Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
sportovec

Příspěvek od sportovec » 05 říj 2009 11:09

Markbuc : vezmi si vahy, poloz je na rovny stul a na jednu jejich stranu dej " treninkove " strelivo, nevalne vysledky, vymlouvani vlastnich chyb na strelivo, rozporuplna - spatna nalada
Na druhou stranu poloz R50, vyborny zasahy, kdyz netrefujes neda se vymlouvat na naboje, hledas spravne chybu v sobe, odejdes z treninku s vybornym pocitem a lehkym krokem :)
Je to vse otazka priorit. Ja si radeji utrhnu od huby tzn., ze neobedvam napr. danci na kancim ale spokojim se jen s polevkou a rohlikem :). Za usetreny penize nakoupim R50 a pouzivam je i na treninku.

Shiva
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shiva » 05 říj 2009 11:45

Naprosto spravny nazor.
Navic se usetri cas a tim i penize na hledani druheho naboje co sedi tvoji flinte.
Good shooting
Nepište SZ, pište dotazy přímo na mail gunshop@sniper.cz
markbuc

Příspěvek od markbuc » 05 říj 2009 13:21

to sportovec: :D už začínám šetřit, dnes jsem měl k obědu nudle s mákem, nejenom že mi to chutnalo, ale ještě jsem měl výborný pocit, že si k tomu můžu koupit 5nábojů R50 navíc :D
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 říj 2009 13:35

Najit super serii naboju je tim tezsi, cim jsou naboje levnejsi - u R50 mi chodi opravdu dobre dejme tomu kazda druha serie .. kdezto u GEco to byla se stestim kazda pata :wink:

Presto se ale podle meho nazoru vyplati, nejake treninkove strelivo mit - hlavne na polozky, kde o absolutni presnost tolik nejde. Napriklad na rukojmi take trenuji R50-kama, z duvodu, ktery vyse popisuje Sportovec, ale kdyz trenuji rychlopalbu (hodi se pro polozku "Strelba po zatezi" nebo "Rukojmi v oknech") .. kde je potreba se naucit prebijet co nejrychleji, tak tam jde spise o rutinu pri tech manualnich ukonech a soustrel je druhotny. Nebo strelba vstoje - tam bych zbytecne strilel ranu za 5 korun, a pritom mi jde spise o pilovani postoje, drzeni, spousteni .. ale vysledek u mne stejne asi nikdy :wink: presnost R50 nevyuzije.

Je to dani tim, ze ja nerad susim, prakticky to vubec nedelam a radeji budu misto suseni strilet za korunu ranu, nez abych mlatil udernikem naprazdno doma v obyvaku.

Jak jste na tom Vy ostatni, kolik procent ran odhadem, date v treninku strelivem levnym treninkovym, drahym zavodnim a kolik nasucho?

Ja to u sebe odhaduji na:
85% Zavodni
15% Treninkove
0% Nasucho

p.s.: Shiva strili BenchRest a tam je vec jasna - strili se na jeden stejny terc, jednim stejnym zpusobem a VZDY jde o presnost .. tam asi neni jina volba, nez strilet jednim a tim samym strelivem trenink i zavod .. jinak to nema smysl..
markbuc

Příspěvek od markbuc » 05 říj 2009 13:47

0% Zavodni
0% Treninkove
100% Nasucho, zatím, než seženu náboje a puškohled, ale užívám si to :D
Ale pořídím ty Geco s proužkem, zase takovej borec nejsem, abych hned střílel ránu za 5kč, ale to přijde :)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 05 říj 2009 13:53

100% soutezni. Nedovedu si uz predstavit behem treninku tam ladovat jiny slozeni olova, dejme tomu stejnem mazivu. Zkousel jsem a neni to optimalni. Kdyz prejdu treba v pulce tr. napr. z R50 na Rifle Match tak to chce dat aspon deset ran do valu a klikat. A kdyz tohle absolvuju tak tri rany jdou kam maji a jedna, dve ... blbe.
Jinak jsem nikdy nesusil a susit ani nebudu, tak jako Swdr, to by mne to strileni netesilo. To radeji pujdu na pivko :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 říj 2009 14:01

Jeste jednou, pro jistotu, varuji pred menenim streliva v hlavni. Vyse jsem popisoval kombinace, ktere se pouzivaji - a to prave proto, ze v tech kombinacich maji strely stejne mazani a tak pouzivani treninkoveho strelivo neovlivni pozdejsi pouziti streliva zavodniho.

Jakmile si ale "zasvinite" hlaven nejakym strelivem s jinym mazanim (coz je pripad novych GECO versus R50) a pak nasadite strelivo zavodni, tak pocitejte s tim, ze si to muze dost dlouho "sedat" .. a to je problem, takze v tom pripade to neni zadne usetreni, ba naopak!
sportovec

Příspěvek od sportovec » 05 říj 2009 14:23

Vim, ze 100% objemu s R50 strili jeste slecna Irma, Mot, Honza a pan Harp. Mozna se u nekoho pletu ale dotycni se ozvou.
Taky bych rad probral utahovaci momenty, ale to az ve druhe vlne :)
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 05 říj 2009 15:18

Pomluva - nestřílí. Pan Harp není Rockefeller. Trénuje červeným GECem a před závodama zajíždí lauf cca 20 R50. Tohle ale skončí. Na příští sezónu mám jinej model....
mot

Příspěvek od mot » 05 říj 2009 16:01

Já jsem dřív taky zkoušel na trenink nějakou levnější variantu k R50 ale velice brzo jsem toho nechal. Strašně mně nas.re ,když se na treninku snažím o správnou polohu,míření, spouštění a vůbec celou tu střeleckou abecedu a je z toho třeba jen 8, přestože jsem si nebyl vědom žádný chyby. Z toho jsem míval návaly.
Takže: 1 až 2 krabičky ( u mne R50) na lehčí trenink stačí a mám jistotu,že když se něco nepovede úplně podle mých představ ,tak jsem vůl já a né patrony.
Souhlas se Sidewinderem,že na "stojáka" stačí něco levnějšího ale toho moc netrénuju,protože se kejvám pořád stejně :D . A na těch pár ran si nebudu zasírat lauf něčím jiným.
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 05 říj 2009 16:56

to Zdeněk: už se ozývám....výhradně R50...ostatní je fíčovina :D, co se týká momentů tak 7 a 7.
geoserver.rajce.net
markbuc

Příspěvek od markbuc » 05 říj 2009 18:01

A staré Geco(sproužkem) a R50 je taky fíčovina, nebo OK?
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 říj 2009 18:04

Tak dnes jsem si dal specializovany trenink na Rukojmi, precijen je to vstupni brana do souteze, tak aby clovek vstoupil pravou nohou .. a udelal jsem si radost.

Pocasi super, bezvetri, moc pekne investovana necela krabicka R50.

http://strelectvi.info/soukr/trenink_rukojmi.jpg

Jinak pokud by nekdo pro ucely treninku chtel terc Rukojmi ve Wordu, kde si muze vybrat jen nektere dvojice, ktere chce specielne trenovat, jako jsem to udelal ja, tak at se prihlasi. :wink:
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 05 říj 2009 18:06

Stare GECO a R50 dobry, ale musis najit dobrou serii. Harp ma evidentne nejake hodne povedene, protoze ty soustrely, co s Gecama dela, jsou srovnatelne s R50 .. ja mam jen maly zbytek zelenych pistolovych, ktere tak dobre nechodi, takze jsou mi dobre tak akorat, jak jsem psal..

Ale mazani je stejne, takze OK.
mot

Příspěvek od mot » 05 říj 2009 18:32

To Sidew. : No dobrý,no. Zásahy mi ale přijdou takový ustrašený. Takový to "radši kousek dál" Nad tím by se měl borec Tvého formátu zamyslet. A ještě to dát na net? Hm... nevím,nevím. Doufám,že v sobotu na závodech budeš střílet víc chlapsky. :D
Odpovědět