Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
specimen

Příspěvek od specimen » 01 lis 2009 21:01

Taky se přidám s chválou závodu v Nových Lesích.
Můj první závod se neobešel bez strašlivých začátečnických chyb - zejména taktických. Nezkušenost s tím jak střílí flinta v nízkých teplotách taky udělala svoje. Ale i přesto jsem byl maximálně spokojen - výborná parta lidí, krásné prostředí a hodně zábavný typ střelby díky "pestrosti"položek.
Provedl jsem statistickou analýzu výsledků a chyb pěkně po jednotlivých položkách a už spřádám plány jak na lepší výsledky.
Objednávám pořádný kukadlo, abych na to lépe viděl a pak to teprve bude bitva o každé procento :-)

Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 01 lis 2009 21:11

a babičko, proč mate tak velké kukadla? :D nezapomen pak že po kukadlech jsou uši ;) :D:D:D jen se do toho vrhni, jak jsem to tam viděl tak to je opravdu sranda...
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 lis 2009 15:20

Tp Swdr.: Obávám se, že došlo k jistému nepochopení. Možná jsem byl slyšet nejvíc, ale rozhodně jsem nebyl sám, kdo se dožadoval urychlení závodu. Po obědě to chytilo takovou lehce ležérní formu, to, doufám, přiznáš sám a na tom střelišti byla opravdu dost zima. Terče byly pověšeny, lidi na stavech připraveni, jen v tu chvíli nebyl, kdo by to pustil... Příliš bych z toho vědu nedělal. Z mého subjektivního hlediska to byl závod pěkně na h...o, anžtož se mi nedařilo absolutně nic, objektivně vzato, to byl závod velice povedenej. Akorát nechtějte po někom, komu se to sere od začátku do konce, aby byl na všechny milej a uměvavej. :cry: :roll: :?
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 lis 2009 19:26

Já za sebe i další střelce jsem hlavně rád, že tréninkový závod dokonale splnil svůj záměr. Jak nejlépe, než při soutěži ozkoušet nově zařazené a navrhované položky pro rok 2010. To se povedlo dokonale a už se dále vyladili jen drobnosti.
Na co jsem se ale těšil nejvíc, byla přímá konfrontace dvou naprosto rozdílných malorážek, konkrétně samonabíjecího Rugera 10/22T a jednoranové terčovnice Anschutz 1913. Byly dvě rundy tak nebylo co řešit a využil jsem příležitosti pro jejich porovnání v takto postavené Mao.
S Rugerem je to prostě zábava pro jeho dynamičnost, stanovené časy v položkách staví na hlavu, prostě hoodně času. Má ale jednu vlastnost, kterou snad ani nejde vychytat. Např. čtyři rány jdou doslova jednou dírou a najednou dva padáky / R50 /. Není to náboji ani usazením železa ve dřevě. Optika, montáž je taky naprosto jak má být. Je to závěrem a jeho nekonzistentní kluzností při přebíjení. Spaliny v pouzdře závěru prostě občas udělají svoje a na soutěži se tímto na Rugera nedá spolehnout co se týká přesnosti.
Druhou rundu jsem střílel s 1913 a to byla jiná káva. Přirovnal bych tu změnu, chůzi do kopce, kdy Vám najednou někdo ubere tak 20kg ze zad. Sice v té kose Anča nestřílela ideálně ale nestřílelo to ten den nikomu Výsledek promluvil sám za sebe . Moje Anče byla ve výsledkovce první, Ruger šestý a tuším CZ 453 čtvrtá / Swdr. /
Nicméně šestý Ruger byl jen proto, že první tři rány na kolečka v dolní řadě byly centry a poslední dvě rány odskočily o centimetr dolů. No, Rugerova klasika.
Můj závěr je ten, že na naší Mao se dá krom jednoranek /tam je to jasné / i úspěšně nastřílet i s vyladěnou opakovačkou, viz Swdr. a eventuelně i se samonabíječkou. .
Jak to tak vidím, optimální by mohla být terčovnice se zásobníkem. Kdysi jsem měl takovou malorážku od Hubertlovu, nyní se nabízí třeba A 1907.
Napadají Vás další alternativy ?
Grinch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grinch » 02 lis 2009 19:36

jinou laternativu koumam uz desne dlouho ale zatim sme na nic neprisel :) stale je tam brutalni cenova nevyhoda vuci jednorankam :( zalezi zda ale stoji za to ...
Kurzy GTac.cz - Dynamic Precision Rifle - http://www.GTac.cz
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 02 lis 2009 19:58

ja vim alternativu, ale je to hudba budoucnosti :D:D:D
qwer

Příspěvek od qwer » 02 lis 2009 20:40

Ahoj jmenovče: Pozorně jsem přečetl Tvůj příspěvek. Napadá mně použít jedině nějakou "biathlonku" s přímotažným závěrem. :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 02 lis 2009 20:59

Na biathlonky jsem uz koukal ale pro lidi by to byla cenova dardisima. Ten Hubertlov strilel vyborne. Skvely spoustak, tezka dlouha hlaven ale spatna pazba. Tenkrat jsem propadl kouzlu jednoranky a Hubertlova jsem vicemene daroval kamaradovi, ktery s nim nestrili ale prodat ho nikomu nechce. Na www.zbrane.cz by mel jit stale poridit za cca 25.000,-
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 02 lis 2009 21:03

i to by bylo řešení.... proč by ne. Biathlonky by se na toto daly krasně využit. Ale mam jinou perlu, vidělijste někdy SM-ku s opravdu plně štelovatelnym spoušťákem? A k tomu fakt dobře štelovatelnym spouštákem? ted jsem jednu takovou měl v ruce, dokonce s originalni pažbou originalně od soudruhů z SSSR vylepovanou!
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 02 lis 2009 22:03

Jednu biathlonku SM2 jsem měl nadohled na inzerát, ale byl jsem druhej, takže smůla. Nevím, kdo byl ten první. Co se ruskejch zbraní týká, mám k nim neskonalou úctu, jelikož jsem s nimi prožil nejlepší střelecká léta (teda kromě současné MaO), ale vždycky jsem viděl jenom štechr (MC-12) nebo klasickou jednoodporovku SM2 nebo URAL. Tu plně štelovatelnou rusandu máš doma? Docela bych měl zájem se na ni přijet podívat - jen tak ze zajímavosti. Na oplátku nabízím podívanou na jinou kuriozitku - malorážka Hämmerli 503D. :shock:
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 02 lis 2009 22:09

ukažu, neni problem, pravě ji chci prolest a zjistit co a jak ;)
Hungry
Kontaktovat uživatele:

22.11.2009 - Rimfire Sniper - 9. kolo Otrokovice GUNCENTER

Příspěvek od Hungry » 05 lis 2009 11:59

Pozvánka na 22.11.2009 - Rimfire Sniper Guncenter Otrokovice

Propozice na webu – http://www.guncenter.cz/ppropozice-rimf ... nter-2009/

Neděle 22.11.2009, registrace od 8,00hod, střílí se od 8:50

Střelnice Guncenter - GPS: 49°12'43"N, 17°31'10"E

Prosíme o včasné přihlášky, at můžeme zajistit nějaké občerstvení...
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 05 lis 2009 14:53

TO Hungry: jedu :!: :!: a můžu vzít 2ks z Práglu :wink: :!:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 05 lis 2009 15:40

Když nebude Pánbůh měnit, tak dorazím i se slečnou Irmou :).

Koukal jsem do propozic. Kalibrovat nábojem není to pravé ořechové. Můžu dovézt optický+zásuvný kaliíbr 22LR.
Hungry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hungry » 05 lis 2009 16:27

RBR: Bezva, budeme se těšit...
Sportovec: No to je naprosto úžasné... Konečně poznám sličnou slečnu Irmu a kalibry k tomu... no co víc si můžu přát.... :D
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Odpovědět