UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
Pri teplote 25stupnu se mi do kyvety veslo pouhych 70g CO2.
Kdyz jsem dal kyvetu na 30 min. do mrazaku,veslo se d ni presne 180g CO2.
Protoze je kovova,rychle promrzne.
Hlavně ji potom nenech v kufru v aute na slunci.Jednomu z fora takhle preplnena kyveta bouchla.Mel stesti,ze ji zrovna nevzal do ruky.
Protoze je kovova,rychle promrzne.
Hlavně ji potom nenech v kufru v aute na slunci.Jednomu z fora takhle preplnena kyveta bouchla.Mel stesti,ze ji zrovna nevzal do ruky.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 26 črc 2009 17:20, celkem upraveno 2 x.
-
Pri dnešnej streľbe som si vyskúšal nabíjanie po jednej diabolke, a to tak, že som vždy do tej istej diery zásobníka založil diabolku, zásobník s jednou diabolkou som založil do pušky tak aby diabolka išla hneď do hlavne. Výsledný sústrel sa stiahol na cca 8 mm na 25 metrov.
Ďalej som sa hral s podložením bicej pružiny a odstránením vratnej pružinky úderníku. Na výkone sa toho moc nezmenilo, ale spotreba dosť narástla, kyveta plus adaptér na 2x12 padla dosť rýchlo...výsledok bol taký, že som sa vrátil k nastaveniu od výrobcu. Pri tomto nastavení som testoval aj sadu od JSB, prekvapený som ostal hlavne zo skutočnosti, že na 25 metrov to lietalo stále na jednu výšku, či už to boli Expressy, normálne Exacty, alebo Heavy.
Ďalej som sa hral s podložením bicej pružiny a odstránením vratnej pružinky úderníku. Na výkone sa toho moc nezmenilo, ale spotreba dosť narástla, kyveta plus adaptér na 2x12 padla dosť rýchlo...výsledok bol taký, že som sa vrátil k nastaveniu od výrobcu. Pri tomto nastavení som testoval aj sadu od JSB, prekvapený som ostal hlavne zo skutočnosti, že na 25 metrov to lietalo stále na jednu výšku, či už to boli Expressy, normálne Exacty, alebo Heavy.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Dle mého názoru je toto zlepšení způsobeno tím, že si oko odpočine při míření. Samotný proces nabíjení ze zásobníku nemůže mít vzhledem ke konstrukci zbraně žádný efekt týkající se přesnosti střelby. Při výstřelu je zásobník zcela mimo jakéhokoliv vlivu na pohyb plynu i diabolky. Váha diabolek v zásobníku je tak malá, že rovněž nemůže ovlivnit přesnost střelby. Tedy opakuji - jediná možnost je, že při přeostření oka při vkládání diabolky do zásobníku a delší pauze mezi výstřely se oko zregeneruje a při následném zacílení lépe vidí a tím pádem lépe zamíří.
-
Zlým mierením to nebude, lebo rozptyl bol cca rovnaký aj pri streľbe z upnutej zbrane pri streľbe zo zásobníka. Bohužial ma vtedy nenapadlo to skúsiť pri nabjíaní jednotlivých rán.
Nekdo mi tu psal,ze U nebude moc vhodnej na FT a ted o vikendu jsem se ujistil,ze dotycny nemel pravdu,coz je super 
Flinta slapala jak hodinky a mit lepsiho panicka,tak by byla jeste lepsi
Minul jsem jedinou sklopku,strilenou ve stoje,kterou jsem predychal.Tak dlouho jsem hledal vhodny okamzik k vystrelu,az se mi zhoupnul kriz moc.Celou soutez,jsem strilel na zvetseni 4x bez korekce paralaxy a skladal jsem i cile kolem 40m a i na cca 7m.Na cely sraz mi stacila jedna nastouchana kyveta a jeste v ni zbylo.Zkousel jsem i chrono a byl jsem prekvapenej.V te zime,ktera v sobotu byla,okolo 15-17 stupnu,mi to strilelo s exacty cca 210m/s a s Falcony kolem 240m/s.Byli tam znacne vykyvy v konzistenci,nektere rany sli i pod 200m/s a nekolikrat i pod 100,ale shodli jsme se,ze na vine mohli byt i plyny z hlavne.Dost co2 pri vystrelu vyletlo z hlavne a mohlo to zmast senory.
Udelal jsem ovsem jeden objev a z toho radost nemam.A to koroze hlavne.To,ze po dotyku s potem a nebo po stileni venku,kdy nebylo uplne sucho,se objevila trochu liska,jsem vedel.Ale ted po soutezi,kdy celou dobu byla puska v desti,to zaclo uz na miste.Ani doma se mi ji nepodarilo uplne odstranit.Shodil jsem pazbu,vysusil a naulejoval system a hlaven,ale presto mam na hlavni dve mapky koroze

Flinta slapala jak hodinky a mit lepsiho panicka,tak by byla jeste lepsi

Minul jsem jedinou sklopku,strilenou ve stoje,kterou jsem predychal.Tak dlouho jsem hledal vhodny okamzik k vystrelu,az se mi zhoupnul kriz moc.Celou soutez,jsem strilel na zvetseni 4x bez korekce paralaxy a skladal jsem i cile kolem 40m a i na cca 7m.Na cely sraz mi stacila jedna nastouchana kyveta a jeste v ni zbylo.Zkousel jsem i chrono a byl jsem prekvapenej.V te zime,ktera v sobotu byla,okolo 15-17 stupnu,mi to strilelo s exacty cca 210m/s a s Falcony kolem 240m/s.Byli tam znacne vykyvy v konzistenci,nektere rany sli i pod 200m/s a nekolikrat i pod 100,ale shodli jsme se,ze na vine mohli byt i plyny z hlavne.Dost co2 pri vystrelu vyletlo z hlavne a mohlo to zmast senory.
Udelal jsem ovsem jeden objev a z toho radost nemam.A to koroze hlavne.To,ze po dotyku s potem a nebo po stileni venku,kdy nebylo uplne sucho,se objevila trochu liska,jsem vedel.Ale ted po soutezi,kdy celou dobu byla puska v desti,to zaclo uz na miste.Ani doma se mi ji nepodarilo uplne odstranit.Shodil jsem pazbu,vysusil a naulejoval system a hlaven,ale presto mam na hlavni dve mapky koroze

RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
-
dufiosso....ako si strielal pocas sutaze???Pokial viem, tak pri FT je podla UK pravidiel potrebne nabijat po jednej. Ako je to s pravidlami na HFT v PB???
Strilel jsem stejne jako ostatni,tedy normalne s magazinem.Neni to mozna presne podle svetovych pravidel,ale v pripade nejake vetsi souteze neni snad problem nabijet po jedne.Tedy u Umarexe.Nekteri by asi museli koupit single shoty,ale slo by to.Jedna minuta na vystrel plati az od zdvihnuti zbrane k rameni,takze pred tim muzu nabijet jak dlouho chci.Myslim,ze to jednorane nabijeni je kvuli anglicke fobii ze zbrani.Asi by pri prechodu z jedne Gate na druhou mohla flinta spustit a nekoho zranit.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Nedavno jsem natahl bici pruzinu o 1cm.Vcera jsem ji meril a vratila se zpet na 65mm.Takze tudy cesta nevede.
Zkousel jsem ji vypodlozit.Nejprve o 10 potom alespon o 5mm.Asi jsem delal neco spatne,ale k natazeni zaveru schazelo prave 10 nebo 5mm.Z toho jsem usoudil,ze misto pro vypodlozeni neni,protoze pruzina ma mista tak akorat.
Povedlo se nekomu pruzinu vypodlozit ?
Zkousel jsem ji vypodlozit.Nejprve o 10 potom alespon o 5mm.Asi jsem delal neco spatne,ale k natazeni zaveru schazelo prave 10 nebo 5mm.Z toho jsem usoudil,ze misto pro vypodlozeni neni,protoze pruzina ma mista tak akorat.
Povedlo se nekomu pruzinu vypodlozit ?
Naposledy upravil(a) Kavy dne 27 črc 2009 15:46, celkem upraveno 1 x.
Šroubek s maticí jsem nacpal do bicího mechanismu.Až teď jsem si uvědomil,v čem byl nejspíš problém.
Proti originálnímu černému trnu jsem nemohl natlačit asi 2cm šroub,ktrý jsem vložil do úderníku.Pružina vyjde,ale šrouby se dotkly tělem.Proto nešlo natáhnout.
Alespoň si nacvičím rozborku
Četl jsem tu o špatných zásobnících a musel jsem se na vlastní oči přesvědčit.
Tak jsem nabil zásobník a a každou diabolu jsem vytlačil dřevěnou tyčkou zpět do prostoru, kde byl před tím zásobník.Takto jsem vyzkoušel celou kapacitu.Pušku jsem při každém nabití držel co možná nejkolměji.
Na POWEREch je jasně vidět seřízlá hrana hlavičky

To samé s JSB Exact Express 4,52.Opět seřízlá hrana hlavičky

JSB Match 4,52 a 4,48.Červenou barvou jsem označil levou stranu diabol před nabitím.
Match jsem použil protože je mezi nimi rozdíl 0.04mm.
Je vidět,že nezvykle velký otěr vzniká při pohledu zezadu dole,mírně vlevo.
Použil jsem stejný otvor v zásobníku.

A teď jasné porovnání 4,48 zásobník-jednotlivě
Na jednotlivě nabíjených je po celém obvodu hlavičky STEJNOMĚRNÉ otření od hlavně.Tak to má správně vypadat.

Takže na tom něco pravdy je,ale co s tím ?
Zkusil jsem p-o-m-a-l-é vracení závěru dopředu a otěr je trochu menší.Malinko napříčená diabola má nejspíš čas se do hlavně lépe narovnat.
Pro mě to znamená dvě věci.
Střílet co nejmenší diaboly a pomalu vracet páku závěru dopředu.
Problém bude nejspíš v gumičce zásobníku.Diabolu tlačí dolů,mimo náběh do hlavně.
Proti originálnímu černému trnu jsem nemohl natlačit asi 2cm šroub,ktrý jsem vložil do úderníku.Pružina vyjde,ale šrouby se dotkly tělem.Proto nešlo natáhnout.
Alespoň si nacvičím rozborku

Četl jsem tu o špatných zásobnících a musel jsem se na vlastní oči přesvědčit.
Tak jsem nabil zásobník a a každou diabolu jsem vytlačil dřevěnou tyčkou zpět do prostoru, kde byl před tím zásobník.Takto jsem vyzkoušel celou kapacitu.Pušku jsem při každém nabití držel co možná nejkolměji.
Na POWEREch je jasně vidět seřízlá hrana hlavičky

To samé s JSB Exact Express 4,52.Opět seřízlá hrana hlavičky

JSB Match 4,52 a 4,48.Červenou barvou jsem označil levou stranu diabol před nabitím.
Match jsem použil protože je mezi nimi rozdíl 0.04mm.
Je vidět,že nezvykle velký otěr vzniká při pohledu zezadu dole,mírně vlevo.
Použil jsem stejný otvor v zásobníku.

A teď jasné porovnání 4,48 zásobník-jednotlivě
Na jednotlivě nabíjených je po celém obvodu hlavičky STEJNOMĚRNÉ otření od hlavně.Tak to má správně vypadat.

Takže na tom něco pravdy je,ale co s tím ?
Zkusil jsem p-o-m-a-l-é vracení závěru dopředu a otěr je trochu menší.Malinko napříčená diabola má nejspíš čas se do hlavně lépe narovnat.
Pro mě to znamená dvě věci.
Střílet co nejmenší diaboly a pomalu vracet páku závěru dopředu.
Problém bude nejspíš v gumičce zásobníku.Diabolu tlačí dolů,mimo náběh do hlavně.
Naposledy upravil(a) Kavy dne 18 úno 2011 17:09, celkem upraveno 4 x.