Předovku jsem zakoupil před pár mesíci , ale až dnes jsem ji konečne sundal ze zďi a vyrazil na první střelby.
Střílel jsem na dětskou vzdálenost(25m) na pistolák , terč jsem trefil tak přistě už si to dám normal na pade
Na střelnici jsem byl asi hodinu a dal jsem 15ran Je to trochu neco jiného než napáskovat zasobník , který je za pár sekund prázdný
Kule 9,17g.
Prach 2,72g.
Rychlost 372 m/s.
Energie 634J.
Deer Hunter, že? Ucpávky bych namočil do mazání, ale tyhle jsou, alespoň podle fotky dost vysoké, to bude lítat až k terči, jestli je to Ardesa v cal.45, tak má nejspíš stoupání 1:66, nikde nevidím flastr na kouli, to by chtělo, soustřel by byl o mnoho lepší. Fotky jsou to pěkný.
Zdravím. Baldu jsem viděl na střelnici v Kněžmostu i s novou zbraní. Já jsem ten maník na invalidním vozíku. Lítá ti to dobře. Já mám momentálně u Trackera zlomenou spoušť. Na 50 m s ním veliké problémy i s puškohledem. S malorážkou pod odhledem střelmistra, který eliminoval většinu střeleckých chyb, jsem trefoval 10 na 50m. Také je problém s tím že minie na 50 jsem zatím neviděl, ani v katalogu Pedersoli ani kokilu. S pistolema Ardesa Kentucky .45 a Pedersoli Quuen An ( křesadlovka s hladkou hlavní bez mušky nejsou problémy ). Letos jsem si moc hezky zastřílel i díky těm co mi půjčili malorážku. Zdravím všechny střelce co jezdí do Kněžmostu. Škoda že Balda neskusil .45 minie co jsem mu nabízel.
Odpověď pro : martin1976 Mě bylo při nákupu Derringeru Liegi v Dave Western Guns řečeno a ) že zbraň je dělaná na střelbu 2 krát do roka b) že s tím nic netrefím.
Obojí je pravda. Po třetím nabití, které lze buď rozšroubováním nebo trchtýřem a výstřelu mi osičky málem vlítli do dlaně. je to opravdu zbraň na obranu hodně na blízko. Jednu přednost však má, dá se vybít bez výstřelu nebo zalití vodou a vytahování kule. Na tři metry se s tím už těžko něco trefí. Philadelphia je snad v tomto ohledu lepší.
Nemůžu si vynachválit Ardesu Kentucky s oporou i bez trefím terč tak na 25 m. O soustřelu se mi však při mojí střelecké neschopnosti může leda zdát.
Po vyřešení věčně uvolněného křesadlového kamene se dá hezky střílet i s Pedersoli Queen An.
Až objednám a dojde ta zlomená spoušť těším se i na Trackera.
badshooter,
dnes som bol strieľať z Evolutiona. Na konci som si dal 15 výstrelov z Philadelphie na 10 metrov. Dnešný výsledok je katastrofálny. Mal som málo namazané flastre, takže som musel gule natĺkať do hlavne. To je asi dôvod "rozsievania" zásahov po terči. Ale celkovo sa z nej dobre strieľa. Používam gule .440, flastre hrubé 0,32mm od Pedersoli, líthiovú vazelínu, zápalky S&B a Vezuvit LC 1 gram.
Nejako toto vlákno zanedbávame. Kde ste "Ardesáci"?
Ozaj, má niekto nejaké skúsenosti so streľbou guľa+flaster z in-line pušky? Mám nejaké gule .495 Cal, takže to chcem najbližšie skúsiť.
Gula z in-line? Da sa Otazkou je naco? Strielal som .490 aj .44 gule a vysledok bol rovnaky, dokonca aj .490 bez flastra lietala rovnako...ale o presnosti s nedalo hovorit, na 50m som bol rad ze som triafal terc. Nevravim ze sa neda, len je to podstatne zlozitejsie ako s ogivalmy, kolegovi to z trackera strielalo celkom slusne, do cierneho na 50m do klasickeho terca, tusim daval nieco do 3gramov.
Tých guličiek .495 mám asi do 200 kusov a flastrov tiež kopu, tak som sa chcel toho nejako "zbaviť". Pri pištoli sa mi guľa s flastrom lepšie nabíja a hlaveň sa zároveň vytiera a pekne rovnomerne maže. Preto ma to napadlo skúsiť aj na Evolutione. Samozrejme REAL a líthiovka mi ide najlepšie. Ešte keď je všetko pekne zasraté zelenou mastnotou..
martin 1976: Když jsem střílel v roce 2001 z mé inlainky T/C Scout kuličky s flastrem, tak jsem měl docela dobré výsledky s prachovou dávkou 2 gramy prachu zrnitosti FFg, koule .490 a flastr z prostěradloviny 0,35 až 0,39mm. Rozptyl byl asi 50x 60mm z deseti ran. Mazání jsem měl sádlo+vazelína+včelí vosk, ale poměr si už nepamatuju. Moje hlaveň má stoupání drážek 1 : 38" (965mm/ot.) Předpokladem je hrubší prach FFg.
Život je příliš krátký na to, abychom ho sdíleli s nějakou ošklivou zbraní.
John Taffin
Tak to asi najbližšie vyskúšam. Na začiatok dám navážku 1,5g FFFG. Bude mi to troška nezvyčajné dávať do Evolutiona guličku s flastrom. Skúsim aj kombináciu flaster namazaný+flaster suchý+gulička. Vraj to presnejšie lieta.
Tak dnes som bol konečne po dlhom čakaní na kliešte LEE vyskúšať prvý krát môj Pursuit XLT II, po malom exerimentovaní som vyskúšal založiť na 50m. Puška podopretá na vaku, 3g Vesuvit LC, 320 gr REAL. Mieridlá nie sú príliš vyhovujúce na presnú streľbu, vidieť to aj na sústrele, tá jedna je evidentne strhnutá . Na prvý krát som spokojný. Po založení optiky uvidím .