Zbran na obranu...

Fórum o zbraních a střelivu

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
epetr2008

Příspěvek od epetr2008 » 16 srp 2009 10:19

Střílení do nohy nemusí být žádná výhra.
Nedávno napadli nějakého chlapa v podloubí a on vystřelil výstražnou ránu do země, kulka se odrazila a sundala nějakýho homida(bezdomáč nemakačenko obecný).

Kdyby takhle sundal nějakou maminku tlačící kočárek, byla by to vážně tragédie.

Nicméně, kdyby se mi okolo baráku nastěhovala takováhle partička, tak rodina má zákaz vycházení já přemýšlím o stěhování :twisted:

PS: Kamarád kdysi prohlásil, že útěk nic neřeší. Důležité je rómáče párkrát vykrást - v den kdy berou dávky(výplatu?) a několikrát znásilnit ukrajince. Tak aby dostali strach a odstěhovali se oni :twisted: :twisted: :lol: :lol:

jspalek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jspalek » 16 srp 2009 10:53

Zatraceně, mít tuhle čeládku za sousedy, asi bych chodil i po zahradě s brokovnicí v ruce a za pasem s pětačtyřicítkou :lol:

Na tohle je těžká pomoc, ukrajinci je pakáž a bývají ozbrojeni střelnými zbraněmi, lépe si s nimi moc nezačínat a cikáni umějí dobře házet nožem. To že kradou je jasná věc, mají to v krvi zapsané jak ty svoje jméno v občance. Většinou však nekradou v blízkosti svého bydliště, ale spoléhat na to nejde, protože tě vykradou pak ti cikáni, co bydlej o kus dál :lol:

Ideální by bylo, aby ty vietnmce vykradli ti cikáni a hodili to na ty ukrajince. No a ti ukrajinci se budou chtít pomstít a odkráglujou pár cikánů. Cikáni jsou blbí a omylem místo ukrajinců podříznou pár rusáků. Cikáni to mrsknou na vietnamce a ty pak vyříděj ti rusáci. Jak jednoduché 8) :mrgreen:
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
Bywar

Příspěvek od Bywar » 16 srp 2009 11:05

jspalek píše:Zatraceně, mít tuhle čeládku za sousedy, asi bych chodil i po zahradě s brokovnicí v ruce a za pasem s pětačtyřicítkou :lol:

Na tohle je těžká pomoc, ukrajinci je pakáž a bývají ozbrojeni střelnými zbraněmi, lépe si s nimi moc nezačínat a cikáni umějí dobře házet nožem. To že kradou je jasná věc, mají to v krvi zapsané jak ty svoje jméno v občance. Většinou však nekradou v blízkosti svého bydliště, ale spoléhat na to nejde, protože tě vykradou pak ti cikáni, co bydlej o kus dál :lol:

Ideální by bylo, aby ty vietnmce vykradli ti cikáni a hodili to na ty ukrajince. No a ti ukrajinci se budou chtít pomstít a odkráglujou pár cikánů. Cikáni jsou blbí a omylem místo ukrajinců podříznou pár rusáků. Cikáni to mrsknou na vietnamce a ty pak vyříděj ti rusáci. Jak jednoduché 8) :mrgreen:
kez by to tak jednoduse slo :D no ale tak aspon uz se mnou souhlasis,a vis proc si ten ZP chci taky udelat :wink:
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 srp 2009 11:29

Necituj předcházející příspěvky, zasírá se tím vlákno.

Já tomu sice pořád ještě nerozumím, proč si chceš pořídit zbroják, ale prosím, to je Tvůj rybíz.

Chceš ublížit, ale nechceš zabít. Hm, Hm. Myslím, že jsi úplně mimo veškerou filozofii a hlavně důvody proč u sebe člověk nosí zbraň, nadto nevíš nic o obranné střelbě a ještě máš nakročeno na pořádnej průser.

Ve zkratce:

1)
to, že budeš tahat kvér a bude se to o Tobě vědět, nikoho nezastraší, naopak vyprovokuje

2)
střílet a nechtít zabít je ta nejnebezpečnější hra na světě. Nejsi Chuck Norris.

3)
nestřílet na kritická místa, jak ty říkáš (končetiny apod) znamená, že se netrefíš. Vysvětlovat proč je marné, zkus si to s airsoftkou.

4)
přátelské doporučení od mé maličkosti zní:
nemyslet při sousedských sporech na zbraň. Pokud Tě někdo obtěžuje nebo ruší, máš PČR. Pokud máš důvod cítít se ohrožen na životě (na ochranu majetku se zbraní zapomeň), kup si kvér a přestěhuj se.
Bywar

Příspěvek od Bywar » 16 srp 2009 11:56

takhle pokud mozno nechci zabit, jen v tom nejnutnejsim pripade, a to ze budu tahat kver jsem nenapsal, chci ho pro doma :wink:
jspalek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jspalek » 16 srp 2009 12:01

Má pravdu Childeater, nejsi Eastwood, abys to řešil po svém. Použití zbraně je průser vždycky a to i když jsi v právu, asi si nikdo nedovedeme představit to vyšetřování co následuje. Ten zraněnej bude totiž vždycky ten poškozenej a ten mrtvej bude vždycky chudák, co za nic nemohl. Nejsme v Americe, tady bohužel platí jiné zákony. Udělej si ZP, kup si kvér, jak říká Childeater - odstěhuj se a používej bouchačku na střelnici do papíru nebo do plechovek :wink:
CZ 550 Predator .308 Win, CZ 858 Tactical 7.62x39, Smith&Wesson 629 .44 Magnum, CZ 75 SP-01 Shadow Orange 2012 9mm Luger, Glock 21 .45 ACP, Uberti Colt Burges 1883 44-40Win, Smith&Wesson 66 .357 Magnum.
andrewl

.

Příspěvek od andrewl » 16 srp 2009 12:14

Rozumím tvým důvodům proč si chceš pořídit zbraň. Je to zcela oprávněné samozřejmě.
Ovšem tvá představa, že chceš střílet a ne zabít je zcela nesmyslná. Strašně těžko se to vysvětluje člověku, který o tom ještě nic neví. Přiznám se, že jsem taky podobně smýšlel v začátcích. Taky jsem kdysi tohle bral jako alternativu. Ale prostě ti to řeknu takto:
Střelná zbraň je konstruována tak, aby člověku co nejblíže ublížila, pokud možno rovnou zabila. Sebeobrana spočívá v tom, že útočníka co nejvíce zraníš, aby nebyl schopen pokračovat v útoku. Vem si bojová umění. Zapomeň na to co vidíš ve filmech. Zapomeň na to, že když umí někdo bojové umění, tak někoho jemně zneškodní, udělá mu pár modřin a je to. Každý ví, že když někdo umí dobře bojové umění nepere se rád právě proto, že ví, že by mohl útočníka jednou ranou zabít. O tom to je a o ničem jiném!! Žádné jemné techniky, zapomeň na to!
A teď se střelnými zbraněmi je to úplně to samé!! Jak už jsem řekl i zde je filisofie obrany zcela jasná: Útočníka co nejvíce zranit nebo zabít. Střelná zbraň to umí velmi dobře a počítej s tím, že pokud ji proti člověku použiješ, minimálně ho těžce zraníš, možná zabiješ.
A střelba do nohy???? Opět říkám, ještě o tom nic nevíš a nebudeš tomu věřit, ale prostě to nemá žádný smysl z mnoha důvodů:
Ve zmatku a úleku a strachu, který způsobí náhlý útok nebudeš schopen mířit na tak malou zásahovou zónu jako noha! I na střelnici je problém se trefit do tak malého prostoru. Tady jsi navíc pod stresem, strachem a střílíš na pohybující se a dokonce na tebe útočící cíl. O nic podobného se nesnaž nebo to strašně odneseš. Nezáleží na tom, že si představuješ jak by to šlo. Při napadení bude vše jinak než sis to představoval to mi prostě věř. Kdo to nezažije zpravidla neuvěří, ale pokud ten útok zažiješ, najednou budeš přesně vědět o čem to tady vlastně mluvím a jaký to má strašně velký význam. Při útoku použiješ pouze nadrilované a zažité reakce, které doporučuji si nacvičit (nejlépe na nějakém kurzu). Rychlou střelbou na hrudník protivníka (primární zásahová zóna).
A vidím zde ještě jeden problém v tvém uvažování. Střelná zbraň není nic co člověka vždy zabije a vždy zastaví. To je pouze ve filmech. Mnohdy se stane, že člověk vystřelí, dvakrát útočníka trefí a ten to nezaregistruje a útok dokončí, teprve pak třeba padne, nebo nepadne vůbec, hrozně záleží kam se přesně trefíš, jestli zasáhneš důležitý orgán. Proto se míří právě na hrudník, protože zde je pravděpodobnost zásahu důležitého orgánu největší. Střílíš li do nohy, riskuješ, že ožralý ukrajinec si toho ani nevšimne a pobodá tě nožem, který má v ruce. Stejně tak i střelba do nohy ho může později zabít, pokud mu prostřelíš tepnu. Takže ho klidně nemusíš zastavit, on tě pobodá a pak ještě zemře... Docela blbý výsledek ne?

Pokud chceš použít zbraň v sebeobraně, neřeš nakolik koho zraníš!! Řeš pouze to, jestli to bylo oprávněné! Pokud to bylo oprávněné, není třeba řešit následek, který to mělo. Pokud ale nebylo, je jedno kam jsi ho střelil, prostě pujdeš patrně sedět. Proto je nejlepší střílet tak, abys co nejvíce zranil...
sportovec

Příspěvek od sportovec » 16 srp 2009 16:47

Na jedne strane adolescenti nevalne inteligence, na strane druhe poucni troubove honici si zde triko a cele to zastresuje xenofobni hlas. Kdyz to shrnu, tak se v tomto tematu jedna o snusku i....tu. Doporucuju cele tohle tema zamknout. Je to o nicem, muj nazor.
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 srp 2009 17:07

A ve finále přijde mentorský blbec, aby předvedl símě své duševní velikosti rozhřešením s kategorizací přispivatelů.

Ale v jednom má ten vůl pravdu.
Chtělo by to zamknout.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 16 srp 2009 17:15

A je to. Prvni husa v kurniku :).
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 srp 2009 17:19

:D:D:D:D

To ses trefil, provokatére.
sportovec

Příspěvek od sportovec » 16 srp 2009 17:32

Jsem zvykly se trefovat. A kdo bude druhy :), tedy ta husa a tim nemyslim Smichov:
Childeater
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Childeater » 16 srp 2009 17:41

No, měl jsi na to jít z námořnickou rozvahou a použít vzduchovku, jak je Tvým zvykem. Teď jsi použil šrapnel, který urazil kebuli prvně Tobě, takže tys byl první.

Druhý pak tedy já.

Můžeš čekat na třetího... ;-)
sportovec

Příspěvek od sportovec » 16 srp 2009 18:25

O mne se neboj a pokud chces strilet desitky, precti si cely muj profil a verim, ze mozek predbehne slova. Toto forum mam kupodivu rad a snazim se ho nechapat sobecky. Tim chci rici, ze libealni pristup k palnym zbranim v CZ nemusi byt na veky a ze z malych chyb, vznikaji chyby, rekneme dalsi.
harpplayer
Odborník na zbraně

Příspěvek od harpplayer » 16 srp 2009 20:37

Přátelé, nechci tu páchat jakoukoli mentorskou činnost, ale možná by bylo dobré, kdybyste si po sobě svoje příspěvky přečetli s vědomím, že naše servery jsou docela důsledně monitorovány složkami činnými v trestním řízení, složkami prevence kriminality atd. Byl bych nerad, aby někdo tohle fórum a potažmo držitele zbraní spojoval s jakýmkoli xenofobním podtextem - jak se dnes mediálně rádo publikuje. Taky se mi nelíbí, když je na někom pácháno bezpráví, ale je mi jedno, páchá-li ho bílej, černej, žlutej, hnědej, oranžovej, modrej, rudej, strakatej nebo puntíkatej spoluobčan bez rozdílu státní příslušnosti a národnosti. Pravdou je, že v rámci některých národnostních nebo sociálních skupin je takových individuí více než jinde. Nelze ale tohle jednání primárně odvozovat od těchto skupin. Zm.dů je na světě hromada v průřezu všech společností a etnik bez ohledu na barvu kůže a druhu oblečení. Poznal jsem v životě pár Cikánů (nikdy by se nehlásili k přízvisku Rom) i pár Ukrajinců, kteří byli dost prima lidi a poznal jsem taky dost pěknejch kriplů, kteří byli bílí jak alabastr, nosili kvádro s kravatou, ale ve skutečnosti to byly hyeny v lidský kůži.
Odpovědět