UMAREX - 850 AirMagnum
Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz
-
No mne praveze vychodi diabola do hlavne poskodena mierne zvrchu...odkedy nabijam rucne, je to sice pakaren, ale lieta to podstatne lepsie, holt sa viac prejavuje chyba pri spustani.
Haenell 312, cakam na nove voditko.....
Hatsan 125 uprava diopter
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
Zháňam jednoranný nabíjač pre U850.
Umarex 850 AirMagnum+ custom tercova pazba + GP 3,5-10x40 (Airsoft kopia Leupold, ale nástrel drží a obraz je slušný)
-
Fotom nemozem posluzit, ale skusal som to pri nabiti diabolky sukienkou napred zo zasobnika, a zostalo mi to visiet na hornej hrane.Omacknute to bolo fest.Po predku to ide hladko, ale to je celkom dost dane tvarom diabolky.A hlaven samotna ma dost siroky nabeh....
- Hanz Gruber
Umarex 850 Air Magnum XT
Ahoj chlapy, dneska mě pošta doručila chrono "Combro cb-625 Mk4" a naměřilo mě průměrnou hodnotu na magnumu z deseti výstřelů 211.3m/s - 12.27J Puška byla zakoupena v Alfa-Proj Brno jako 16J verze, ale naměřené hodnoty nic moc
Máte ji také už někdo změřenou, abych mohl porovnat?

-
Keby si pozorne čítal všetky thready o CO2 zbraniach, vedel by si, že maximum CO2 pušiek v 4,5mm je 220m/s, čo dáva cca 13J energie.Umarex je sériovo najrýchlejšia CO2 na trhu, možno jej konkuruje tak Drulov RADA, ale tú má len pár ľudí, niečo o nej kedysi písal Alexx.
Ďalšia vec je, že ak si meral v týchto horúčavách, tak tlak CO2 v nádobke už môže byť privysoký a úderník už nedokáže otvoriť ventil až na tých 220 m/s.
Ďalšia vec je, že ak si meral v týchto horúčavách, tak tlak CO2 v nádobke už môže byť privysoký a úderník už nedokáže otvoriť ventil až na tých 220 m/s.
Zdravím,
mám pár velmi začátečnických dotazů
1) jak moc se dotahují bombičky? V českém návodě o tom moc není a v krabici na jednom červeném papíře bylo cosi napsaný o "dotažení" a pak pootočení o 1/4 otáčky (asi zpět)? Nějak jsem tomu nerozumněl
2) jak kontrolujete jestli v hlavni neco je nebo ne? Od zavěru se tam koukat nedá a od ústí vidím prakticky akorát tmu
jak se dá zkontrolovat, jestli v hlavni není nějaká nečistota (např. nějaký bordel od čistění) ?
3) jak dlouho může být plná bombička v pušce? V návodu pořád mají vytahnout, neskladovat s bombičkou, po každém střílení vytáhnout. Ale plná se vytáhnout nedá, takže co s ní když ji řekněme za víkend nedostřílím. Vydrží tam 14 dnů, měsíc?
4) ten adaptér na 12g vypadá, že má uzávěr, takže ten můžu po střílení normálně vytáhnout i z poloviny plnej a přístě ho tam strčit znovu?
5) byl jsem trošku zmatenej z té originál optiky (nikdy jsem žadnou ani neviděl
) Jak se na tom ostří? Pokud vůbec. Za co přesně se kroutí? Úplně od kraje (na straně oka) mi s tím točit nešlo. Tak jsem trošku povolil ten otočnej šroub kousek od kraje, pak šlo otáčet i sklíčkem. Má to fungovat jako pojistka pro jedno fixní zaostření?
6) vadí tomu moc střelba naprázdno (bez diabolky)? Chápu, že u pístovek to může být problém, ale u CO2 celý mechanismus vypuštění plyu vypadá stejně s i bez diabolky, tak by to mohlo být jedno. Ptám se v kombinaci s bodem 3. Co když už to moc nestrílí, nebo budu muset vyndavat bombičku. Dá se to vystřílet naprázdno (i bez zasobníku)?
edit: 7) tu jsem četl, že tlumič (original) snizuje úsťovou rychlost. Tak nějak jsem nakoukl dovnitř a přijde mi docela dutý. Jakože jakmile diabolka opustí hlaveň, tak už se ničeho nedotýká, jen proletí dvěma většími otvory (a doufám, že nikdy nenarazí). Jak jí to může zpomalit? Ptám se, protože budu asi muset tlumič někdy používat, tak se ptám, jestli ublíží mít ho tam pořád.
Předem dík za odpovědi na začátečnické otázky
mám pár velmi začátečnických dotazů

1) jak moc se dotahují bombičky? V českém návodě o tom moc není a v krabici na jednom červeném papíře bylo cosi napsaný o "dotažení" a pak pootočení o 1/4 otáčky (asi zpět)? Nějak jsem tomu nerozumněl

2) jak kontrolujete jestli v hlavni neco je nebo ne? Od zavěru se tam koukat nedá a od ústí vidím prakticky akorát tmu

3) jak dlouho může být plná bombička v pušce? V návodu pořád mají vytahnout, neskladovat s bombičkou, po každém střílení vytáhnout. Ale plná se vytáhnout nedá, takže co s ní když ji řekněme za víkend nedostřílím. Vydrží tam 14 dnů, měsíc?
4) ten adaptér na 12g vypadá, že má uzávěr, takže ten můžu po střílení normálně vytáhnout i z poloviny plnej a přístě ho tam strčit znovu?
5) byl jsem trošku zmatenej z té originál optiky (nikdy jsem žadnou ani neviděl

6) vadí tomu moc střelba naprázdno (bez diabolky)? Chápu, že u pístovek to může být problém, ale u CO2 celý mechanismus vypuštění plyu vypadá stejně s i bez diabolky, tak by to mohlo být jedno. Ptám se v kombinaci s bodem 3. Co když už to moc nestrílí, nebo budu muset vyndavat bombičku. Dá se to vystřílet naprázdno (i bez zasobníku)?
edit: 7) tu jsem četl, že tlumič (original) snizuje úsťovou rychlost. Tak nějak jsem nakoukl dovnitř a přijde mi docela dutý. Jakože jakmile diabolka opustí hlaveň, tak už se ničeho nedotýká, jen proletí dvěma většími otvory (a doufám, že nikdy nenarazí). Jak jí to může zpomalit? Ptám se, protože budu asi muset tlumič někdy používat, tak se ptám, jestli ublíží mít ho tam pořád.
Předem dík za odpovědi na začátečnické otázky

Naposledy upravil(a) Alci dne 30 črc 2009 22:08, celkem upraveno 1 x.
-
1.Vždy som dotiahol napevno, žiadne povolovanie, možno je to tam len preto, aby sa pri prípadnom nedokonalom prepichnuti dobre vytvoril otvor pre prechod plynu z bombičky.
2.Pod silným svetlom sa tá hlaveň skontrolovať nechá.
3.Nerieš...ide len o to, aby si po dlhodobom namontovaní bombičky hneď nedával ďalšiu, musí sa dať tak polhodina O-krúžku na návrat pôvodných rozmerov a pružnosti.
4.Áno, má stopventil, ale 24 gramov plynu sa oplatí dostrielať...
5.Točítko na okuláre doostruje dioptrie na kríž, točítko na objektíve slúži na zrovnanie obrazu kríža a cieľa(obe musí byť vidieť ostro)
5.Myslím že nie, a pri vyndavaní bombičky s malým tlakom nieje treba robiť vedu, keď už nieje v bombičke kvapalný CO2, tak sa to už dá v pohode vypustiť vymontovaním bombičky.
2.Pod silným svetlom sa tá hlaveň skontrolovať nechá.
3.Nerieš...ide len o to, aby si po dlhodobom namontovaní bombičky hneď nedával ďalšiu, musí sa dať tak polhodina O-krúžku na návrat pôvodných rozmerov a pružnosti.
4.Áno, má stopventil, ale 24 gramov plynu sa oplatí dostrielať...
5.Točítko na okuláre doostruje dioptrie na kríž, točítko na objektíve slúži na zrovnanie obrazu kríža a cieľa(obe musí byť vidieť ostro)
5.Myslím že nie, a pri vyndavaní bombičky s malým tlakom nieje treba robiť vedu, keď už nieje v bombičke kvapalný CO2, tak sa to už dá v pohode vypustiť vymontovaním bombičky.
dekuju
tu 6 chapu tak, ze to nevadi strilet naprazdno
a jeste prosim 7) tu jsem četl, že tlumič (original) snizuje úsťovou rychlost. Tak nějak jsem nakoukl dovnitř a přijde mi docela dutý. Jakože jakmile diabolka opustí hlaveň, tak už se ničeho nedotýká, jen proletí dvěma většími otvory (a doufám, že nikdy nenarazí). Jak jí to může zpomalit? Ptám se, protože budu asi muset tlumič někdy používat, tak se ptám, jestli ublíží mít ho tam pořád.

a jeste prosim 7) tu jsem četl, že tlumič (original) snizuje úsťovou rychlost. Tak nějak jsem nakoukl dovnitř a přijde mi docela dutý. Jakože jakmile diabolka opustí hlaveň, tak už se ničeho nedotýká, jen proletí dvěma většími otvory (a doufám, že nikdy nenarazí). Jak jí to může zpomalit? Ptám se, protože budu asi muset tlumič někdy používat, tak se ptám, jestli ublíží mít ho tam pořád.
Nekdo tu psal,ze ten origo tlumic opravdu snizuje rychlosz.Nevim cim to je,ale asi spatnou konstrukci.Zbyly plyn,ktery vyfoukne z hlavne a je ho dost,se v rozsirene nadobe(tlumic) roztahne do stran a pri styku s celem,kde je jen mala dirka,se vlastne odrazi proti hlavni.Tohle muze diabolku ovlivnit.
RZKP 54 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
Drulov 70 .22 Flobert
To jsou ale nepodložené spekulace.Bez změření to nemá váhu.Pomohla by třeba jen střelba do Zlatých stránek.
Vysvětlit a zdůvodnit jde cokoliv.
Možná je to jen dojem,že menší rána-menší rychlost.
O tlumič jsem měl taky zájem,ale musel bych slyšet rozdíl v hluku.
A když jste to nakousli,tak i to měření rychlosti.
Vysvětlit a zdůvodnit jde cokoliv.
Možná je to jen dojem,že menší rána-menší rychlost.
O tlumič jsem měl taky zájem,ale musel bych slyšet rozdíl v hluku.
A když jste to nakousli,tak i to měření rychlosti.