Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 29 říj 2009 12:53

Taky bych to nepodceňoval :D , 6mm MAX . Ruger umí. :lol:

geoserver.rajce.net
sportovec

Příspěvek od sportovec » 29 říj 2009 13:10

No, spis umim ja :). / to byla skoro legrace / Ale je faktem, ze od te doby co jsem udelal na Rugerovo poudro zaveru druhy upinaci sroub, tak presnost se zlepsila. Resp. je min uletu. Taky jsem zasachoval s vratnou pruzinou, vahou pazby, snizenim predpazbi pro rozplaclou polohu a pokusovanim prisel na optimalni utahovaci momenty.
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 29 říj 2009 21:03

tak po nějake době znovu tu ;) Ohledně Lilja hlavní souhlasim, nhorázně věcí co se daj zmršit, sam bych mohl vypravět :D ale da se to... Ale pokud ma někdo 11mm opsanou tak to je super zbran na urovni zbraně Lilja.... Ale u BR bych to asi patim furt tady v CZ tak neřešil, v USA kdo neda 250 tak nemusi na zavod ani jezdit....
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 29 říj 2009 21:08

ještě drobnost k tomu Bleikrovi a Mannelovi, Bleikr asi je kvalitní, taky jsem o něm jeden čas uvažoval.... Mannel bych byl opatrny, s nim uzce spolupracuju a vim co mi řikal o soustřelech atd... navic byla tu řeč o čištění, tato zbran nejde čistit! ale kdyby i tak ji někdo chtěl tak mam možnost ji sem dovažet :D:D:D osobně se mi ale zrovna tato zbran jako idealni věc pro co nejpřesnější střelbu nezamlouvá.... Ale kdo ví, třeba to bude jinak a někdo to brzy dokáže...
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 29 říj 2009 21:19

Nazdar šampione, vítám Tě z Číny. Nevadí, že nebyla medaile, už pozvání na finále a účast v superfinále znamená kurevsky vysokou úroveň.
Ale co to, co to, Männel se nedá čistit? To si snad děláš prsa (nechtěl jsem rovnou napsat kozy)! To je jako jednorázová flinta - po upotřebení zahodit :!: :?: :twisted: Něco jako propisovačka, ve který nejde vyměnit náplň? Teď bez legrace, jak to teda vlastně funguje?
Jinak možná by stálo za to, vysvětlit, že rozptyly pod 12 mm jsou zatraceně dobrý a že pokud si někdo myslí, že mu malorážka bude dělat opakovaně 6,5 deseti ranama, žije v jiným světě. :D
JInak ty golfový hole bych nezatracoval - skvělá hra :lol: :D
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 29 říj 2009 21:45

no golf jsem ještě nehral (mimo minigolfu, to byva zabavny :D) tak nemohu sloužit...

Se soustřeli, je to skratka tak, nejlepší čeští representanti maji rozptyl kolem 14mm!!! (bohužel), pokud někdo z vas (asi vice z vás) má hlaven se soustřeli pod 12 mm mate super zbran (a je to asi předevěím Vaší starostí o ni...) takže tady asi neni moc co vic řešit. Zda lze dosahnout lepších rozptylů, to jistě jde, ale myslim si (a i jiní odborníci ve světě toto potvrzují) že se pod 8mm u olověného střeliva skrátka nedosáhnete... A dosahnout stálých 8mm je značná náhoda (asi bych to přirovnal jednomu přirovnání co jsem slyšel jednou v TV na propočet šance výhry v loterii "asi taková jako by vás v poledne na Václavském náměstí srazila sovětská atomová ponorka" :D)

K te manelovi, myslim že tam kvalitnějšímu rozptylu chybí klasický závěr, uzavira se to jinym systemem a to se těžko popisuje takto, třeba rozeberem v sobotu, ale jediné co je u toho jednoznačné je, že se to da čistit jedině nějakou strunou.... vytěrákem ani omylem

jinak diky moc za gratulaci....
markbuc

Příspěvek od markbuc » 29 říj 2009 22:34

Taky gratuluji. :roll:
Chci se zeptat odborníků, jak daleko od předního konce pažby připevňujete Harisky? Je na to nějaký pravidlo, nebo je to šumafuk? Sorry, jestli otravuju nesmyslem
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 29 říj 2009 22:41

Kzdy ma rad teziste pusky v jine vzdalenosti od bodu opreni .. a kazda puska ma teziste jinde .. obecne ale vsichni davaji nohy cca 3-5cm od konce predpazbi a jen ve specialnich pripadech je tomu jinak.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 29 říj 2009 23:09

Dík.
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 30 říj 2009 22:37

tyo tak jsem si jen tak pro zajimavost šel dát par ran.... no par ran nakonec bylo asi 100... že vam nebudu stačit, s tim jsem počital, ale tohle je masakr.... Nemam sice nožičky, ty si budu pujčovat ale trochu takovy provizorní jsem si udělal a jako fakt husty :D tak jsem zvědav na zitřejší realitu, to bude ostuda :D
specimen

Příspěvek od specimen » 30 říj 2009 22:51

kliiid ... budeš to dohánět třeba ve stoje. Někteří nováčci (tím myslím sebe) mají třeba pro změnu problém se stabilním držením pušky ve stoje.
Taky jsem si vyzkoušel jaké to je při zátěži, když mířím na první terč a časoměřič mi hlásí, kteří jedinci obvykle v tuto dobu už mají dostříleno :-)
Takže neházej Lilju do žita, ono nebude tak zle ...
Vaskent
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vaskent » 31 říj 2009 00:45

:D:D:D no ve stoje to asi taky nedoženu, u nas se to střili krapet jinač :D
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

tréninkový závod

Příspěvek od Michal B. » 31 říj 2009 18:00

Tak ležím v posteli s chřipkou a netrpělivě očekávám novinky z poslední "sešn" 2009. Třeba Sportovcův Ruger, udělal těch 6mm ops?? A jak dopadl klasik Vaskent? Vyndal po závodě Honza hlavěň? Byly nějaké sváry ohledně návrhu pravidel, položek? Vůbec, jaké to bylo?

Mj. budu objednávat 1-2 pažby z USA od Richard´s, nechce se někdo přidat???
sportovec

Příspěvek od sportovec » 31 říj 2009 19:43

Michale vsechno dnesni deni popise Robert v komentari na strankach souteze a to urcite brzy.
Jen za sebe i Irmu bych chtel ocenit kluky z " Lesu " Petra, Tomase i uzasneho spravce strelnice za skvele, zodpovedne a detailne pripravenou soutez. Poprve v zivote jsme spali na malebne strelnici, uprostred lesu, pri mesici a v minus 3st. Strelnice je proste paradni... S potuckem, kadibudkou, udrzovanou cistotou a vstricnymi lidmi. Proste pekne uzita noc i nasledny den :)
Michal B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal B. » 31 říj 2009 19:50

Zdeňku, tys mě úplně navnadil... Moc mě mrzí, že mě doběhla choroba, muselo to být super. těším se na detailní zprávy.
Mj 3st C je stále komfort, ne? Pamatuju si, že jsme ve 3 st C mastili ve winterraumu na Glocknerhausu karty :)
Odpovědět