HATSAN AT44 PCP
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
No to já se naopak musím lidiček v Kozapu zastat. Jeden telefon o potvrzení, že je flinta skladem, přijel jsem k nim do firmy, vybral si Hatsana, byly v plastu i ve dřevě, prodavač mi ještě nabídl možné příslušenství (pumpa, zásobník, kartuš a diabolky), zaplatil jsem se slevou, že jsem si přijel sám a nemuselo se to posílat a odvezl si flintu. Toto je tak jak bych si to vždycky a všude představoval. Mám AT 44 v ráži 4,5mm a až budou v Kozapu 5,5mm udělám to zase stejně.
plnění
Ahoj,
mám takovej blbej dotaz, tak mě moc nekamenujte.
Nedávno jsem viděl Crosmana, který umožňuje dual fuel, PCP a CO2.
http://www.crosman.com/airguns/benjamin/BP1K77GSL
Netuší někdo, jak by se choval Hatsan při naplnění co2?
Případně s dokoupenou jehlou na 28J?
Re: plnění
uz se to tu v nejakem topicu resilo. do kazde vetrovky muzes nacpat co2 otazkou ale je proc to delat. vykon totiz pujde dolu odhaduju ze v cal. 4,5 na max 10-12j v cal. 5,5 max 16-17j . je to diky tomu ze co2 ma konstantni tlak v zavislosti na teplote max neco kolem 200-220 m/s co2 se totiz netlakuje jako vzduch ale je v kapalne forme.daho11 píše:Ahoj,
dalsi vec je ze bys musel pri prechodu na co2 pusku poradne poladit,pravdepodobne bude spotreba co2 zbytecne moc velka protoze logicky vetrovka se tlakuje vzduchem na mnohev vyssi tlak nez ma co2
nakonec rada pokud ces strilet co2 porid si napr qb78 za necely 2,5 tisice budes mit supr presnou co2 pusku a po lehke uprave z ni taky dostanes max vykon [co dovoli vlastnosti co2] staci si procist prislusny topic o qb78
co2
QB78 mám v 4,5 i 5,5 obě na 210 m/s.
Že výkon půjde dolů je jasný.
U toho crosmana dual fuel nepíšou rozdíl rychlostí mezi vzduchem a co2, proto ten dotaz. Předpokládám, že PCP puška otvírá ventil na kratší dobu než co2, páč je tam větší tlak.
Jen mě zajímá, jak by to fungovalo.
Že výkon půjde dolů je jasný.
U toho crosmana dual fuel nepíšou rozdíl rychlostí mezi vzduchem a co2, proto ten dotaz. Předpokládám, že PCP puška otvírá ventil na kratší dobu než co2, páč je tam větší tlak.
Jen mě zajímá, jak by to fungovalo.
Původně jsem chtěl kupovat U850, abych měl něco se zásobníkem, ale žalostně se mi nelíbí, tak do toho nejdu.Asot píše:daho11: Proč by to nešlo, s větrovkou na 70 bar se dá také vystřelit a u CO2 je tlak konstantní. Takže by to mělo normálně střílet, třeba i těch 300 m/s.
Vzhledem k tomu, že PCPkáři doplňují při 90-120 bar, tak jsem jsem byl zvědavej, jestli u ventilu primárně pro PCP s rychlostí 240 m/s bude rychlost co2 kolem 200, tj. jako u jiných CO2 vzduchovek.
PCP nechci, stačí mě rychlost 200-210 m/s, jsem zařízenej na 12 OZ paintballový flašky, který plním z hasičáku a přijde mě to jednodušší než se tahat s flaškou na vzduch.
Nezkoušel někdo pro porovnání v jedné zbrani PCP a CO2?
daho11: PCP s ventilem nastaveným na 235m/s při tlaku 150bar, to při 70bar, což je tlak CO2 dávalo 220m/s - měřil jsem to.. takže Hatsan s plným výkonem 325m/s bude s CO2 bude podle mě dávat tak 270m/s
Hodně se zde píše, že CO2 nedá moc přes 200m/s kvůli svým fyzikálním vlastnostem, ale nějak tomu nevěřím
Ale je to čistě můj osobní názor, ne ověřená realita
Hodně se zde píše, že CO2 nedá moc přes 200m/s kvůli svým fyzikálním vlastnostem, ale nějak tomu nevěřím
Ale je to čistě můj osobní názor, ne ověřená realita

Tak jsem byl dnes vyzkoušet nového Hatsana AT44W10 4,5 mm a jsem zoufalý. Flinta sice vypadá hezky, nabíječ chodí pěkně, ale střelba dopadla katastrofálně. Vždy tak 3 až 4 rány jakžtakž ušly, ale potom třeba další dvě uletěly i o 10 cm a to do všech směrů. Zkoušel jsem tři tipy JSB, s tlumičem i bez tlumiče, ale pořád to samé. Doma jsem flintu pořádně prohlídl, ale žádnou zjevnou závadu jsem nenašel. Tak nevím kde je zakopaný pes
jednoznacne upnut do nejakej bench stolice alebo "zveráku" a nastrielat potom sa uvidi ci je to v puske, montázi, puskohlade, hlavni, diabolkach, prepustanom tlaku, v spusti,...
dovodov moze byt milion...
dovodov moze byt milion...
- - - = = = (( as mad as possible )) = = = - - -
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)
AirArms Pro-Sport + Hawke Eclipse 30 SF 6-24x50 + Kozap č. 23 + JSB Exact 4,52 mm (bolo 5,52 mm)