Mal? odst?elova?ka

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 07 říj 2009 08:22

Muehehehehéééééé...... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Hungry
Kontaktovat uživatele:

25.10.2009 - Rimfire Sniper Guncenter Otrokovice

Příspěvek od Hungry » 07 říj 2009 09:16

Pozvánka na 25.10.2009 - Rimfire Sniper Guncenter Otrokovice

Propozice na webu – http://www.guncenter.cz/ppropozice-rimf ... nter-2009/

Neděle 25.10.2009, registrace od 8,00hod, střílí se od 8:50

Střelnice Guncenter - GPS: 49°12'43"N, 17°31'10"E

Prosíme o včasné přihlášky, at můžeme zajistit nějaké občerstvení...
Zabte je všechny! Bůh si ty své pozná...
Safik

Příspěvek od Safik » 07 říj 2009 20:51

Pozvánka na poslední 6.závod MaO jihočeské ligy 2009. Který se koná 11.10.09 na střelnici Borek u Č.B. Závod je upraven podle přání střelecké veřejnosti. Ovšem na atraktivnosti a počtu soutěžních ran tato úprava nic neubírá.

Propozice najdete zde: http://www.sskborek.info/

O tom, že poháry opět nezůstanou doma, mne předem telefonicky informoval sportovec. :D :evil: :D

Žádáme případné zájemce o zaslání přihlášky dle propozic.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 07 říj 2009 22:24

Propánajána co je to za divný položky? Dyk je to bezmála normální mířenka! :shock: :lol:
mkouba

Příspěvek od mkouba » 07 říj 2009 22:33

No uprimne to trochu chapu. Zatez a timer nejsou u ostrostrelcu prilis oblibene polozky a navic je to organizacne jednodussi (a hlavne rychlejsi). Akorat tam misto BR tercu mohli dat treba rukojmi v oknech (kdyz uz neni losovatelna polozka) at tam je alespon neco na cas.
Air Arms EV2 MK III
sportovec

Příspěvek od sportovec » 08 říj 2009 08:13

Safík : tak nakonec nepřijedu :( . Jak je to přísloví ? Člověk míní, Pánbůh mění.
markbuc

Příspěvek od markbuc » 10 říj 2009 17:19

Kde se měří průměr objektivu? Měřil jsem vnější průměr Delta Titanium 4-16x42Duplex a naměřil jsem 52mm. A za paralaxou má 47,5mm. Ono je to důležitý z hlediska výšky montáže, že jo, ale prodejci uvádějí pouze průměr objektivu 42mm :( Ještě, že jsem nekoupil montáž před optikou. Můžu se zeptat majitele této montáže http://www.jgstrade.com/scripts/podrobnosti.php?IDZ=922

jaká je vzdálenost od spodního okraje očka směrem dolů k úchytu na základnu? Díky.
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 10 říj 2009 23:17

To Markbuc: Dostatecna .. tyhle montaze jsou hodne vysoke, takze s Del¨tou 4-16x42 budou v pohode na cemkoli..

Jinak jsou zde vysledky dnesniho posledniho zavodu Male odstrelovacky:

www.strelectvi.info/mao_soutez
rimfireBR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rimfireBR » 11 říj 2009 00:26

Blahopřeju pořadatelům za urputnost a přístup k práci a samo Všem na stupních vítězů, ale i těm co zůstali pod :idea: :idea:
Dobrá práce :!: :!: :!: :!:
sportovec

Příspěvek od sportovec » 11 říj 2009 11:11

Nevim jak ostatni ale ja mam ze vcerejsi souteze, fakt dobrej pocit :).
Mimo jine atd. se me libi a imponuje, ze Mot drzi slovo a v Rukojmich nedal ustraseny buro nybrz chlapskejch -7 :)
Sidewinder
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sidewinder » 11 říj 2009 11:41

Mne se soutez moc libila - jen ta vyrovnanost a kvalita vysledku mne sokovala .. no a ten nervy-drasajici zaver mne vylozene nasr... ale co, tak zase napresrok. Vtipne je, ze o poradi na prvnich trech mistech v lize rozhodla jedna posledni rana na sirku :wink:

MOT se s novou flintou trochu sziva, ale je pravda, ze dodrzel co slibil, a to se musi ocenit! :lol:

Jinak sledujte stranky o soutezi, jelikoz tam brzy vyvesim plan na pristi rok! Pro rok 2010 nas cekaji kosmeticke zmeny pravidel s jednou vetsi zmenou - a to je styl pocitani. Nebudeme jiz hodnotit soucet poradi v jednotlivych polozkach, ale budeme scitat procentuelni bodove zisky v jednotlivych polozkach, coz bude trochu spravedlivejsi. Dale nas ceka minimalne jedna nova losovatelna polozka, kterou jsme si jiz vcera po zavode uspesne odzkouseli.

Uz nyni muzu prozradit, ze si snad jeste jednou letos MaO vystrelime - protoze v planu je usporadat jeden "Treninkovy zavod" jeste v rijnu, ci mozna listopadu. Tento zavod bychom si dali jiz podle pravidel na rok 2010!
mot

Příspěvek od mot » 11 říj 2009 11:57

Já držím slovo vždycky. Taky jsem slíbil Sidew. že ho nechám vyhrát,protože mi pomohl se sháněním Nikka. :D Jinak abych taky přidal názor.Závod jako obvykle velmi doře připravený i když výjmečně trochu delší z důvodu deště a mnohem obtížněji vyhodnocování výsledků.Jako vždy kamarádská atmosféra(kdyby nebyla,tak tam prostě jezdit nebudu)Pro mne osobně to byl sice nejhorší výsledek sezony letošní a snad i loňské ale rozhodně jsem nerezignoval,jen jsem se nas.al. Nová Anička mi moc radosti neudělala,protože jí asi nechutnalo střelivo,které mi zbylo ze Suhlky,se kterou jsem doposud střílel.Taky si na sebe asi musíme víc zvyknout.
Jinak musím potvrdit,co už tady bylo vickrát řečeno. Výkonost střelců obrovským tempem vzrůstá. Loni nebyl 100bodový nástřel na" rukojmí"ani jeden. Ve včerejším závodě hned dva. Loni mohl střelec s nástřelem 90 bodů(na rukojmí)být klidně první.Dneska je rád ,jestli se vejde do první desítky. O "polohách"ani nemluvím.Lidi si pořizují dražší a lepší vybavení,štřílí drahými náboji i v tréninku. Jsou borci ,kteří trénují 4x v týdnu. Teď už sehrávají svojí roli i ony barevné kuličky na závěrech. Prostě úroveň MaO obrovsky stoupá a získává na popularitě. A to je dobře
sportovec

Příspěvek od sportovec » 11 říj 2009 12:12

Na příští rok plánuju několik zásadních změn. Trénovat s malorážkou budu hned od jara a "kování " 1913 z botky a lícnice dám naeloxovat červeně a né zlatě jako Harp :D .
Jak psal Swdr., tak jsme včera zkoušeli /po soutěži / novou losovatelnou položku " Bobr ". / sedm BR terčů je zakryto papundeklovou clonou na třech špejlích / Takto vypadá vyřešený Bobr v počtu deseti ran za 65 sec. - zatím je pro tuto položku stanovený čas 120 sec. Majitele terče nebudu jmenovat :D
http://www.mojefotky.cz/fotoalba/fotoal ... _id=394081
Honza
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza » 11 říj 2009 17:45

Letošní sezóna byla neuvěřitelná a pokrok ve vybavení střelců a výkonnosti také. Příští rok bude opravdu rozhodovat sebemenší bodík. S výbavou co většina střílí jsme se již mnohy dostali až za pomyslné maximum možného...bude rozhodovat jen trénink a maximální koncentrace po celý průběh závodu. Robertův komentář je klasicky vtipný :D a tabulky výkonosti hovoří jasně.

Já jsem poslední závod po předchozích dvou 4 místech pojal dost rezignovaně...matematika byla sice jasná, ale těch náhod by muselo být opravdu hodně. Do závodu jsem tak šel relativně v klidu a docela se dařilo. Pak přišel zlomový moment - nebudu více pitvat, ale náš pan Hajna :D ví....to mě nakoplo tak neskutečným způsobem, že jsem šel prostě za hranice rizika a šlo to. Ta sirka probíhala opravdu tak jak popisoval Robert...vím co umí a jak je rychlý...bylo to jenom o té jedné ráně a tu sekundu navíc jsem investoval na úkor přesnosti. Na závěr bych rád poděkoval své Aničce... :D , těšte se, na příští rok bude hodně dalších vylepšení. Díky všem :D
geoserver.rajce.net
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 11 říj 2009 20:37

Téměř se vším souhlasím, s výjimkou toho Honzova přirovnání. Tos myslím trochu přehnal. V pravidlech bod 9 v ustanovení o zbraních mluví jasně:
"Na zbraň není dovoleno montovat nebo z ní snímat jakékoli příslušenství v průběhu závodu, tzn. že střelec musí absolvovat celý závod s veškerým vybavením zbraně. Výjimku tvoří dvojnožka, kterou je dovoleno sejmout pro polohy vkleče, vsedě a vstoje."
Jestli v minulosti rozhodčí nepřišel na to, že někdo toto ustanovení porušuje, je to chyba, ale nelze tím argumentovat, že když minule mohl jeden, dnes mohu já. Bohužel ten Tvůj "držák" na náboje na zbrani vypadal tak obludně, že by si ho na začátku závodu všimnul i slepej, takže bylo jasný, že jsi ho namotoval těsně před inkriminovanou položkou. Proto jsem reagoval tak, jak jsem musel. Důležitý je, že tě to nijak nepoškodilo a naopak nakoplo k ještě lepšímu výkonu. Byl bych docela nerad aby tenhle dílčí incident nějak naboural jinak velmi přátelskou atmosféru nejen tohoto závodu, ale i celé ligy.
Odpovědět