Jen o vzduchovkach

Vše o vzduchovkách, plynovkách, aisoftu a popřípadě i paintballu.

Moderátoři:Moderátoři, GunShop.cz

Odpovědět
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 02 črc 2009 09:16

Kubajzz píše:Made in China. :lol:
Jj, http://usa.stoegerairguns.com/products/ ... _sight.jpg
Americká firma Stoeger, která prý čerpá ze zkušeností slavné americké firmy Beretta (znám spíš jen pistole) pro vývoj produktu (zlamovací vzduchovky :? ) a strojírenství...no a potom si přečtete na vzduchovce nápis: MADE IN CHINA -> to mě rozesmálo :wink:
Ale zas kdyby to dělali doma tak je cena jiná...

Jetson, vendous: mě taky ne :D
Psal sem do té kolonky: "Můžete nám zaslat dotaz:" :) ...no jo, asi sem se měl spíš zeptat jak je to se servisem tenisových raket a ne servisem kolem větrovek AA :lol:

No nic, zašlu dotaz na email: dengl@schulzdiabolo.cz

AA TX200 HC 5,5 FAC & EO HELIX 6-24X50 SFP APR-1C MRAD
Ivan13

Kúpa vzduchovky

Příspěvek od Ivan13 » 02 črc 2009 23:40

No páni, dnes som sa vybral do Topolčian, že si teda kúpim novú vzduchovku. Mal som nejakú predstavu čo by som chcel (nejaké 3 listy dopredu), ale potreboval som si tie vzduchovečky osahať.
Takže výber sa zúžil na: Hammerli Nova, HW50 a HW57, kturú mi tu niektorý radili.
Všetky vzduchovky som si vyskúšal (musím sa poďakovať p. Šabíkovi za jeho trpezlivosť) a viete ktorá išla so mnou...... :?:
Tu je moje stručné subjekt. hodnotenie: Hammerli a HW57 mali zhruba rovnakú silu (určené podľa prieraznosti), aj keď Hammerli vypadá taká silnejšia a samozrejme aj kope ako silenejšia. Ale je to taká opacha :lol: Samozrejme nie že by HW57 nekopala. Ale HW57 perfektne sadne do ruky, teda aspom mne. Trošku (dosť) som mal problém strčiť diabolku do toho čudného mechanizmu čo sa pri natiahnutí vysune, otvor na diabolku je proste v malej vzdialenosti od hlavne na moje nie malé prsty. Asi to chce len cvik. A zabudol som na HW50, no tú som vlastne vyradil hneď na začiatku, chcel som pevnú hlaveň.
No a viete ktorú som si odviezol domov? No predsa UMAREX 850 AIRMAGNUM. Ani ja to neviem doteraz pochopiť, ale odišiel som so vzduchovkou, o ktorej som vobec neuvažoval. Je síce najslabšia zo všetkých tu spomínaných, neprestrelila drevenú dosku, ktorú Hammerli aj HW57 prerazili. Ale to strielanie bez kopancov ma naozaj dostalo, ešte som nestrielal z CO2. O tom pohodlnom nabíjaní ani nehovorím...
No skrátim to, lebo som sa nejak rozpísal. Zobral som ten set s puškohladom, rozpočet som prešvihol o :shock: .... pssssst aby to manželka nepočula. Ináč už sme z nej strielali pred barákom a nechcela ju dať z ruky. Už končím a ostatné ked sa podarý nejaký normálny nástrel aj s optikou. Ale to napíšem už do iného fóra.
Sorry, že tak dlho otravujem, ale šak sa teším jak malý chlapec :D
PS. moje hodnotenie neberte až tak vážne, som len amatér :idea:
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 02 črc 2009 23:46

jj, tak to ma byt. vzduchovka ma robit radost... napis do for a o 850-ke ktoru si to kupil verziu...
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 03 črc 2009 17:31

Tak musím potvrdit opět slova ostatních, kteří psali že nějak vázne komunikace s panem ing.Děnglem.
Email který sem zaslal včera ráno zatím bez odpovědi Obrázek

Colosus na můj podobný dotaz reagoval dnes, psal sem jim ovšem včera pozdě večer -> takže reagovali fofrově :)
Ptal sem se na to jak funguje záruční a pozáruční servis okolo větrovek Daystate a zde je odpověď, která mě moc neprozradila:

Dobrý den, v případě záruky i pozáruční servis zajistíme. Stačí poslat zbraň naší společnosti a o vše se postaráme.
S pozdravem a přáním hezkého dne
Lukáš Sojčák

Zajímalo by mě jestli máte někdo s podobným servisem kolem větrovek zkušenosti a jaké :?:
jerem555

Příspěvek od jerem555 » 03 črc 2009 17:48

kesi, riešenie reklamácie je aj výmena tovaru za nový alebo vrátenie peňazí...
A myslím, že v tomto prípade to bude colosus aj tak robiť.

Samozdejme len môj skromný názor
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 03 črc 2009 21:24

Ne, ne, to si špatně pochopil :roll: , mě přeci vůbec nejde o reklamaci :)
Mě de o pravidelné servisní prohlídky flinty tak jak to píšou v manuálu, abych já nemusel posílat flintu do Anglie, když si ji zakoupím u nás :wink:
majggi

Příspěvek od majggi » 03 črc 2009 21:49

dnes som strielal na 15m do terču a pri cca 30 rane zrazu len počujem zzzzz diabolka preletela okolo mna. zostal som sediet jak puk a rozmýšlal som čo sa stalo. terč mám pripevnený na dreve a tak som išiel pozriet k terču. diabolka bola zavrtana v dreve ale ked som ju vytiahol tak z nej bola len suknička a špička chýbala. nejde mi do hlavy ako sa mohla špička pri náraze odtrhnút odrazit sa od mäkkého dreva (nie je na nom žiadny uzol) a preletiet naspet 15m a po dalších 15m narazila do okna :?: Obrázek radšej som to zabalil a rozmýšlam dat na drevo ešte polystyrém alebo nejakú penu. bude to stačiť ako lapač :?: má niekto podobné skúsenosti :?:
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 06 črc 2009 16:45

Tak odpověděl PAN KOLEBAČ.Posílám úryvek z mailu:

"Co se týká nového webu, tak tento projekt byl pro tuto chvíli pozastaven.
Bohužel na takovýto obchod v současné době nemáme personální kapacity.
Zbraně nabídneme na našem stávajícím webu: www.schulzdiabolo.cz

Zbraně dorazí příští týden. Zatím pouze PCP-čka (větrovky), pružinovky se
zasekly ve výrobě v AA a budou až koncem července. Ceníky jsou na světě a
pokud se mi nepodaří zajistit přidání pušek na stránky během příštího týdne,
tak Vám jej pošlu na e-mail.

Jak záruční, tak i pozáruční servis samozřejmě zajistíme."

..................... Obrázek
Roman

Příspěvek od Roman » 06 črc 2009 22:46

Dneska sem se stal majitelem (slávie) MARS 624 a mám z toho velkou radost. Další kousek do mojí minisbírky.
Apevia
Kontaktovat uživatele:

Foto

Příspěvek od Apevia » 06 črc 2009 23:11

2Roman: Dáš foto? V jakém je stavu?
Cogito ergo armatus sum.
Roman

Příspěvek od Roman » 07 črc 2009 20:13

Tady je: řekl bych, že je tak 80%ní. Chybí jí ten malý aretační šroubek u čepu hlavně, štelovátko na hledí je ulomené a pažba zespodu prasklá. Tu sem ale slepil. Rozhodoval sem se, jestli pujde načernit železo a nový lak na pažbu, ale nakonec ju nechám origoš. Má to tak svoje kouzlo.
Přílohy
DSCF4306up.JPG
Je to ta uprostřed....nahoře i dole Slavia 618.
DSCF4307up.JPG
Mars 624
pem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pem » 09 črc 2009 20:47

PRUŽINA - jsem tady opět se svým problémem.

Na svoji BSA jsem zadal několika výrobcům pružin výrobu pružiny do BSA. Všichni se dušovali, že to není problém. Při převzetí pružiny mě ale každý z nich sdělil, že pružinu sice vyrobili, ale asi nebude fungovat. Během rozhovoru jsem se dozvěděl, že pružinu vyrobili, ale nemají ten správný materiál (bohužel nevím o jaký materiál by se mělo jednat), tak proto pružina asi nebude splňovat moje požadavky. A měli pravdu.

Takto jem získal celkem 6 pružin od různých čtyř výrobců. Celkem jsem za všechny pružiny zaplatil 350 ,-Kč. Není to moc za pokus. V tom množství je to prakticky zadarmo - ale kdyby to k něčemu bylo.
Vzkoušel jsem čtyři pružiny. Po nasazení do vzduchovky jsem střílel s každou pružinou cca 100 ran. To by se snad měla usadit. Ale vždy vzduchovka střílela, kam se jí chtělo. Na 15 m rozptyl asi 3 cm, což je absolutně nepřijatelný.
Je pravda, že jsem některé pružiny horko těžko dostal do válce, ale vícenásobným natahováním jakoby některé pružiny šly natahovat stále lehčeji a lehčeji. Z toho plyne, že ztrácely ihned na kvalitě. Jakoby ani nebyly kalené a byly vyrobeny jen z olověného drátu.
Výrobci, s jejichž majiteli nebo provozovateli jsem při přebírání pružin hovořil, říkali, že nejsem první, kdo si u nich nechal dělat pružinu do vzduchovky, ale že dosud si nikdo nestěžoval ani nereklamoval. Teď mě to celkem překvapuje, protože tyto výrobky s pružinou do vzduchovky nemají nic společného. Je to prostě máslo a ne kalená kovová pružina.
Zaslal jsem dnes několik dalších mailů k jiným výrobcům, ale pochybuju o nějakém úspěchu.
Nakonec mi nezbude nic jiného, něž si nechat poslat originál z UK.
Ale teď nastává problém - já neumím anglicky.
Co s tím????
Jedině, že by mi někdo z vás pomohl objednat pružinu v UK.
Pomůže mi někdo až to budu potřebovat???
Zatím počkám, jak dopadnou odpovědi mailů.
Ale přes to se ptám vás všech. Je někdo ochoten mi pomoci objednat a nechat poslat z UK novou průžinu?
kesi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kesi » 09 črc 2009 21:38

Jestli půjde jen o překlad do angliny, tak mě to potom pošli do SZ a já ti to pošlu zpátky co nejdřív přeložený :wink:
ČJ->AJ AJ->ČJ no problém :)
Aervlad

Příspěvek od Aervlad » 15 črc 2009 23:54

Zdravim vsechny navstevniky tohoto fora. Prave jsem na tuto stranku zavital poprve - pri hledani informaci o "vetrovce" Webley Raider 10. Rad bych se podelil o svoje vlastni zkusenosti s touto zbrani. Sam jsem si ji totiz v Anglii koupil second hand (po cca 300 vystrelech). Osobne jsem z ni vystrilel neco malo pres 12 tisic diabolek a jsem s ni nadmiru spokojen. Pred vlastni koupi jsem jiz mel moznost strilet z vetrovek jinych, povetsinou britskych vyrobcu, ale nakonec jsem se rozhodl pro Raider 10. Duvodem byla a dodnes je vyborna presnost zbrane.
Kdokoliv by mel zajem o vice info, klidne se ozvete.
Borec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borec » 16 črc 2009 10:44

Roman píše:... ale nakonec ju nechám origoš. Má to tak svoje kouzlo.
Presne ;) Divné počuť odo mňa, ale já by som ju tiež nechal v Originál stave.
Inak Gratulujem k rozšíreniu "minizbierky" ať robí veľa radosti, vyzerá pomerne zachovalo.
Odpovědět