No páni, dnes som sa vybral do Topolčian, že si teda kúpim novú vzduchovku. Mal som nejakú predstavu čo by som chcel (nejaké 3 listy dopredu), ale potreboval som si tie vzduchovečky osahať.
Takže výber sa zúžil na: Hammerli Nova, HW50 a HW57, kturú mi tu niektorý radili.
Všetky vzduchovky som si vyskúšal (musím sa poďakovať p. Šabíkovi za jeho trpezlivosť) a viete ktorá išla so mnou......
Tu je moje stručné subjekt. hodnotenie: Hammerli a HW57 mali zhruba rovnakú silu (určené podľa prieraznosti), aj keď Hammerli vypadá taká silnejšia a samozrejme aj kope ako silenejšia. Ale je to taká opacha

Samozrejme nie že by HW57 nekopala. Ale HW57 perfektne sadne do ruky, teda aspom mne. Trošku (dosť) som mal problém strčiť diabolku do toho čudného mechanizmu čo sa pri natiahnutí vysune, otvor na diabolku je proste v malej vzdialenosti od hlavne na moje nie malé prsty. Asi to chce len cvik. A zabudol som na HW50, no tú som vlastne vyradil hneď na začiatku, chcel som pevnú hlaveň.
No a viete ktorú som si odviezol domov? No predsa UMAREX 850 AIRMAGNUM. Ani ja to neviem doteraz pochopiť, ale odišiel som so vzduchovkou, o ktorej som vobec neuvažoval. Je síce najslabšia zo všetkých tu spomínaných, neprestrelila drevenú dosku, ktorú Hammerli aj HW57 prerazili. Ale to strielanie bez kopancov ma naozaj dostalo, ešte som nestrielal z CO2. O tom pohodlnom nabíjaní ani nehovorím...
No skrátim to, lebo som sa nejak rozpísal. Zobral som ten set s puškohladom, rozpočet som prešvihol o

.... pssssst aby to manželka nepočula. Ináč už sme z nej strielali pred barákom a nechcela ju dať z ruky. Už končím a ostatné ked sa podarý nejaký normálny nástrel aj s optikou. Ale to napíšem už do iného fóra.
Sorry, že tak dlho otravujem, ale šak sa teším jak malý chlapec
PS. moje hodnotenie neberte až tak vážne, som len amatér