Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 20 říj 2009 07:57

Frano Ty rejpes, jakobychom Ti chteli sebrat moznost pouzivani nozicek Frannis 1A2 BR-Hrot .. ale tak to neni, nozky jako nozky, bud v klidu..

K te rulete: Jak by sis to presne predstavoval? .. jaka by byla pravidla?

harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 20 říj 2009 08:01

Možná budou, ale v tom případě beze mne. Pánové zklidněte hormon. Taťka Hajna si jistě může štychy na břiše smíchy potrhat a kýla se mu může vyvalit, jestli tohle čte. Všem inovátorům doporučuju, aby si zkusili postavit a zorganizovat podle vlastních pravidel aspoň jeden závod. Je to docela makačka. Pokud se mi ta pravidla budou aspoň rámcově líbit, přijedu na ten závod a po jeho dostřílení začnu kritizovat tohle a támhleto a že by se mohlo onohle předělat, protože mi to zrovna neštymuje do figury, přestože jste to v potu tváře dovedli k jistý dokonalosti. Jakpak by se Vám tohle zamlouvalo? Asi moc né, co? Takže za sebe říkám - ŠMYTEC!!! Pravidla jsou jasná, času a vůle pro konzultaci připomínek bylo dost a že to zrovna není úplně přesně podle něčího gusta, jo, to je život. Kdo organizuje, ten určuje. Nepleťte si demokracii s anarchií. Kontrolní závod se střílí proto, aby se ověřila jejich funkčnost a aby se podal případný jednoznačný výklad (to se Vám asi jinde nestane). Je možný, že mě třeba zbývající dva spoluorganizátoři přehlasují a bude to jinak, ale budou sami proti sobě, protože po čase sklidí zas jen trpký ovoce, jelikož se opět najde nějakej frfňal, kterýmu se nebude leccos zamlouvat. My to totiž máme v národní povaze. Už s Vámi lehce začínám ztrácet trpělivost. Ještě chvilku a prodám dalekohled, koupím dioptr a kabát a půjdu zpátky střílet ISSF. Je to sice nuda, ale je tam všechno jasný, mezinárodně daný a případní frfňalové se mohou obrátit akorát tak na mezinárodní sportovně technickou komisi. Vzhledem k tomu, že to není jednoduchý, většina poraděnků se na to s jistotou vy... Vím, že mi zas někdo bude nadávat a obviňovat mě z bůhví čeho, ale už to ze mě muselo ven... :evil: Možná, pánové, než začnete cokoli psát, podívejte se na začátek tohoto odstavce a přečtěte si svoje první příspěvky.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 20 říj 2009 08:22

Harpe klidek, i kritika je prinosna, pokud je alespon trochu konstruktivni! .. a on Frana to nemysli spatne.. horsi by bylo, kdyby mu byla nase soutez uplne ukradena a nenapsal by vubec nic!

No zkuste si predstavit, ze pristi rok by MaO uz nebyla .. co byste strileli?

Mizive cile jsou sice fajn, ale porada je banda zpatecniku, kteri vas budou nutit strilet s rukou nad zemi, bez nozicek ale klidne s BR stojanem a nebo heverem, bez vodovahy, rukavice, anatomickych uprav pazby, stavitelne licnice, botky atd atd .. no uz vidim, jak se Honza nebo Sportovec podrizuji temto dementnim pravidlum!

ZSV je to same v blede modrym, akorat to jeste korunovali ultra-debilnim pravidlem o zvetseni puskohledu, ktere nesmi byt vetsi nez povolene, jelikoz fixace na povolenem se neumoznuje .. a k tomu jako tresnicka na dortu - omezeni prumeru objektivu, jakoby snad prumer byl nejakou streleckou vyhodou. A jeste navic, mizivky strili alespon 40 lidi v zavode, ale malou odstrelovacku v ZSV strili cca sest lidi s vekovym prumerem 13 let.

BenchRest ma sice pravidla jasne dana a neni o cem diskutovat, ale jak vime, tak se nedavno rozpadl na dve casti, jelikoz zpusob rizeni asociace panem Shivou nebyl pro spoustu lidi akceptovatelny - a tak ted mame v CR dva benchresty .. jeden pod asociaci, kde se sice strili dokonce vice trid a uvazuje se i o vzduchovce, ale ucastniku je tak malo, ze pak vyhrava mistrovstvi CR ve tride "light varmint" borec jen proto, ze byl v dane tride sam :lol: .. tak to by mne opravdu bavilo! A druhy benchrest je pod CSS, kde je ucastniku take malo a navic pribyl vliv zkostnateleho CSS. A to nemluvim o zpusobu strelby, ktery je z meho pohledu, jakozto cloveka ktery si jej nekolikrat vyzkousel i v zavode, krajne nudny az "o nicem". Proste prehlidka vybaveni a souboj stesti v dane chvili..

No a pak tu mame ISSF, ktere ma od kazdeho trochu .. pravidla jsou jasne dana, coz je fajn, strili ho hodne lidi a na hooodne dobre urovni, coz je taky fajn .. ale stale je to pod kontrolou CSS, ktery jeste zije v komunismu a strelba je vice drina nez zabava, takze jako hobby bych si jej nevybral.

Takze myslim ze nam zbyva jen jedno .. tesit se na MaO a byt radi, ze ji mame :D
Naposledy upravil(a) Sidewinder dne 20 říj 2009 08:25, celkem upraveno 1 x.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 20 říj 2009 08:22

Harpe klid jsme jenom na internetu. Pokecame vsichni na treninkove soutezi, tady to nema cenu detailne resit.
mkouba

Příspěvek od mkouba » 20 říj 2009 08:34

Asi tak. Za sebe muzu rict ze zmena pravidel se mi jednoznacne zamlouva a to nejen bod 2, ale logicke mi prijdou i ty ostatni. Napriklad pote co jsem videl jak si nekteri z zidle delaji benchrestovou stolici se teto zmene opravdu nedivim.
Harpe, ty silene napady se tykaji hlavne dalsi losovatelne polozky a tam bych se nebal trochu fantazirovat. Treba se prijde na neco genialniho. Ja osobne za genialni polozku povazuju tacek. A ruku na srdce, kdyby tacek nebyl a ted s nim nekdo prisel, nepovazoval bys ho za silence? :wink:
Air Arms EV2 MK III
markbuc

Příspěvek od markbuc » 20 říj 2009 08:50

Ani na jednom závodě MAO jsem nebyl, jen to tu sleduji z povzdálí a nasávám informace, ale. Chtěl bych se taky účastnit a tak se ptám, zda nebude úpravou nějak znevýhodněna jednoranová malorážka, kterou jsem si pořídil? Dají se vůbec některé položky v omezeném čase stihnout nastřílet jednorankou?
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 20 říj 2009 08:59

Prakticky celá špička střílí jednoranovými zbraněmi. Sám jsem docela línej a přesto mohu potvrdit, že se to stihnout dá.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 20 říj 2009 09:02

To Markbuc: Jednorankou samozrejme lze vsechny polozky stihnout.

Zmeny pravidel se toho netykaji .. snad jen v polohach bude nyni na ranu trochu mene casu, ale stale je ho dost, aby se to dalo v klidu a pohode stihat i s jednorankou.

Opakovackam podle meho dost pomuze nove hodnoceni na procenta, ale to je zatim jen teorie - v praxi se to snad ukaze jiz koncem mesice na treninkovem zavode, kam by nekteri z nas chteli vytahnout opakovacky (popripade samonabijecky), aby bylo testovani souteze dokonale..
markbuc

Příspěvek od markbuc » 20 říj 2009 09:50

Tak to je fajn, jsem na sebe zvědavej :)
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik » 20 říj 2009 10:11

Tesim se na svuj prvni rocnik :)
diky Michalovi Bendovi jsem hrdym vlastnikem ZKM 456 a tesim se na prvni zavod.
Jak to tady ctu ohledne "dohadovani" nad pravidly, tak jen jedna poznamka: budte v klidu, tohle je jeste opravdu sranda. Pamatuju si, kdyz se zacinal jezdit hobby rallycross (oproti velkemu zavodu rozdil v tom, ze jezdec nepotreboval licenci). Zacinalo to jako pohodovy zavod kamaradu a skoncilo to jako nesmiritelny zavod vzajemne se nesnasejicich jezdcu, kteri do aut sypali stovky tisic a kvuli kazdemu sluvku v pravidlech si byli schopni rozbit cunu :)
Myslim si, ze dulezite je najit tu spravnou miru, kdy je to jeste sranda a kdy uz to nema cenu resit, protoze se z toho stava "boj na zivot a na smrt" ale verim, ze to se tady nestane
Takze na prvnim zavode navidenou :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 20 říj 2009 10:15

No tak tedy v Nových Lesích to bude mazec. Jsem zvědav, jak se na tu moc pěknou, ale pro takový počet možná trochu malou střelnici vejdeme. Bude-li nás víc jak 30, čuju problém.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 20 říj 2009 10:22

Tolik nas nebude .. prihlasky zatim sice nikdo neposila, na to je jeste cas, ale pocasi bude asi mizerny, takze nemyslim, ze by se vice nez 30-ti lidem chtelo :wink:
ghostik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ghostik » 20 říj 2009 10:28

ono je potreba poslt prihlasky na cely rok?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 20 říj 2009 10:31

Nee .. jen dle propozic .. propozice trenonkoveho zavodu jiz jsou, takze by bylo fajn se prihlasit na nej!
qwer

Příspěvek od qwer » 20 říj 2009 10:33

Jak jsem mohl poznat, tak MaO je zajímavá a přitažlivá disciplína. Vedete zde diskuzi o pravidlech a jednotlivých položkách pro další sezónu. Musím ale přiznat svůj osobní názor, že některé věci Vám nové účastníky nepřivedou. Jednou z nich je i tato diskuze z které vyplívá, že podmínky a nároky na vybavení se mohou rázem změnit. Další věcí je vždy přítomný dovětek „Mělo by simulovat práci odstřelovače“. Nejsem voják ani policista, jsem jen sportovní střelec a nechci aby moje účast v soutěži byla dalšími i nezúčastněnými osobami chápána jako militantní aktivita. Střelba je pro mě pouze precizní sport. Padly zde různé návrhy na změnu jednotlivých položek. Domnívám se, že organizátoři by měli učinit taková opatření aby došlo ke zkrácení celkového času na střelbu. Nevidím jako optimální po každé položce opouštět střeliště a klidit se do pozice diváka. Tato věc celou soutěž neskutečně prodlužuje. Závod Vám vychází cca na dvě směny. Když přijede ještě několik neohlášených střelců, budete mít problém s časem. Abych jen nekritizoval, navrhuji využít posuvných zařízení pro LM60 (Sedlec i Hradec je vybaven spolehlivými převíječi) a některé terče nalepit na pás, např. 1) studená rána, 2) terč rukojmí rozdělit po dvojicích, 3) terč zátěž buď zmenšit nebo umístit do trojlístku, 4) BR terče na čas umístit po pěti ks. do jednoho okna a dvakrát opakovat, atd. Celé bych to trochu zrychlil a především bych nechal střelce na čáře pokud možno co nejdéle. Doufám že, můj příspěvek přijmete jako konstruktivní, v žádném případě nemám úmysl tuto soutěž poškodit.
Odpovědět