři rány jdou doslova jednou dírou a najednou dva padáky / R50 /. Není to náboji ani usazením železa ve dřevě. Optika, montáž je taky naprosto jak má být. Je to závěrem a jeho nekonzistentní kluzností při přebíjení. Spaliny v pouzdře závěru prostě občas udělají svoje a na soutěži se tímto na Rugera nedá spolehnout co se týká přesnosti.
Druhou rundu jsem střílel s 1913 a to byla jiná káva. Přirovnal bych tu změnu, chůzi do kopce, kdy Vám najednou někdo ubere tak 20kg ze zad. Sice v té kose Anča nestřílela ideálně ale nestřílelo to ten den nikomu Výsledek promluvil sám za sebe . Moje Anče byla ve výsledkovce první, Ruger šestý a tuším CZ 453 čtvrtá / Swdr. /
Nicméně šestý Ruger byl jen proto, že první tři rány na kolečka v dolní řadě byly centry a poslední dvě rány odskočily o centimetr dolů. No, Rugerova klasika.
Můj závěr je ten, že na naší Mao se dá krom jednoranek /tam je to jasné / i úspěšně nastřílet i s vyladěnou opakovačkou, viz Swdr. a eventuelně i se samonabíječkou. .
Jak to tak vidím, optimální by mohla být terčovnice se zásobníkem. Kdysi jsem měl takovou malorážku od Hubertlovu, nyní se nabízí třeba A 1907.
Napadají Vás další alternativy ?