Příspěvek
od andrewl » 16 srp 2009 12:14
Rozumím tvým důvodům proč si chceš pořídit zbraň. Je to zcela oprávněné samozřejmě.
Ovšem tvá představa, že chceš střílet a ne zabít je zcela nesmyslná. Strašně těžko se to vysvětluje člověku, který o tom ještě nic neví. Přiznám se, že jsem taky podobně smýšlel v začátcích. Taky jsem kdysi tohle bral jako alternativu. Ale prostě ti to řeknu takto:
Střelná zbraň je konstruována tak, aby člověku co nejblíže ublížila, pokud možno rovnou zabila. Sebeobrana spočívá v tom, že útočníka co nejvíce zraníš, aby nebyl schopen pokračovat v útoku. Vem si bojová umění. Zapomeň na to co vidíš ve filmech. Zapomeň na to, že když umí někdo bojové umění, tak někoho jemně zneškodní, udělá mu pár modřin a je to. Každý ví, že když někdo umí dobře bojové umění nepere se rád právě proto, že ví, že by mohl útočníka jednou ranou zabít. O tom to je a o ničem jiném!! Žádné jemné techniky, zapomeň na to!
A teď se střelnými zbraněmi je to úplně to samé!! Jak už jsem řekl i zde je filisofie obrany zcela jasná: Útočníka co nejvíce zranit nebo zabít. Střelná zbraň to umí velmi dobře a počítej s tím, že pokud ji proti člověku použiješ, minimálně ho těžce zraníš, možná zabiješ.
A střelba do nohy???? Opět říkám, ještě o tom nic nevíš a nebudeš tomu věřit, ale prostě to nemá žádný smysl z mnoha důvodů:
Ve zmatku a úleku a strachu, který způsobí náhlý útok nebudeš schopen mířit na tak malou zásahovou zónu jako noha! I na střelnici je problém se trefit do tak malého prostoru. Tady jsi navíc pod stresem, strachem a střílíš na pohybující se a dokonce na tebe útočící cíl. O nic podobného se nesnaž nebo to strašně odneseš. Nezáleží na tom, že si představuješ jak by to šlo. Při napadení bude vše jinak než sis to představoval to mi prostě věř. Kdo to nezažije zpravidla neuvěří, ale pokud ten útok zažiješ, najednou budeš přesně vědět o čem to tady vlastně mluvím a jaký to má strašně velký význam. Při útoku použiješ pouze nadrilované a zažité reakce, které doporučuji si nacvičit (nejlépe na nějakém kurzu). Rychlou střelbou na hrudník protivníka (primární zásahová zóna).
A vidím zde ještě jeden problém v tvém uvažování. Střelná zbraň není nic co člověka vždy zabije a vždy zastaví. To je pouze ve filmech. Mnohdy se stane, že člověk vystřelí, dvakrát útočníka trefí a ten to nezaregistruje a útok dokončí, teprve pak třeba padne, nebo nepadne vůbec, hrozně záleží kam se přesně trefíš, jestli zasáhneš důležitý orgán. Proto se míří právě na hrudník, protože zde je pravděpodobnost zásahu důležitého orgánu největší. Střílíš li do nohy, riskuješ, že ožralý ukrajinec si toho ani nevšimne a pobodá tě nožem, který má v ruce. Stejně tak i střelba do nohy ho může později zabít, pokud mu prostřelíš tepnu. Takže ho klidně nemusíš zastavit, on tě pobodá a pak ještě zemře... Docela blbý výsledek ne?
Pokud chceš použít zbraň v sebeobraně, neřeš nakolik koho zraníš!! Řeš pouze to, jestli to bylo oprávněné! Pokud to bylo oprávněné, není třeba řešit následek, který to mělo. Pokud ale nebylo, je jedno kam jsi ho střelil, prostě pujdeš patrně sedět. Proto je nejlepší střílet tak, abys co nejvíce zranil...